StoryEditorOCM
Slanotko zna zna!

Starinska tajna za savršeni svinjski gulaš: meso će biti sočno, nevjerojatno mekano i upit će sve arome tijekom kuhanja

Piše SD SPIZA
19. siječnja 2024. - 13:24

Svinjski gulaš, sa svojom bogatom kombinacijom sočnog mesa i aromatičnih začina, predstavlja neodoljivo domaće jelo na žlicu koje garantira pravi užitak. 

Ova tradicionalna poslastica nije samo lako pripremljena već i izuzetno hranjiva, a ključna komponenta je, naravno, sočno svinjsko meso. Stoga je, kao prvi korak, važno izabrati kvalitetne komade, najbolje od plećke, i pripremiti ih na kockice, što će mesu omogućiti da upije sve fantastične arome tijekom kuhanja.

Dodatak slatke paprike, luka i mrkve gulašu će pružiti neodoljivu dimenziju ukusa, a kombinacija začina dodatno će naglasiti bogatstvo okusa.

A sad idemo na najvažnije... Tajna savršenog svinjskog gulaša leži u - polaganoj pripremi.

Dugotrajno kuhanje omogućava mesu da postane nevjerojatno mekano, dok se začini prožimaju u svakom zalogaju. Bit je kuhati ga na laganoj vatri što će gulaš učiniti još ukusnijim i sočnijim. Ovakav svinjski gulaš ne samo da zadovoljava gastronomske apetite već je i izvrstan izvor proteina i esencijalnih hranjivih tvari - ma pravi bogati i hranjivi ručak!

Ukratko, svinjski gulaš je nepogrešivi izbor za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Njegova jednostavna priprema i puni okus čine ga idealnim jelom koje će vas zagrijati tijekom hladnih dana i ostaviti vas s osjećajem zadovoljstva nakon svakog obroka.

Servirajte ga uz domaći kruh ili krumpir pire kako biste upotpunili gastronomski doživljaj. A sad se bacamo na recept...

Svinjski gulaš

Sastojci:

500 g svinjetine (od plećke)
6 glavica crvenog luka
2 veće mrkve
200 ml pasirane rajčice
sol, papar
lovorov list
1 žličica slatke paprike
3 žlice ulja
voda

Priprema:

Na sitno nasjeckajte luk, naribajte mrkvu i isjeckajte meso na kocke. U veću tavu ili lonac ulijte ulje i pustite da se zagrije pa dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu  i meso pa dinstajte još 15 minuta.

Potom dodajte pasiranu rajčicu, slatku papriku, posolite i popaprite i dodajte začinsko bilje po želji. Sve dobro promiješajte, ulijte malo vode pa na laganoj vatri kuhajte oko sat i pol, uz povremeno dolijevanje vode.

Poslužite toplo, uz krišku hrskavog kruha i uživajte u super hranjivom klasiku. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 01:42