StoryEditorOCM
KorčulaSVIĐA IM SE OTOK

Marko Livaja, Luka Modrić, Dejan Lovren i Mateo Kovačić i ovog ljeta su navratili na Korčulu. Borna Sosa je u Lumbardi gotovo domaćin

Piše Dora Lozica
30. lipnja 2023. - 17:15

Da je Korčula hit destinacija jasno je i našim poznatim nogometašima koji je svake godine odabiru za odmor s obitelji tijekom turističke sezone. Ni ova godina nije iznimka, navratili su Livaja, Modrić, Lovren i Kovačić, a Sosa je u Lumbardi gotovo domaćin.

Prvo smo sredinom lipnja u šetnji gradom sa suprugom Iris, djecom i prijateljima susreli Marka Livaju. Livaji se očito svidjelo u Korčuli budući da je prošle godine dolazio čak dva puta, a vratio se i ove te se, kao i uvijek kad ga pitaju, rado fotografirao s našom novinarkom. 

Otprilike tjedan dana kasnije, na Vrniku je naša simpatična čitateljica Matea susrela Dejana Lovrena. Matea nije gubila vrijeme, široki osmijeh svih na slici svjedoči o dobroj atmosferi na otočiću nadomak Korčule na koji rado dolaze bogati i slavni. 

Kako smo neslužbeno doznali, Luka Modrić sa svoje jahte privezane na zapadnoj korčulanskoj rivi spustio se samo na masažu u poznati hotel Lešić Dimitri. Palača Lešić Dimitri nudi inače glasovitu tajlandsku masažu pa nas Modrićev odabir ne čudi, dobili smo čak i neke njegove fotografije s obožavateljima, ali nažalost ne i dopuštenje da ih koristimo. 

Danas smo u opuštenoj šetnji gradom susreli Matea Kovačića sa suprugom Izabel i sinčićem. Kako doznajemo, mali je Jure bio toliko šarmantan da se Kovačić jednostavno morao s njim fotografirati u starogradskoj jezgri. 

Odavno se šuška da je Borna Sosa vlasnik moderne kuće u Lumbardi koja se nalazi na predjelu Tatinja. Pješčana plaža ispod kuće, kristalno čisto more i predivan pogled prema zapadu očarali su i Sosu koji je u Lumbardi već danima, kupa se s lokalnom djecom, šeta po mjestu, upoznao je i susjede, a rado se odazvao na poziv da sudjeluje na treningu MNK Lumbarda 2. Ekipa koju trenira Sosin susjed Ivan Lozica Ivak priprema se za Malonogometni turnir u Čari, turnir počinje danas, a mali se nogometaši mogu pohvaliti savjetima jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu. 

"Budući da mi je susjed, zamolio sam ga da nam se pridruži na treningu i uljepša djeci dan što je bez problema i napravio. Hvala puno dragi susjede i dobro nam došao u Republiku Tatinju", poručuje Ivan Lozica Ivak. 

Kako doznajemo od Lumbarjana, Sosa koristi lumbarajske pješčane plaže za odmor, ali i za trening. Divan je susjed, strpljivo se fotografira s obožavateljima pa je tako pozirao s Lucom i Ružicom na Pržini. Lumbarjani ističu kako je Sosa komentirao da je bio na Ibizi i na Maldivima, ali da nigdje nije tako lijepo kao u Lumbardi i da je napokon pronašao svoj komadić svemira. 

 

07. svibanj 2024 16:10