StoryEditorOCM
Slanou čas posla

Ovo je najjednostavniji način za pripremu rajčica: lako će postati šalša, prilog ili zimnica - evo kako to radi Doris...

Piše Spiza SD
5. rujna 2023. - 10:19

Sezonu rajčica treba iskoristiti u potpunosti jer jednom kad dođe zima sve što će nam biti na raspolaganju su one bljutave, uvozne iz staklenika. Kuhajte šalše, pravite salate, koju možete i napuniti kao što smo vam nedavno predložili, a dio ih možete pretvoriti u sušene rajčice, kao što smo vam nedavno objasnili.

No u svakom slučaju ostavite ih malo i za ovu ideju. Nećete požaliti.

Confit od rajčice najjednostavniji je način za pretvoriti pomice u nešto nevjerojatno ukusno jer će zahvaljujući postupku za koji recept slijedi u nastavku pretvoriti u sočne i slasne okruglice pune okusa. Poslužit će vam kao šalša za manistru, kao prilog uz glavno jelo ili kao nadjev za bruschette, a ako ih pospremite u staklenku i dobro zatvorite, postat će zimnica s neodoljivim okusom ljeta.

Prenosimo vam recept domaće blogerice Doris koju pratimo na Instagramu foodoris_  (i savjetujemo vam da je i vi zapratite jer nas oduševljava odličnim receptima).

Pa evo što Doris savjetuje.

"Rajčicama skinete peteljku, operete i osušite. Stavite ih na pleh za pečenje te zalijete uljem (toliko da dno pleha pokrijete, pogledaj u videu koliko otprilike), posolite i dodate oguljeni češnjak i, ako želite, grančice začinskog bilja, npr. timijan, origano i sl. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 130 stupnjeva i pečete oko 2 sata. Zatim još vruće stavite u sterilizirane, vruće staklenke, poklopite i zamotate krpom da se skroz ohlade. I to je sva mudrolija. Prilično jednostavno za napraviti a sačuvate si mirise i okuse ljetnih dana."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 18:29