StoryEditorOCM

Čagljevi su ‘male bebe‘ za ove zvijeri koje su utjerale strah u kosti mještanima ovog mjesta u Dalmaciji; došle su do kuća, uništavaju imovinu...

Piše Pero Smolčić/sd
14. studenog 2022. - 17:19

Sjećate se najezde čagljeva na Drveniku velikome? E, pa ta je priča "mala beba" za ovo što se sada događa, piše Slobodna Dalmacija.

Na otoku kojeg uvelike zaobilazi kiša, tekuća voda, a i turisti su rijetki, razmnožile su se - divlje svinje.

Počelo je onako, pomalo, utiho... No brzo su se među Drvenčanima počele dijeliti fotografije i videouratci, kako bi tko naišao na ove divlje zvjeri. Divlje svinje počele su raditi velike probleme lokalcima, ali i vikendašima. Čim posadiš maslinu, eto njih, dan - dva iza nema ničega. Ruju, traže hranu, vodu...

- Prije mjesec dana postavili smo kantu za skupljanje kišnice, već sutradan bila je uništena. Čim su pale dvije kapi, svinje su u potrazi za vodom srušile kantu i sve uništile - kazao nam je jedan od redovnih vikendaša s Drvenika.

Svinje se ne zadržavaju samo u poljima, već se spuštaju sasvim u mjesto, sada su snimljene praktički na plaži, usred mjesta, njih četiri... Lagano krstare i uništavaju, sada ne samo polja, već ruše i suhodize, uništavaju imovinu... Došli su do kuća, u dvorišta, a ljudi su u strahu. I tome se ne vidi kraja.

01. svibanj 2024 03:24