StoryEditorOCM

Plastični kirurzi predstavili najbolje silikonske implantate

Piše Tea Stjepović
2. travnja 2017. - 01:37

Dubrovnik 2017 MasterClass, skup vodećih svjetskih plastičnih kirurga u organizaciji tvrtke Polytech i Poliklinike Marin Med održava se u Dubrovniku. Tom prilikom se danas, 1. travnja, u Poliklinici Marin Med održala radionica zatvorenog tipa, te su izvedene operacije u operacijskoj sali Marin Meda, a 50 sudionika skupa je preko live prijenosa uživo pratilo operacije.
Prikazali su se radovi najboljih kao što su operacije i tehnika dr. Maria Pelle Ceravola i dr. Constantina Stana, te dr. Maria Zambellia, plastičnog kirurga Poliklinike Marin Med koji je ujedno ovdje u ulozi moderatora cijelog skupa.

Nakon operacija je održana i konferencija za medije gdje su doktori govorili o prednostima silikonskih implantanata koji se danas koriste, ali i o svrsi mitinga koji se ovih dana održava u Dubrovniku.
Cilj MasterClassa koji je okupio najveće svjetske stručnjake iz područja estetske kirurgije jest prenošenje iskustva i znanja.
Doktor Zambelli inače radi i u Rijeci, a u Dubrovniku po dolasku ima tri do četiri zahvata. Osim Dubrovkinja, na estetske zahvate odlučuju se i strani državljani koji izabiru Marin Med za odabrane zahvate.

Inače, Marin Med je vodeća poliklinika u regiji što se tiče opremljenosti operacijske sale i po izvođenju estetskih zahvata.
Doktorom Mario Pelle Ceravolo jedan je od najboljih plastičnih kirurga u svijetu. Otkrio je da zahvat na grudima dijeli prvo mjesto s rinoplastikom i liposukcijom. Najviše operacije izvode žene između 18 i 28 godina, ali i starije nakon 40 godina. Osim estetskih zahvata radi se i rekonstrukcija grudi nakon operacije iz zdravstvenih razloga. Doktor Pelle kazao je da nema optimalne veličine grudi, to sve ovisi o fizionomiji žene.

Dr. Nikša Kojić, suorganizator skupa i suvlasnik Poliklinike Marin Med otkrio je planove i neke zahvate koji se izvode, a idealni su za predsezonu. Riječ je o neinvazivnom oblikovanju tijela koje uklanja celulit, a potpuno je bezbolno.
Marin Med je ovom prilikom ugostio i legendarnog d., Thomasa Biggsa, člana kirurškog tima koji je u Hustonu još davne 1962. izveo prvu operaciju silikonskih implantata dojke, pa se ovaj ugledni američki plastični kirurg smatra ocem silikonskih implantata.

Ovaj skup je prilika za najbolje da uče i razmjenjuju iskustva s najboljima.

01. lipanj 2024 21:50