StoryEditorOCM
Dubrovnikbudite na oprezu!

Upaljen je žuti meteoalarm za dubrovačko područje: očekuju se grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i jako jugo!

Piše L. V.
24. veljače 2024. - 19:53

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje zbog najave olujnog juga i obilne kiše. Upravo je nakon cjelodnevnog laganog padanja, kiša krenula jačati, a isto se očekuje i tijekom noći i sutra u prvom dijelu dana.

Žuti meteoalarm upaljen je za dubrovačku regiju, a očekuju se udari jakog juga od 65 kilometara na sat.

BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozorava meteoalarm.    

Očekuju nas obilne oborine, pa meteoalarm upozorava na mogućnost lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Također, za dubrovačko područje najavljena su i grmljavinska nevremena tijekom nedjelje.

Vjetar promjenjiv, u jutarnjim satima nedjelje uglavnom istočni i sjeveroistočni, u drugom dijelu dana u okretanju na jugo. Na otvorenom moru južnog Jadrana prognoze za jugo su znatno nepovoljnije negoli za srednji i sjeverni Jadran, a na jako i vrlo jako jugo s mogućnošću olujnih udara na južnom Jadranu i DHMZ je izdao upozorenje, stoga ukoliko ste večeras i sutra planirali isploviti na tom području, svakako to odgodite za neka bolja vremena i pratite službena upozorenja na stranicama DHMZ-a!

27. travanj 2024 09:22