StoryEditorOCM
DubrovnikGradonačelnik Mato Franković

Evo što je Upravni sud u Splitu presudio u slučaju gradnje zgrade koju je tvrtka Laus centar planirala graditi između Vila Palme i Fine

Piše dv
29. srpnja 2023. - 10:09

- Grad Dubrovnik je prilikom odbijanja izdavanja građevinske dozvole tvrtki Laus Centar d.o.o (projekt nasuprot vila Palme) bio u pravu. Sve zloguke najave kao i pokušaji prikaza ove gradske uprave kao uprave koja je podložna pritiscima investitora još jednom su pale u vodu. U našem Gradu su svi dobrodošli, ali uz strogo poštivanje mjere - napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković. 

Podsjetimo, tvrtka Laus centar d.o.o. u vlasništvu braće Slezak i Mata Bračića, podnijela je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poslovno-stambenu gra­đevinu s pomoćnom građevinom na zemljištu između Vile Palme i FINE. Riječ je o izgradnji na sada zelenom pojasu između ulica dr. Ante Starčevića i Puta od Republike, koji je do studenog 2018. godine bio u vlasništvu Zaklade braće Nikole i Miha Mihanović.

Mediji su već izvještavali kako bi gra­đevinska bruto površina (GBP) objekta bila 2247 metra kvadratna, a moguća visina 22 metra. 

Prema projektu, planirane su bile četiri podrumske etaže i osam nadzemnih. U podzemnim etažama je bio planiran garažni prostor s 322 parkirna mjesta. Na ovo građevinsko zemljište se prije nekoliko godina kao vlasnik uknjižila tvrtka Editus Tali d.o.o. povezana sa Slezacima koji su bili investitori i izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Gravosa Residences preko puta Grawea.

Nadležni Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog ufeđenja i gradnje donio je rješenje o odbijanju zahtjeva, jer nije u skladu s odredbama plana i pozitivnim zakonskim propisima.

02. svibanj 2024 02:13