StoryEditorOCM
GlazbaIZVRSNA POSJEĆENOST

Gitarist Mislav Režić, ravnatelj festivala komorne glazbe u Gomilici, ne krije oduševljenje: Kaštelani me zaustavljaju na ulici i pitaju kad će opet koncert!

29. kolovoza 2021. - 20:36
Mislav Režić: Dolaze ljudi svih generacija, uglavnom mještani ali kako je marina u blizini, turisti povire i uglavnom ostaju

Četvrti festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima ovog ljeta se održao u znaku 'Nove tradicije' a između 10. srpnja i 20. kolovoza u Kaštel Gomilici publika je mogla čuti četiri koncerta renomiranih hrvatskih glazbenih sastava: Gradskog zbora Brodosplit, Daria Golčića na oboi i Josipe Leko na orguljama, Kalamos kvinteta, te mandolinskog kvarteta Da Capo.

Koncerti su bili izvrsno posjećeni, što govori o tome da se Kaštelanima, njihovim gostima, ali i posjetiteljima iz okolnih mjesta sviđa program koji objedinjuje hrvatsku baštinu i moderni glazbeni izričaj:

- Zanimljivo je da od samog početka festivala imamo izvrsnu posjećenost koncerata, što nje baš slučaj kod klasične glazbe u svijetu - kaže umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri kod sv. Jeronima Mislav Režić.

- O...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 04:07