StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAŠNE SCENE

Čovjek koji je svjedočio zadnjim trenucima života mladića koji je poginuo na Jadranu: ‘Tresao sam se 12 sati, nisam mogao spavati!‘

Piše S.Ž.
2. svibnja 2023. - 11:39

Dvadesetpetogodišnji slovenski državljanin smrtno je stradao u noći na nedjelju u turističkom naselju na području Tar-Vabrige na Poreštini nakon što je iz još neutvrđenih razloga pao s krova jednog apartmana, s visine od nekoliko metara, potvrdila je u nedjelju poslijepodne istarska policija.

Policija je oko tri sata ujutro zaprimila dojavu da je u turističkom naselju na području Tar-Vabrige pronađen mrtav muškarac. Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je kako se radi o 25-godišnjem slovenskom državljaninu koji je, prema zasad utvrđenom, nesretnim slučajem pao s krova apartmana, s visine od nekoliko metara, na zemljanu površinu.

Istarski kriminalisti još uvijek traže odgovore na pitanja kako je 25-godišnjak dospio na krov i pod kojim okolnostima je pao, a slovenski mediji pišu kako se nesreća dogodila u noći na nedjelju za vrijeme manifestacije Spring Break, prenosi Jutarnji.

Ljudi koji su bili u obližnjim apartmanima duboko su potreseni.

"Tresao sam se 12 sati", rekao je za 24ur.com svjedok Samo Kopušar koji se u svoj apartman vratio oko dva sata ujutro i tada vidio pad mladića te mu prvi pritekao u pomoć.

"Vidio sam da je netko gore, da pada. Penjao se na balkon i pao je. Pitao sam ga je li u redu. I nije odgovorio. I onda sam otrčao dolje, da vidim što je. Stavio sam ga na bok i pozvao pomoć", priča Kopušar.

"Tresao sam satima, nisam mogao spavati. Nije to bilo lijepo vidjeti, ali nisam imao izbora. Dogodilo se to što se dogodilo", dodaje.

Pola sata kasnije i drugi su se vratili iz izlaska. "Oko tri dolazim na balkon i vidim svjetla, policajce, sve. Nitko nije točno znao o čemu se radi, nitko od njegovih kolega nije bio tu", priča Leon Gluk.

Među prvima na mjesto nesreće stigla je liječnička ekipa turističke agencije Mondial koja je za proljetne praznike iznajmila apartmane na Lanterni. Pregledali su sve sigurnosne protokole i pokušali rasvijetlili incident koji se dogodio iako žrtva nije putovala s njima.

"Ipak, to se dogodilo unutar resorta, gdje se održavao i naš event. I prošli smo cijeli protokol sa svim ljudima koji su bili prisutni", kazao je za 24ur.com direktor Collegium Mondial Travela Andrej Kačič.

10. svibanj 2024 03:45