Sastojci:
1 kg svježe tune
250 g graška
20 g maslaca
125 g matovilca
20 komada mini rajčice
1 krastavac
¼ ukiseljenog komorača
tostirani sezam
maslinovo ulje
menta
sok od limuna i naranče
soja sos
sol, papar
Priprema:
Pripremiti marinadu tako da sitno isjeckamo češnjak i peršin, pomiješamo sok limuna i naranče sa soja sosom i uljem, dodamo soli i papra.
Tunjevinu izrezanu na odreske od oko 2 cm, marinirati 20-ak minuta, odreske prije pečenja očistiti od mrvica češnjaka i peršina i dodatno posoliti.
Peći na roštilju, pripaziti da se tuna ne prepeče.
U proključaloj slanoj vodi skuhati grašak, procijediti. Dodamo mentu, maslac i malo tekućine od kuhanja, izmiskati do željene konzistencije pirea te začiniti.
Prilikom serviranja odrezak od tune poslužiti s pireom od graška i salatom od ...