StoryEditorOCM
NeretvaARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva

Piše DV
21. svibnja 2024. - 12:16

Izložba "Licem u lice" autorice Sande Viskić otvorit će se u Arheološkom muzeju Narona u četvrtak, 23.svibnja u 18 sati.

Ideja za izložbu nastala je još prije 12 godina, a ostvarila se, srećom, u vremenu u kojem nam razvoj tehnologije dopušta sve čarobniju igru i slobodu kreiranja raznog sadržaja.

Sve ilustracije je napravio Ramy Maher (@ai.printart) koristeći program umjetne inteligencije Midjourney, dok je za dizajn zaslužan José Torres Benites (@josetorresbenites).

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva, a njih 9 će u svojim rukama držati po jedan muzejski predmet. Zbog kojeg lika smo napravili iznimku i zašto je on ostao praznih ruku, moći ćete vidjeti ako posjetite našu izložbu, najavili su iz Muzeja.

Stalci s likovima će nakon kratkog izlaganja u izložbenoj dvorani  biti prebačeni u prostor stalnog postava Muzeja tijekom pojačanih školskih posjeta.  Nadamo se da će ova izložba svim posjetiteljima približiti svakodnevni život običnih ljudi u Rimskom Carstvu te da će na trenutak “oživjeti“ muzejske predmete dajući im jednu novu dimenziju.

02. lipanj 2024 12:21