StoryEditorOCM
DubrovnikGOTOVO PRIJE ROKA

Proširena i potpuno uređena cesta Dubravica - Trsteno. U šest kilometara ceste uloženo gotovo 900 tisuća eura

Piše M. R. K.
7. svibnja 2024. - 10:39

Nakon što je krajem prošle godine sanirana i asfaltirana nerazvrstana cesta Dubravica – Trsteno, sada je završeno i izvođenje betonskih pasica na ovoj dionici u dužini od gotovo 5 kilometra. Ovim i prethodnim radovima širenja i asfaltiranja cesta je s tri i pol proširena na pet metara. Završene radove jučer poslijepodne obišao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, priopćili su iz gradske uprave.

‘‘Zadnji je put ova cesta uređivana prije 38 godina. Sada proširena i uređena prometnica omogućuje dvosmjerno odvijanje prometa. Investicijom smo približili najudaljenije mjesto Grada Dubrovnika Dubravicu, a cilj nam je urediti i cestu do Majkova", kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Radovi izgradnje betonskih pasica s obje strane ceste, prosječne širine pola metra, vrijedni su 292.340,00 eura bez PDV-a, odnosno 365.425,00 eura s PDV-om. Izvela ih je tvrtka Platanus d.o.o. prema dinamičkom sustavu pojačanog održavanja prometnica. Nadzor je provela tvrtka Aedificator d.o.o.. Radovi su počeli 26. ožujka 2024., a završeni su i prije ugovorenog roka od 45 dana.

Kako bi se omogućilo lakše i sigurnije prometovanje Grad Dubrovnik je proveo potpunu obnovu dionice od Trstenog do Dubravice te su prošle godine uz sanaciju i asfaltiranje mjestimično izvedena i dodatna proširenja kolnika. Ujedno je početkom ove godine odrađeno asfaltiranje ceste kroz Trsteno, u dužini od 1.200 metara do križanja s državnom cestom. Svekupno je tako u ove radove u ukupnoj dužini od oko šest kilometara uloženo gotovo 900 tisuća eura.

27. svibanj 2024 11:32