Bacate li i vi plutene čepove od vina u smeće? Nakon što saznate koliko vam mogu pomoći, više to nećete raditi.
Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od višestruke koristi, zahvaljujući njemu ćete se spasiti od više od jedne kuhinjske katastrofe.
Pluteni čep će vam, naime, pomoći da spasite varivo, punjene paprike, gulaš... koji su vam zagorjeli. Kod svih jela koja mogu lako zagorjeti i zahtijevaju puno miješanja, a posebno kada se radi o kuhanju kupusa, čepovi od vina će vam pomoći, piše D&D.
Budući da je svima naporno stajati pored lonca s kuhačom nekoliko sati, kupus se često zalijepi za dno, a miris zagorenosti kasnije prožima čitavo jelo. Čep za vino će pomoći.
Prebacite varivo (kupus, paprike...) u drugu, čistu posudu, dodajte pluteni čep i ponovno prokuhajte. Drvo bi trebalo upiti miris paljevine, zahvaljujući čemu će vašem varivu povratiti prvobitni ukus.
Prije serviranja i konzumacije jela, samo nemojte zaboraviti izvaditi čep!