StoryEditorOCM
PričeTOP DELICIJA

Prošlo je vrijeme kad je bio sirotinjska spiza, danas se od boba radi svašta, čak i kolači. Kaštelani to znaju najbolje

Piše Jakov Žarko
12. svibnja 2024. - 11:02

Nekada je hranio kaštelanske težake i bio svakodnevno na tanjuru, a danas, već više od osamnaest godina, u Kaštelima ga slave. I nije više svakodnevno na tanjuru, pogotovo onima koji ga nemaju u svom vrtu, jer mu je cijena paprena. Od namirnice koje je nekoć bilo u izobilju, postao je top-delicija, a recepti s bobom u glavnoj ulozi nadahnuli su mnoge kuhare, tako da se sada, samo na spomen boba, mnogi "tope" od rapsodije boja i okusa.

A tako će biti i na skorašnjoj Fešti o‘boba, koja će se održati u subotu, 18. svibnja, na starom, poznatom mjestu – Brcu u Kaštel Kambelovcu.

Na više od pedeset načina ove će godine oko četrdeset prijavljenih ekipa kuhati bob, mahunarku u čiju se čast organizira, slobodno ću kazati, najbolja fešta u gradu podno Kozjaka.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:23