StoryEditorOCM
DubrovnikANKETA

Split ‘prohibicijom‘ želi obuzdati razuzdane turiste, a red na ulicama pazit će i zaštitari. Vas pitamo treba li i u Dubrovniku donijeti takvu odluku?

Piše dv
28. kolovoza 2022. - 12:08

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak kako bi uveo red u gradu za vrijeme turističke sezone i obuzdao ponašanje turista, najavio je novu odluku o komunalnom redu kojom bi ograničio konzumaciju alkohola.

- Naši pravilnici i zakonske norme na snazi ograničavaju neke načine uvođenja reda u grad. Mi smo uočili sve te probleme, ovih dana ćemo povećati broj redara i pokušat ćemo angažirati zaštitare da oni paze na te stvari. Nova odluka o komunalnom redu biti će alat komunalnim redarima, zaštitarima i policiji da se takve stvari spriječe u budućnosti. Tražit ćemo rješenja da se turizam okrene prema onim granama koje donose veće vrijednosti, kao što su kulturni, kongresni, znanstveni i sportski turizam. Pokušat ćemo naći načina da se ograniče mjesta na kojima se konzumira alkohol. Pozivamo i ostale službe, naročito konzervatore, da budemo partneri u svemu tome i da se pazi kod prenamjene prostora da to budu one aktivnosti koje će pomoći da se razvijaju oni aspekti turizma koji neće dovoditi do ovakvih situacija – poručio je gradonačelnik Splita.

03. lipanj 2024 02:50