StoryEditorOCM
NeretvaMak u Vodicama

Kazališni amateri na daskama koje život znače: "Drug lovac" oduševio publiku i stručno povjerenstvo

Piše Stanislav Soldo
24. svibnja 2022. - 10:10

Metkovsko amatersko kazalište protekloga je vikenda sudjelovalo na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

MAK-ovci su na ovogodišnjem Festivalu sudjelovali s predstavom 'Drug lovac', čija je premijera bila u Gradskome kulturnom središtu Metković u ožujku. Riječ je o adaptaciji predstave "Gospon lovac" francuskog komediografa Georgesa Feydeaua. U MAK-ovoj verziji on postaje 'Drug lovac', a radnja je premještena u Metković, u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke. Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, uloge u predstavi tumače Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina, piše metkovic.hr

image


Komediju "Drug lovac", izveli su glumci amateri iz Ploča i Metkovića

Promo festivala

Predstavu su metkovski glumci amateri odigrali u Vod icama po šesti put, a pred publikom i pred tročlanim prosudbenim povjerenstvom, stručnim žirijem festivala. Na okruglom stolu nakon predstave, glumica i teatrologinja Dubravka Crnojević te kazališni kritičari Gordana Ostović i Igor Ružić u superlativima su komentirali metkovskog Feydeaua. Stoga je za očekivati kako će u sljedeću nedjelju, kada se održava Smotra najboljih predstava iz svake županije, jedna od nagrada biti dodijeljena i našim kazalištarcima.

image

Drug lovac

Promo festivala

Važno je naglasiti kako su na službenom otvorenju Smotre upravo glumcima amaterima MAK-a, kao jednom od najstarijih službenih družina, dodijeljene diplome za dugogodišnji rad u kazalištu. Diploma za trideset godina kontinuiranog rada u kazalištu uručena je glumici i sadašnjoj predsjednici MAK-a Željki Bulić, za dvadeset godina rada diplome su dobili Gorki Dumanić, Josip Talajić, Damir Kozarić, i Nikolina Romić, a za deset godina Jure Talajić.

image


 

Promo festivala
09. svibanj 2024 16:34