StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEMOTIVNI STATUS IVICE HAJDIĆA

Tate iz Dubrovnika pomogli udrugama za djecu s poteškoćama u gradu heroja, danas će obići obitelji s Banovine: ‘Čuvajmo Vukovar zbog svih onih koji su čuvali nas tih ranih devedesetih‘

Piše Dv
19. studenog 2021. - 10:04

Ivica Hajdić iz Facebook grupe "Tata je tata" objavio je na svom profilu kako su članovi grupe u četvrtak bili u Vukovaru, ali je otkrio i njihove aktivnosti.

- Svi osjećamo ovaj grad kao svoj, kao nekakav zauvijek otrgnuti i izgubljeni dio sebe. Svi želimo nekako i barem nečim reći: "hvala grade". Jučer smo i mi "Tate" sudjelovali u Koloni sjećanja i na taj način makar simbolično mislima, molitvom i poštovanjem zagrlili njegovu ranjenu prošlost. Odlučili smo financijski pomoći i posjetiti one koji su u ovom gradu najraniviji. Upravo uz pomoć vaših donacija dragi prijatelji, osim prigodnih poklona financijski smo pomogli rad udruge za djecu s poteškoćama u razvoju "Tko se boji sutra još" i rad udruge za osobe sa intelektualnim oštećenjem "Golubica" koje inače brinu za stotinjak korisnika.

Ove udruge godinama pomažemo više godina kao i socijalnu 'butigu' u Vukovaru kojoj smo bili usmjerili kamion sa pomoći. Njihovi osmijesi na licima najveća su hvala svima vama, dragi prijatelji, koji ste ugradili svoju "ciglu dobrote" u ovaj naš "vodotoranj" plemenitosti, napisao je Hajdić i dodao:

- Danas nas čeka dug dan i obilazak nekoliko obitelji s Banovine koji zaista trebaju našu ruku pomoći. I ovaj put su naši sugrađani, ali i cijelo dubrovačko okružje stalo iza nas i uputilo pomoć za ljude u potrebi. Iz vječnog grada Vukovara koji nas uvijek dodatno oplemeni idemo prema Strašniku, Glini, Petrinji, Graberju, nastavljamo našu misiju dalje... I da, vratiti ću se opet na naš Vukovar kao što mu se svi uvijek vraćamo... Čuvajmo Vukovar uvijek i zauvijek dragi prijatelji, ne samo na ove dane kad plašt tuge i sjećanja pokrije njegove krovove, parkove, krošnje i sokake... Čuvajmo ga od zaborava. Čuvajmo ga od mržnje. Čuvajmo ga zbog svih onih praznih klupa u parkovima i neispričanih ljubavnih priča, čuvajmo ga zbog svih onih nezaljuljanih ljuljački i ukradenog dječjeg smijeha. Čuvajmo ga zbog svih onih koji su čuvali nas tih ranih devedesetih..., poručio je Hajdić.

25. svibanj 2024 02:50