stdClass Object ( [id] => 323521 [title] => Splićanke koje su osvojile srca olimpijskih velikana: Iz Rija pred oltar? Zašto ne? [alias] => splicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dvojica hrvatskih olimpijaca, jedriličar Tonči Stipanović i veslač Valent Sinković, pored sve podrške iz domovine, imaju i neizmjerno važan, možda i najvažniji, poticaj iz Splita. Naime, radost zbog medalja podijelit će prvenstveno sa svojim djevojkama, Sandrom Ledić i Antonelom Šušak, a jedna i druga su Splićanke, obje diplomirane pravnice i zaposlene u odvjetničkim uredima. Sandra je već osam godina u vezi s Tončijem.

– Toliko sam sritna i ponosna na njega jer znam koliko truda stoji iza svega, a sad van to govorin iako znan da je klišej – uzbuđena je ova 26-godišnjakinja, te dodaje kako je Tonči, za razliku od nje, prilično kulerski proživljavao neizvjesne trenutke.

– On je toliko smiren otputovao u Rio, isto kao da ide na neku marginalnu regatu. Čak smo nedavno, uoči njegova odlaska, s prijateljima proveli nekoliko divnih slobodnih dana na Mljetu i Korčuli – kazuje Sandra.

Vezao ih SMS

– Ja sam i inače temperamentnija od njega, kad zbog nečega poživčanim, on me smiruje jer ne vidi nikakav problem. Nisam išla s njim u Brazil da ga ne ometam; čak me u "Mornara" zafrkavaju da se, za razliku od Londona, gdje je bio četvrti, sad i diga zato jer nisan uz njega.

Ali, nisan išla prvenstveno zato da ne razmišlja o tome šta ja radim dok je on u regati. Inače sam putovala nekoliko puta, na jednu regatu u London, u Palma de Mallorcu, bila sam i u Perthu... – iskrena je i neposredna Tončijeva djevojka, koja je to postala kad ju je jednu večer "sinjao" u kafiću.

– Sidila san s 2008. prijateljicom koju je on poznavao i lipo ju je pitao moj broj telefona. Zatim me nazva da izađemo, i tako je počelo. Nema nikakve posebne romanse, skroz jednostavno. Prvu večer je puno pričao o jedrenju i to me nije uopće oborilo s nogu. Sad će on poludit kad ovo pročita.

Ja sam se sportom bavila samo u osnovnoj školi, trenirala sam tenis, ništa posebno. U počecima veze nije bilo fatalnog ni dramskog trenutka, ali onda je otišao na jednu regatu i nije mi se javljao, a mene je počelo kopkat šta se događa pa sam mu poslala poruku. On uvik kaže da je taj SMS značio da će bit nešto – govori nam Sandra.

Mađarska vižla Sato

I bilo je, jer vjenčanje će vjerojatno biti iduće godine, ali već dugo žive zajedno, on upravo studira sportski menadžmen, govori Sandra i ispričava se što žuri jer mora prošetati psa Satoa.

– Ovo Sato je od Sandra i Tonči, on je predložio ime, a ne ja, kao što većina misli. Inače, kad je doma, šetnja Satoa, mađarske vižle, njegova je briga. Ujutro odlazimo zajedno iz kuće, ja na posao, on u teretanu, zatim on prošeta psa, a onda ide na jedrenje do četiri popodne, nakon čega najčešće biciklira na Marjanu.

Zaljubljen je u bicikle, to mu je prva i najveća strast nakon jedrenja. Kad kupi novu biciklu, dograđuje je i satima ponosno gleda – kaže Sandra, koja ga ne prati u pedaliranju jer njegove ture nisu zafrkancija tu po gradu.

– Popne se često na Mosor, do Zvjezdanog sela, to je njemu gušt, a ja se držin svojih nogu – smije se.

Kupanje na Čiovu

Zanimljivo je da i Valent Sinković biciklira, i to izvan onog obveznog programa u sklopu veslanja. Baš mu je želja da nakon Olimpijade s djevojkom Antonelom ode biciklirati u Kranjsku Goru. Oni su par koji se zbog posla i treninga viđaju nakratko, ponekad se danima i ne vide.

– Sad uoči Olimpijada on i Martin pripremali su se na Peruči mjesec dana pa smo se viđali samo vikendom. Ja sam inače zaposlena u Zagrebu pa smo zajedno najčešće bili nedjeljom. Mama je kuhala ručkove, ponekad baba i dida na Čiovu gdje bi se otišli okupat. Moji su Valenta jako zavolili, a kako sam i ja bila profesionalni sportaš, mama ga je nastojala dobro najest – govori Antonela, inače dugogodišnja tenisačica.

Kako joj je i otac, Zoran Šušak Suvi, igrao vaterpolo u Pošku zajedno s generacijom europskih prvaka, zlatna medalja Sinkovićevih proslavila se u splitskom restoranu "Pimpinella".

Ekipa iz Poška

– S tatom su bili Željko Kaurloto, Milivoj Bebić Beba, Deni Lušić, Neven Kovačević Kova, Ivan Milardović Baja i atmosfera je bila izvrsna, sportska, ali zabrijali su do kasno, jedva smo tatu odvukli doma tu noć. Ja sam htjela sama gledat utrku jer nisam imala živce to dijelit s drugima, jedino mi je mama pravila društvo iako je zbog toga zakasnila na posao. Ona se, kazala je, osjećala kao kad je Ivanišević igrao na Wimbledonu. Uzbuđenje mi je bilo nenormalno, naročito kad su se Litvanci približili, ajme – kazuje Antonela.

– Znala sam što on proživljava u tim trenucima i stalno sam govorila, ajde Valent, potegni još malo, ajde, možeš ti to. Pa 29 utrka nisu izgubili, znala sam da moraju uspit. Kratko smo se čuli nakon svega i nabrzinu mi je ispričao što je i sam proživljavao. On i brat znali su da u Rio idu po zlatnu medalju, držali su se vrlo superiorno u tome, pomalo se i precijenili, a kad su vidili Litvance, pomislio je: "Umirem, a oni do nas!".

Tada je na trenutak mislio da je gotovo, ništa od zlata, pa ipak je smogao snage za ono "sad ili nikad", dao je Martinu znak "ajmo na maksimum" i dalje znate. Rekao mi je da je tek sutradan ujutro mirno ležao i ispunjen razmišljao o svemu. Baba mi je pričala da se u tim dramatičnim trenucima dida ustao od televizije i izašao ispred kuće vičući "gotovo je, izgubiće, bnti, izgubiće", a onda, kad je sve bilo gotovo, vika je: "Jesan ti reka da će pobijedit!" – smije se Ela.

Tenis i palačinke

Inače, Valenta je upoznala lani u prosincu, prigodom dodjele nagrada Sportskih novosti. Na ceremoniju je otišla sasvim slučajno i tek pri kraju domjenka su se upoznali.

– Vrlo je komunikativan i pristupačan. Zamolio me da ga malo pripremim za jedan teniski humanitarni turnir, šta sam rado učinila, prvi put smo bili u društvu, išli smo na palačinke... Imala sam osjećaj da se poznajemo godinama. Često danas znamo kazat da nikad nismo imali pravi spoj, jer stalno smo u sportu. On voli sve moguće sportove i igrat i gledat.

Evo, sad ostaje u Riju do kraja i gledat će sve utakmice. Mi dvoje znamo u danu odigrat više utakmica i treninga u različitim sportovima pa onda otić na večeru. On voli tenis i stolni tenis, oboje obožavamo sport i sport nam je stalna tema. On će se načekati da me dobije u tenisu, ali zato ja često od njega gubim u stolnom.

A probala sam i veslat na Jarunu. Iznenađena sam koliko je zahtjevno držat balans. Valent mi je prije toga govorio da ću se prevrnit, a ja njemu da ne govori svašta, da sam ja sportašica i da ne treba brinut. Ali, kad sam prvi put zaveslala, on me je morao pridržavat – govori 24-godišnja Antonela.

Ona i Valent često posjećuju i njegove roditelje, najčešće su s njima na nedjeljnim ručkovima. Vrlo su netipični, kaže, jer nisu zaluđeni u sinove, što hoće reći da su iznimno pažljivi prema njoj. Valent, inače, ima diplomu Više trenerske škole i sad specijalizira veslanje na kineziologiji. Vjenčanje?

– Pa, njega bi trebalo pitati, ali mislim da bi moglo i do toga brzo doći – tajnovita je Antonela. Ona i Sandra su prijateljice, naravno da su punih srca zajedno zatulumarile s mornarovcima.

– A znate da je s njima u klubu uvik veselo...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ONE VOLE NAJBOLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-08-17 12:52:51 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-08-18 08:53:52 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-08-17 14:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 41411 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2016\/08\/17\/olimpijci_djevojke3-150816.JPG","\/Archive\/Images\/2016\/08\/17\/Mozaik\/olimpijci_djevojke4-150816.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/08\/17\/Mozaik\/FullSizeRender__1_.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/08\/17\/Mozaik\/CB02F454-E867-4336-BA05-83D85BC7D7A8.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/08\/17\/Mozaik\/2016-08-11T144813Z_604134705_RIOEC8B154B69_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ROWING-M-DOUBLESCULLS.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["olimpijci_djevojke3-150816.JPG","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1148x840"},{"size0":"960x1443"},{"size0":"960x720"},{"size0":"960x720"},{"size0":"960x677"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8236422 Threads: 5 Questions: 1623571171 Slow queries: 4974955 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113147162 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/splicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne-323521 [printLink] => /mozaik/zivot/splicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne-323521?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 236018 [name] => Tonči Stipanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tonci-stipanovic [link] => /tag/tonci-stipanovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 250208 [name] => Valent Sinković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => valent-sinkovic [link] => /tag/valent-sinkovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 252250 [name] => Sandra Ledić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sandra-ledic [link] => /tag/sandra-ledic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 252251 [name] => Antonela Šušak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antonela-susak [link] => /tag/antonela-susak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ONE VOLE NAJBOLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićanke koje su osvojile srca olimpijskih velikana: Iz Rija pred oltar? Zašto ne? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/olimpijci_djevojke3-150816.JPG [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => olimpijci_djevojke3-150816.JPG [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/olimpijci_djevojke3-150816.JPG [title] => olimpijci_djevojke3-150816.JPG ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/Mozaik/olimpijci_djevojke4-150816.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/Mozaik/FullSizeRender__1_.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/Mozaik/CB02F454-E867-4336-BA05-83D85BC7D7A8.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/08/17/Mozaik/2016-08-11T144813Z_604134705_RIOEC8B154B69_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ROWING-M-DOUBLESCULLS.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dvojica hrvatskih olimpijaca, jedriličar Tonči Stipanović i veslač Valent Sinković, pored sve podrške iz domovine, imaju i neizmjerno važan, možda i najvažniji, poticaj iz Splita. Naime, radost zbog medalja podijelit će prvenstveno sa svojim djevojkama, Sandrom Ledić i Antonelom Šušak, a jedna i druga su Splićanke, obje diplomirane pravnice i zaposlene u odvjetničkim uredima. Sandra je već osam godina u vezi s Tončijem.

– Toliko sam sritna i ponosna na njega jer znam koliko truda stoji iza svega, a sad van to govorin iako znan da je klišej – uzbuđena je ova 26-godišnjakinja, te dodaje kako je Tonči, za razliku od nje, prilično kulerski proživljavao neizvjesne trenutke.

– On je toliko smiren otputovao u Rio, isto kao da ide na neku marginalnu regatu. Čak smo nedavno, uoči njegova odlaska, s prijateljima proveli nekoliko divnih slobodnih dana na Mljetu i Korčuli – kazuje Sandra.

Vezao ih SMS

– Ja sam i inače temperamentnija od njega, kad zbog nečega poživčanim, on me smiruje jer ne vidi nikakav problem. Nisam išla s njim u Brazil da ga ne ometam; čak me u "Mornara" zafrkavaju da se, za razliku od Londona, gdje je bio četvrti, sad i diga zato jer nisan uz njega.

Ali, nisan išla prvenstveno zato da ne razmišlja o tome šta ja radim dok je on u regati. Inače sam putovala nekoliko puta, na jednu regatu u London, u Palma de Mallorcu, bila sam i u Perthu... – iskrena je i neposredna Tončijeva djevojka, koja je to postala kad ju je jednu večer "sinjao" u kafiću.

– Sidila san s 2008. prijateljicom koju je on poznavao i lipo ju je pitao moj broj telefona. Zatim me nazva da izađemo, i tako je počelo. Nema nikakve posebne romanse, skroz jednostavno. Prvu večer je puno pričao o jedrenju i to me nije uopće oborilo s nogu. Sad će on poludit kad ovo pročita.

Ja sam se sportom bavila samo u osnovnoj školi, trenirala sam tenis, ništa posebno. U počecima veze nije bilo fatalnog ni dramskog trenutka, ali onda je otišao na jednu regatu i nije mi se javljao, a mene je počelo kopkat šta se događa pa sam mu poslala poruku. On uvik kaže da je taj SMS značio da će bit nešto – govori nam Sandra.

Mađarska vižla Sato

I bilo je, jer vjenčanje će vjerojatno biti iduće godine, ali već dugo žive zajedno, on upravo studira sportski menadžmen, govori Sandra i ispričava se što žuri jer mora prošetati psa Satoa.

– Ovo Sato je od Sandra i Tonči, on je predložio ime, a ne ja, kao što većina misli. Inače, kad je doma, šetnja Satoa, mađarske vižle, njegova je briga. Ujutro odlazimo zajedno iz kuće, ja na posao, on u teretanu, zatim on prošeta psa, a onda ide na jedrenje do četiri popodne, nakon čega najčešće biciklira na Marjanu.

Zaljubljen je u bicikle, to mu je prva i najveća strast nakon jedrenja. Kad kupi novu biciklu, dograđuje je i satima ponosno gleda – kaže Sandra, koja ga ne prati u pedaliranju jer njegove ture nisu zafrkancija tu po gradu.

– Popne se često na Mosor, do Zvjezdanog sela, to je njemu gušt, a ja se držin svojih nogu – smije se.

Kupanje na Čiovu

Zanimljivo je da i Valent Sinković biciklira, i to izvan onog obveznog programa u sklopu veslanja. Baš mu je želja da nakon Olimpijade s djevojkom Antonelom ode biciklirati u Kranjsku Goru. Oni su par koji se zbog posla i treninga viđaju nakratko, ponekad se danima i ne vide.

– Sad uoči Olimpijada on i Martin pripremali su se na Peruči mjesec dana pa smo se viđali samo vikendom. Ja sam inače zaposlena u Zagrebu pa smo zajedno najčešće bili nedjeljom. Mama je kuhala ručkove, ponekad baba i dida na Čiovu gdje bi se otišli okupat. Moji su Valenta jako zavolili, a kako sam i ja bila profesionalni sportaš, mama ga je nastojala dobro najest – govori Antonela, inače dugogodišnja tenisačica.

Kako joj je i otac, Zoran Šušak Suvi, igrao vaterpolo u Pošku zajedno s generacijom europskih prvaka, zlatna medalja Sinkovićevih proslavila se u splitskom restoranu "Pimpinella".

Ekipa iz Poška

– S tatom su bili Željko Kaurloto, Milivoj Bebić Beba, Deni Lušić, Neven Kovačević Kova, Ivan Milardović Baja i atmosfera je bila izvrsna, sportska, ali zabrijali su do kasno, jedva smo tatu odvukli doma tu noć. Ja sam htjela sama gledat utrku jer nisam imala živce to dijelit s drugima, jedino mi je mama pravila društvo iako je zbog toga zakasnila na posao. Ona se, kazala je, osjećala kao kad je Ivanišević igrao na Wimbledonu. Uzbuđenje mi je bilo nenormalno, naročito kad su se Litvanci približili, ajme – kazuje Antonela.

– Znala sam što on proživljava u tim trenucima i stalno sam govorila, ajde Valent, potegni još malo, ajde, možeš ti to. Pa 29 utrka nisu izgubili, znala sam da moraju uspit. Kratko smo se čuli nakon svega i nabrzinu mi je ispričao što je i sam proživljavao. On i brat znali su da u Rio idu po zlatnu medalju, držali su se vrlo superiorno u tome, pomalo se i precijenili, a kad su vidili Litvance, pomislio je: "Umirem, a oni do nas!".

Tada je na trenutak mislio da je gotovo, ništa od zlata, pa ipak je smogao snage za ono "sad ili nikad", dao je Martinu znak "ajmo na maksimum" i dalje znate. Rekao mi je da je tek sutradan ujutro mirno ležao i ispunjen razmišljao o svemu. Baba mi je pričala da se u tim dramatičnim trenucima dida ustao od televizije i izašao ispred kuće vičući "gotovo je, izgubiće, bnti, izgubiće", a onda, kad je sve bilo gotovo, vika je: "Jesan ti reka da će pobijedit!" – smije se Ela.

Tenis i palačinke

Inače, Valenta je upoznala lani u prosincu, prigodom dodjele nagrada Sportskih novosti. Na ceremoniju je otišla sasvim slučajno i tek pri kraju domjenka su se upoznali.

– Vrlo je komunikativan i pristupačan. Zamolio me da ga malo pripremim za jedan teniski humanitarni turnir, šta sam rado učinila, prvi put smo bili u društvu, išli smo na palačinke... Imala sam osjećaj da se poznajemo godinama. Često danas znamo kazat da nikad nismo imali pravi spoj, jer stalno smo u sportu. On voli sve moguće sportove i igrat i gledat.

Evo, sad ostaje u Riju do kraja i gledat će sve utakmice. Mi dvoje znamo u danu odigrat više utakmica i treninga u različitim sportovima pa onda otić na večeru. On voli tenis i stolni tenis, oboje obožavamo sport i sport nam je stalna tema. On će se načekati da me dobije u tenisu, ali zato ja često od njega gubim u stolnom.

A probala sam i veslat na Jarunu. Iznenađena sam koliko je zahtjevno držat balans. Valent mi je prije toga govorio da ću se prevrnit, a ja njemu da ne govori svašta, da sam ja sportašica i da ne treba brinut. Ali, kad sam prvi put zaveslala, on me je morao pridržavat – govori 24-godišnja Antonela.

Ona i Valent često posjećuju i njegove roditelje, najčešće su s njima na nedjeljnim ručkovima. Vrlo su netipični, kaže, jer nisu zaluđeni u sinove, što hoće reći da su iznimno pažljivi prema njoj. Valent, inače, ima diplomu Više trenerske škole i sad specijalizira veslanje na kineziologiji. Vjenčanje?

– Pa, njega bi trebalo pitati, ali mislim da bi moglo i do toga brzo doći – tajnovita je Antonela. Ona i Sandra su prijateljice, naravno da su punih srca zajedno zatulumarile s mornarovcima.

– A znate da je s njima u klubu uvik veselo...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
olimpijci_djevojke3-150816.JPG




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/splicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne-323521 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f05737bf54428dd882ccef0733f6674cfff3abdc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87anke+koje+su+osvojile+srca+olimpijskih+velikana%3A+Iz+Rija+pred+oltar%3F+Za%C5%A1to+ne%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne-323521 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplicanke-koje-su-osvojile-srca-olimpijskih-velikana-iz-rija-pred-oltar-zasto-ne-323521 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ONE VOLE NAJBOLJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotONE VOLE NAJBOLJE

Splićanke koje su osvojile srca olimpijskih velikana: Iz Rija pred oltar? Zašto ne?

17. kolovoza 2016. - 16:14
olimpijci_djevojke3-150816.JPG

Dvojica hrvatskih olimpijaca, jedriličar Tonči Stipanović i veslač Valent Sinković, pored sve podrške iz domovine, imaju i neizmjerno važan, možda i najvažniji, poticaj iz Splita. Naime, radost zbog medalja podijelit će prvenstveno sa svojim djevojkama, Sandrom Ledić i Antonelom Šušak, a jedna i druga su Splićanke, obje diplomirane pravnice i zaposlene u odvjetničkim uredima. Sandra je već osam godina u vezi s Tončijem.

– Toliko sam sritna i ponosna na njega jer znam koliko truda stoji iza svega, a sad van to govorin iako znan da je klišej – uzbuđena je ova 26-godišnjakinja, te dodaje kako je Tonči, za razliku od nje, prilično kulerski proživljavao neizvjesne trenutke.

– On je toliko smiren otputovao u Rio, isto kao da ide na neku marginalnu regatu. Čak smo nedavno,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 17:09