StoryEditorOCM
Spiza plusprozračne i mekane

Zdravi doručak za prste polizat‘: gotov je za 15 minuta, ukusan je i hranjiv, a ne sadrži brašno, šećer ni mlijeko

Piše T. S. M.
20. svibnja 2024. - 08:10

Ako se ubrajate među one koji bi, kao, rado malo pripazili što jedu, ali ih u tome priječi strah da će uskoro postati gladni, a nije im mila ni pomisao o odricanju - potpuno vas razumijemo. Ni nama se ne sviđaju savjeti u stilu "Umjesto peciva iz pekare pojedi jabuku i jogurt". Ma kakva jabuka i jogurt kad je pred nama jutro puno stresa, žurbe i svega onog što bismo najradije izbjegli i lijepo ostali doma, skuhali kavu i ispekli palačinke...

No možda bismo ipak mogli ostvariti bar dio ovog plana. Postoje i zdrave palačinke koje jamče dugotrajnu sitost i pružaju užitak. Takve se prave od zobenih pahuljica i banane, a ne sadrže šećer, mlijeko ni brašno. Vrlo ih je jednostavno napraviti, gotove su za 15 minuta, a pružit će vam, barem na trenutak, osjećaj da je još uvijek vikend.

Palačinke od banane i zobenih pahuljica

Sastojci:

zobene pahuljice 30 g
1 banana
1 jaje
1/2 žličice praška za pecivo
par kapi ekstrakta vanilije (po želji)

Priprema:

U blender ubacite zobene pahuljice pa ih sameljite u fini prah. Dodajte ostale sastojke pa izblendajte u glatku smjesu.

Zagrijte tavu, dodajte malo ulja pa ulijte oniliko smjese koliko inače stavljate za palačinke. Pecite dok površina nije suha pa okrenite i pecite dok i donja strana ne uhvati lijepu boju. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite sa svježim voćem i grčkim jogurtom, ako vam ne smeta mlijeko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 17:53