StoryEditorOCM
DubrovnikSPAŠENE IZ PAKLA

Kujica iz splitskog ‘logora za pse‘ okotila sedam štenaca, iz Skloništa se nadaju da će ih moći udomiti

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
2. travnja 2024. - 12:57

Psihijatar u Splitu držao je 67 pasa i dva vuka u potpuno neadekvatnim uvjetima koje mediji danas nazivaju ‘koncentracijskim logorom za pse‘. Psihijatar je pse, prema podacima istražitelja, uzgajao za sudjelovanje u borbama.

image

Uhicen muskarac T.P (64) koji je drzao 67 pasa i 2 vuka u groznim uvjetima

Ante Cizmic Dog/Cropix

Dvije kujice zbrinute su u dubrovačkom Skloništu za nezbrinute životinje Dubrovnik, rekla nam je ravnateljica Ana Ivelja, koja je bila na licu mjesta i još je pod dojmom viđenog. Sve su to godinama gledali susjedi čiji balkoni i prozori imaju pogled na horror dvorište, a cijela priča navodno traje već 20 godina, rekla nam je.

image

Ravnateljica Skloništa za nezbrinute životinje Ana Ivelja

Tonci Plazibat/Cropix

- Psi koje smo mi preuzeli križanci su bull pasmina. Preuzeli smo dvije kuje. Jedna je bila u visokom stupnju graviditeta i nakon 10 sati je u našem Skloništu započela s porodom. Išla je na hitni carski rez jer je jedno štene bilo zapelo - kaže Ivelja. - Druga kuja je isto mješanka bull pasmina, a ona ima četiri štenca u dobi od mjesec dana. Na lokaciji u Splitu ostalo je 60 pasa i radi se na tome da se razmjeste po skloništima, koja na žalost nemaju kapaciteta. Ovo je samo privremeno oduzimanje, pa će se psi tek nakon okončanja sudskog postupka moći udomljavati. S obzirom na naše sudstvo i brzinu postupaka, mogli bi dugo ostati kod nas. Zato ćemo učiniti sve da inspekcija odobri udomljavanje štenaca jer nema smisla da se oni izuzimaju jer nisu sudjelovali u borbama. Imaju svega mjesec dana, a ovi koji su se okotili u subotu su svakako izuzeti iz tog postupka - rekla je Ana Ivelja.

image

Horror dvorište u Stobreču

Ante Cizmic Dog/Cropix
01. svibanj 2024 14:12