StoryEditorOCM
DubrovnikOGLASIO SE NA ‘FEJSU‘

Pero Mrnarević: ‘Žao mi je što sam nehotice povrijedio žene čiji rad inače cijenim‘

Piše B.L.
1. ožujka 2024. - 12:43

Nakon što se organizator serije tribina REBEDU Pero Mrnarević našao na udaru žestokih kritika jer nije pozvao nijednu panelisticu (iako se tribine održavaju baš za vrijeme Međunarodnog dana žena), on se sad uz ispriku oglasio na svom Facebook profilu: 

- Jako mi je žao što sam sastavljanjem ovogodišnjeg programa REBEDU, u kojem su svi učesnici panel-diskusija muškarci i to još na 8. mart, nehotice povrijedio žene čiji rad inače cijenim, a među njima ima i onih koje će biti naše gošće. Žao mi je tim više, što mi nikakva diskriminacija pa ni spolna/rodna nije prihvatljiva.

Volio bih da pozvane sudionice nisu bile spriječene za sudjelovanje na tribinama. Da nije bilo tako, one bi bile u programu i sigurno ne bi došlo do ovoga zbog čega se sad ispričavam.

Moram naglasiti da uslijed dinamičnih izmjena pozvanih sudionica i sudionika sve do zadnjeg trenutka, pozvani gosti i gošće nisu imali/e uvid u cjelokupnu listu sudionika, te stoga oni i one ne mogu ni biti odgovorni za moj organizacijski propust. Ovim se putem još jednom duboko ispričavam i svim gostima i gošćama te obitelji Predraga Lucića koji je svakako zaslužio bolje sjećanje za 60. rođendan od onoga koji se dogodio.

Žao mi je i što sam u afektu ponekom neprimjerenom riječi povrijedio i neke od sudionika i sudionica prepiske na društvenim mrežama. Nastojim imati na umu da teške i netočne riječi koje sam prije toga od nekih primio, ne smiju biti izlika za moje. Hvala svima na kritikama, sugestijama, potpori i razumijevanju, napisao je Mrnarević. 

29. travanj 2024 22:18