StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNATJEČAJ OTVOREN DO 8.VELJAČE

Nagrađuju se inspirativne STEM priče učenica i studentica: Evo kako se prijaviti

Piše dv
4. veljače 2023. - 08:35

Traže se inspirativne priče djevojaka iz STEM područja znanosti, a tri najbolje osvojit će mobitel, pametni sat i bežične slušalice. Riječ je o natječaju kojeg, ususret Međunarodnom danu žena i djevojaka u znanosti, organizira portal srednja.hr. Prijave su otvorene do 8. veljače u 23:59h.

Djevojke s interesom za STEM, napišite svoju priču i prijavite se na natječaj u sklopu projekta Žene u STEM-u. Vaša priča mogla bi inspirirati druge djevojke koje dijele vaše interese, a pri tome možete osvojiti mobitel i druge vrijedne nagrade!

Na natječaj se mogu prijaviti učenice s interesom za prirodne predmete i znanost, ali i studentice usmjerene prema STEM-u. Za prijavu je potrebno napisati osobnu priču u formi kratkog pisma.

Ispričajte kako i kada je počeo vaš interes za STEM, koji dio znanosti vam je posebno zanimljiv i koji su vaši ciljevi za budućnost. Ako ste na svom putu naišle na neke prepreke, slobodno pišite i o njima, a ispričajte kako ste ih nadišle.

Kako se prijaviti?

Tri najbolje priče bit će objavljene na portalu srednja.hr i nagrađene vrijednim nagradama:

1. nagrada: Huawei nova 10 Pro mobitel u vrijednosti od 749€

2. nagrada: Huawei Watch GT 3 SE pametni sat u vrijednosti od 199€

3. nagrada: Huawei TWS bežične slušalice koje će tek doći na hrvatsko tržište, u vrijednosti oko 90€

Prijavite se na natječaj i iskoristite priliku da drugim djevojkama postanete uzor. Tko zna, možda baš vaša priča inspirira nekoga da slijedi svoje snove! Više o natječaju pročitajte ovdje. Svoju priču pošaljite do 8. veljače u 23:59h putem obrasca kojeg možete pronaći ovdje.

Proglašenje dobitnika na video konferenciji 10. veljače

Dobitnice nagradnog natječaja bit će proglašene na video konferenciji koju portal srednja.hr organizira ususret Međunarodnom danu žena i djevojaka u znanosti. Konferencija Žene u STEM-u će se održati 10. veljače, a bit će ju moguće pratiti na YouTube kanalu portala srednja.hr.

Gošće konferencije su Petra Pejić, robotičarka i promotorica znanosti s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) iz Osijeka; Danijela Bursać Kovačević, jedna od najcitiranijih hrvatskih znanstvenica i izvanredna profesorica s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu; Marija Mandić, istraživačica iz Končara i studentica druge godine doktorskog studija na FER-u; Mia Tadić, magistru računarstva i matematike (PMF Zagreb) i Ivona Lipovac, magistar inženjer računarstva (FER) iz tvrtke Syntio; Andrea Čović Vidović iz Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

 

23. svibanj 2024 20:56