StoryEditorOCM
ŽupaTERENSKA NASTAVA

Promijenite Kupare! Poručili su to danas načelniku i župskim vjećnicima drugaši osnovne škole u obilasku općinskih ureda

Piše M. R. K.
7. svibnja 2024. - 13:46
Župski osnovci su za načelnika i vijećnike napisali i pospremili u kutiju svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i radaŽupa Dubrovčaka/

Učenici 2. a i 2.c razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojim učiteljicama Renatom Pavlin i Mirjanom Banić Malkić danas su došli u posjet Općini Župa dubrovačka kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine.

U sklopu učenja o mjestu u kojem žive učenici su se na zanimljiv način upoznali sa Općinom kao javnom ustanovom koja je važna za stanovnike našeg mjesta. Kroz zanimanja tajnice, komunalnog redara i voditeljice društvenih djelatnosti, u velikoj vijećnici predočili su im djelatnici Općine Andrea, Igor i Katarina, koji su ujedno roditelji drugaša. Mama Andrea objasnila je kako se svaki predmet i svako pismo koje dođu u Općinu raspoređuju po Odsjecima na rješavanje, Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatnostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te za načelnika i vijećnike napisali i pospremili u kutiju svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u našem mjestu. Tako su predložili da se “poprave Kupari“, da se što prije završi igralište u Čibači, da se osvijetle njihove ulice, da se obnovi crkvica Presvetog srca Isusova u Srebrenom i da se naprave igraonica i klizalište u sklopu župskog adventa.

Nakon posjete Općini učenici su obišli mjesto u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju. O običajima i ljepotama župske nošnje nedavno su ih poučili članovi Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica, a Vedran Mezei autor knjige Treći ključ, učenike je upoznao sa poviješću našega mjesta s posebnim naglaskom na vrijeme Dubrovačke Republike. Narednih dana drugaši će obići i Dobrovoljno vatrogasno društvo u Postranju.

Fotografije: Općina Župa dubrovačka

28. svibanj 2024 22:19