StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Želite li bolje kuhati? Poslušajte savjete stručnjaka: ‘Ovo sam naučila radeći u restoranu, promijenilo mi je život!‘

Piše Spiza SD
31. srpnja 2023. - 07:10

Svi bismo voljeli bolje kuhati, premda to neki nikada ne bi priznali. Bez obzira na svo znanje i iskustvo, uvijek nam dobro dođe poneki novi trik koji krati vrijeme provedeno za špaherom ili olakšava dosadne poslove poput čišćenja povrća. Srećom, puno je i onih koji ne mogu odoljeti da se ne pohvale svojim znanjem, pa samo treba pažljivo pratiti i znati razlučiti tko otkriva dobre stvari, a tko zapravo nema pojma. 

Na popularnoj web stranici Bored Panda nedavno je objavljen popis najboljih savjeta za kuhanje pri čemu su čitatelji svojim glasovima posložili popredak. Među savjetima koji su tamo objavljeni nalazi se i nekoliko instrukcija žene s podebljim iskustvom rada u restoranu. Kako je navela, ovo su stvari koje je naučila i koje su promijenile ne samo način na koji kuha nego su joj olakšale život.

- Ako kuhate veliki obrok ili jelo s puno sastojaka, najprije obavite svu pripremu (čišćenje, vaganje i sjeckanje namirnica), a tek zatim počnite kuhati, inače ćete se izmučiti.

- Ponekad je u redu odoka odmjeriti sastojke, ali pritom je bolje podcijeniti nego precijeniti.

image
Shutterstock

- Uvijek ulijte dio vode u kojoj se kuhala tjestenina u umak za tjesteninu.

- Nikad nemojte prekrcati tavu, spustit ćete joj temperaturu. Umjesto toga radite u dvije, tri ture.

- Kad vam se nešto peče u pećnici, obavezno rotirajte posudu svakih 20-ak minuta do pola sata jer nijedna pećnica ne zagrijava ravnomjerno.

- Ako namjeravate pripremati meso, uvijek ga ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata.

image
Shutterstock

- Meso posolite neposredno prije pripremanja, ako ga posolite unaprijed samo ćete ga isušiti.

- Uvijek operite ruke nakon dodirivanja mesa.

- Najbrži način da nešto odmrznete je samo pustiti mlaz hladne vode da teče preko toga dok se ne odledi.

- Ohladite vruće tave u vrućoj vodi, a ne u hladnoj, u suprotnom ćete ih uništiti.

- Kad spremate hranu u hladnjak, povrće uvijek ide preko mesa, a ne obrnuto.

- Čistite i perite posuđe dok kuhate kako biste kasnije imali manje stvari za obaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 03:15