StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Ostalo vam je bjelanjaka? Pretvorite ih u savršeno pahuljastu slasticu, birajte želite li kolač, kuglof ili keksiće...

Piše T.S.M.
8. siječnja 2024. - 10:57
beating egg whites (step by step:: strawberry and raspberry consomm? with meringues) (Photo by Jean-Christophe Riou/Mood4Food/foodcollection via AFP)Jean-christophe Riou/Foodcollection Via Afp

Ako vam je preostalo bjelanjaka, a nemate pojma što biste s njima mogli ili se zavaravate da ćete konačno ispeći onu Pavlovu, nemojte ih baciti ni pustiti da propadnu jer imamo super recept. Dobili smo ga od Teute Mihalić koju pratimo na Instagramu Bake With Teuta i jako nam se sviđa jer je vrlo prilagodljiva pa vam može poslužiti za pripremu kolača, keksa ili kuglofa.

Teuta poručuje da je idealan za iskoristiti višak bjelanjaka i da je rezultat jako mekan i fin. Dodaje da se slastici lako može podariti ugodna aroma limuna ili naranče, sve što treba napraviti je smanjiti količinu mlijeka za količinu dodanog soka od citrusa.

Tijesto od bjelanjaka

Sastojci:

220 g šećera
250 g mlijeka
100 g suncokretovog ulja
330 g brašna
16 g praška za pecivo
140 g bjelanjaka (oko 4 komada)
prstohvat soli

Priprema:

Bjelanjke istucite u snijeg. Ostale sastojke pomiješajte odvojeno pa im oprezno dodajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu prebacite u kalup po želji i pecite na 170 stupnjeva Celzija dok ne dobije lijepu boju.

 

https://www.instagram.com/bakewithteuta/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 17:00