stdClass Object ( [id] => 1320346 [title] => Ljepote i izazovi jadranskog fjorda: zaplovili smo do Boke kotorske, evo na što morate pripaziti [alias] => ljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti [catid] => 418 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tek nešto više od stotinu milja, nije to mnogo – ako krećete iz Dubrovnika. Slano je nešto sjevernije pa će pribrojiti plovidbi još dvadesetak milja. Ipak, ovoj smo ruti dali visoku ocjenu složenosti, a isključivi su razlog tome moguće poteškoće s vremenskim uvjetima.

U Boki, tom kotlu ispod strmih padina surih planina, svaku promjenu vremenske situacije primijetit ćete kasno. A zahvati li vas ozbiljno jugo ili, još gore, bura, sposobnosti i vještine posade bit će na kušnji.

Ranjivost na vjetar

Gotovo da i nema luke u Boki kotorskoj koja nije ranjiva na neki vjetar. S druge strane, u ovih vas sedam dana može zadesiti prekrasno vrijeme s laganim maestralima i sve će to biti tek dječja igra. Ali zbog mogućih izazova ipak je to plovidba za uvježbane posade!

A Boka je doista jedinstvena. Nalik skandinavskim fjordovima, ovaj duboki zaljev (od ulaznoga rta Oštra do Kotora punih je 16 milja) pruža posjetitelju doživljaj kakav se ne može naći nigdje na Sredozemlju. Boka se zapravo sastoji od nekoliko unutrašnjih zaljeva, od Hercegnovskog pa sve do Kotorskoga, a svaki je od njih po nečemu osobit. Promatrati te ljepote s morske razine, u plovidbi, privilegija je koju će znati cijeniti svi koji se odluče na ovaj po svemu jedinstven nautičarski pothvat. Ulaskom s otvorenoga mora u vanjski bazen Boke kotorske počinju se otkrivati novi, za Jadran posve neobični vidici. Na prvi se pogled niti ne zapaža da se iza vanjskoga dijela, spojen uskim tjesnacem Verige, krije još jedan dio Boke, okružen još višim planinama i obdaren još dramatičnijim suprotnostima.

Kako je nastao taj fenomen prirode? Izdizanjem morske razine poslije ledenog doba potopljena je dolina nekadašnjih rijeka i oblikovan je današnji razvedeni zaljev. Njegove ljepote su u oštrim oprekama. Impozantne planine Orjen (1894 m) i Lovćen (1749 m) ističu se nad cijelim krajem. Goli grebeni dižu se naglo i oštro, osobito iznad unutrašnjih dvaju zaljeva, Risanskoga i Kotorskog, a u suprotnosti s time blago je i šumovito uzobalno područje.

Klimatske osobine

Geografske opreke očituju se i u ekstremnim klimatskim osobinama. U kasno proljeće, dok okolne vrhove prekriva debeli snijeg, na pitomoj obali cvjeta limun, a brojne palme dočaravaju svu ljepotu tropske vegetacije. Zime su općenito blage i kišne, ali česte zimske bure (najjača je risanska, u NW dijelu Boke) te moćni levant u Kotorskom i Tivatskom zaljevu osjetno snižavaju temperaturu u primorju, podižući usto i znatne valove. U zaklonjenijem Hercegnovskom zaljevu manje se osjećaju hladni vjetrovi pa su tu zime vrlo blage.

Ujesen vlažna juga s otvorenoga mora, sve tamo od Otranta, tjeraju oblake koji zapinju na padinama Orjena i Lovćena i tu istresaju najveće europske količine oborina (selo Crkvice na visoravnima Orjena ima godišnje 4640 mm kiše).

---

OPASNO JUGO

Na potezu od Cavtata do Boke, dugom više od 20 milja, nema zaštite od opasnoga juga! Unutar zaljeva Boke kotorske jugo i SW vjetrovi mogu stvarati bibavicu na vezu, nevere su opasne, a bura puše iz raznih smjerova, mahovito i žestoko!

---

Ljeta su zato vruća, prava mediteranska – Boka je na geografskoj visini Rima i Barcelone – no i tada treba biti oprezan jer se zbog velikih visinskih razlika s brda na more zna sručiti kratkotrajna jaka bura ili noćni burin, pred jutro vrlo jak, pušući iz gotovo svih smjerova, već prema položaju strmih planinskih kosa i udolina. A ako ovamo usred ljeta doluta neka ciklona, past će sasvim sigurno značajna količina kiše, rashladivši pritom zrak nad morem, a to će neposredno nakon prestanka kiše prizvati kratkotrajnu buru s planina.

Burna povijest Boke

U rimsko doba zaljev je nosio naziv Sinus Rhizonicus, prema Risnu, značajnoj rimskoj utvrdi. Kasnije se u talijanskim dokumentima javlja naziv Bocca (usta, otvor), koji je najprije označavao samo ulaz, potom i cijeli prostor zaljeva. Starosjedioci Boke bili su Iliri. Oko 250. godine pr. Kr. ilirsko pleme Ardijejaca pod kraljem Agronom osnovalo je samostalnu državu uz južni Jadran sa sjedištem u Skodri (Skadar), u čijem je sklopu bila i cijela Boka. U stalne sukobe Ilira s grčkim kolonijama na Jadranu umiješali su se potom Rimljani, osobito nakon smrti rimskog poslanika na grčkoj koloniji Visu koji je stradao od ilirskih gusara. U to doba Ilirima je vladala kraljica Teuta, udovica Agronova. Ona se pod pritiskom rimske vojske povukla u utvrđeni Risan.

Mir, sklopljen 228. pr. Kr., nije potrajao dugo, jer su već 168. pr. Kr., u Trećem ilirskom ratu, Rimljani pokorili ilirsku državu i zarobili posljednjega kralja Gencija.

U idućim stoljećima, a osobito u srednjem vijeku, ovuda su prošle mnoge vojske. Risan je stradao u provalama Gota, Avara i konačno Slavena početkom 7. stoljeća. Opstao je Decadaron, danas Kotor, u koji su se sklonili ostaci Romana. Kotor, autonomni municipij, postaje uskoro glavnim gradom Boke. Sjeverozapadno od Kotora formirala se slavenska oblast Travunija, na jugoistoku Duklja. Prema zapisima popa Dukljanina i nekoliko bizantskih izvora (Porfirogenet i drugi) te su oblasti pripadale u razdoblju od 8. do 10. stoljeća Crvenoj Hrvatskoj, iz čega se zaključuje da su Hrvati među doseljenim slavenskim plemenima bili dominantna etnička skupina. Potom će Kotor, a vjerojatno i cijela Boka u užem smislu, pripasti istočnom carstvu kao Thema Dalmatia, a uskoro ga osvaja raški veliki župan Stefan Nemanja.

Ugarsko-hrvatski kralj Ludovik Veliki zagospodarit će Bokom u 14. stoljeću, a koju godinu kasnije Kotor će nastradati pod opsadom mletačkog admirala Vitorija Pisanija. Kraljica Jelisava poklonit će grad 1385. bosanskom kralju Tvrtku I. Od 16. stoljeća izredat će se u Boki mornarice Španjolske, papinske države, opet Venecije, pa Turske. Mirom u Campoformiju 1797. pripala je Boka Austriji, a ona ga je nakon poraza od Napoleona sedam godina kasnije morala prepustiti Francuzima. Vrtili su se tu i Rusi i tko zna tko sve ne; povijest nije mazila ove krajeve...

Pomorska tradicija

Za sve ljude od mora i plovidbe uz političku posebno je zanimljiva i pomorska povijest Boke. Već u doba Ilira i Rimljana pomorstvo je bilo najvažnija grana ovdašnjega gospodarstva. U srednjem vijeku nastavljena je bokeljska pomorska tradicija, pojačana trgovačkim nastojanjima dukljanskih, raških, bosanskih i hercegovačkih vladara i knezova. Brze bokeljske karavele plovile su do Carigrada, Venecije i Aleksandrije, a sredinom 16. stoljeća zalazile su u Sjeverno more, pa i u Indijski ocean. Perast je 1512. godine imao trgovačku mornaricu od 60 lađa. Na glasu su bili prčanjski brzi jedrenjaci. Dvjesto godina poslije toga čak je 300 bokeljskih brodova plovilo po gotovo svim svjetskim morima donoseći godišnji prihod od 130.000 mletačkih zlatnih dukata. U Perastu je potkraj 17. stoljeća osnovana prva pomorska ili nautička škola na Jadranu.

Zanimljivo je da se ruski car Petar Veliki 1698. godine obratio Mletačkoj Republici molbom da ga uputi na sposobna pomorca koji bi mu pomogao pri osnivanju ruske mornarice. Predložili su Marka Martinovića iz Perasta i on je svoju zadaću ispunio na najveće carevo zadovoljstvo. U općinskom domu u Perastu čuva se velika slika iz onoga vremena na kojoj je prikazan Martinović u krugu svojih ruskih đaka. Znamenitim pak ruskim admiralom postao je početkom 18. stoljeća Matija Zmajević iz Perasta, nekoliko puta pobijedivši Šveđane u pomorskim bitkama na Baltiku. Marko Vojnović iz Herceg-Novog organizirao je rusku mornaricu na Crnom moru, a Peraštanin Matija Melada, poznati inženjer svoga vremena, sagradio je mnoge ruske luke. Pomorski stručnjak Antun Grubaša iz Perasta prvi je opisao Jadransko more i sastavio prve nautičke karte za plovidbu po Jadranu, a velike mletačke lađe gradio je Augustinović iz Perasta. Na pomorstvu se temelji bogata kulturna baština Boke. Dokazi za to mogu se vidjeti u muzejima i pomoračkim zavjetnim crkvama uokolo Boke.

Dakle, ovamo doista vrijedi doploviti! Uvježbana posada s lakoćom će savladati eventualne probleme s vremenskim (ne)prilikama, a zauzvrat će pamtiti nezaboravne slike i doživljaje.

Od Dubrovnika do Cavtata

Prvih 36 milja plovidbe protječe uz hrvatsku obalu, sve do prolaska pokraj rta Oštra, najjužnije točke hrvatskoga kopna. Skretanjem u Boku kotorsku ulazi se u vode Crne Gore, a (do ulaska te zemlje u Europsku uniju) taj će vam prijelaz granice možda oduzeti ponešto vremena zbog graničnih i carinskih formalnosti. Polazne točke ove plovidbe su marina u Rijeci Dubrovačkoj i sam grad Dubrovnik ili, eventualno, marina u Slanom. Između poluotoka Babin kuk i otoka Dakse može se proći (dubina u prolazu je 35 m), ali držite se podalje od Babina kuka zbog plitkoga dna uz obalu. Slijedi rt Gnjilište s prostranom pličinom istoga naziva. Posljednja prepreka su Grebeni, niz stjenovitih hridi koji se pruža punih 1200 m zapadno od rta Petka. Iako se teoretski može proći nešto širim prolazom uza sam rt, nemojte riskirati; svakako zaobiđite cijelu tu skupinu grebena sa W strane.

Pogled s mora na impozantne dubrovačke zidine sigurno ćete iskoristiti za snimanje lijepih veduta. Slijedi otok Lokrum, rezervat prirode i omiljeno kupalište Dubrovčana i turista. Pravi je to raj obrastao pinijama, alepskim borom i raznovrsnim egzotičnim tropskim biljem donesenim iz svih krajeva svijeta. Zanimljiv je i po legendi o brodolomu engleskog kralja Richarda Lavljeg srca koji se upravo ovdje, kažu, spasio iz tonućega broda vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda u Palestinu, te je kao zahvalu u Gradu dao sagraditi zavjetnu crkvu.

Lokrum možete obići s vanjske ili unutrašnje strane (bliže kopnu). Ako se odlučite na potonje, pripazite na promet lokalnih brodica, a tu znaju sidriti i golemi cruiseri.

U prilazu Cavtatu očekuje vas nekoliko otoka i hridi. Otočić Supetar ostavite dovoljno daleko po lijevom boku. Slijedi hrid Seka Velika, na njoj je stup sa svjetlom i dvije kugle na vrhu, a preko puta – oko 150 m SW od rta Rat) pličina je Seka Mala (3 m). Uskoro se otvara prostrana uvala cavtatske luke.

Luka Cavtat

Luka Cavtat nije idealno zaštićena od vjetrova iz SW do NW, no po jugu ili buri ovdje ste sigurni. (Od maestrala je zaštićenija uvala Tiha, s druge strane poluotoka, ali je opasna po buri, a dubine za vez ima samo pri vrhu koljenastog mola; no tamo mnogi sidre.) Jahte pristaju ispred mjesne rive, tu su murinzi, struja i voda. Na sjevernom kraju rive je carinska zona i granični prijelaz (+385 (0)20 478 032). Tu možete, ako ima mjesta, odmah pristati jer sutra slijedi odjava broda i posade – idućom etapom napuštate hrvatske vode. A ako nemate sreće i naletite na popunjene vezove (pa i one carinske), nema druge nego sidriti. U južnom dijelu uvale sidro dobro drži na dubinama 12-20 metara.

Cavtat, nekadašnji grčki Epidaurum, a potom rimski grad Epidaurus, lijep je i tih gradić okružen palmama i borovima. Upravo su ovdašnji stanovnici, u bijegu pred Slavenima, godine 614. osnovali Dubrovnik. U staroj gradskoj jezgri nalazi se kuća Vlaha Bukovca, jednoga od najboljih hrvatskih slikara 19. stoljeća. Mauzolej obitelji Račić na groblju sv. Roka, na poluotoku nad gradom, izvanredno je djelo svjetski poznatoga kipara Ivana Meštrovića. Knežev dvor, uz južni dio rive, palača je iz 16. stoljeća; nekoć je bio sjedište dubrovačkog kneza, a danas je u njemu zbirka umjetnina zaklade Baltazara Bogišića, pravnika i pisca iz 19. stoljeća. Ima u Cavtatu još kulturnih vrijednosti, poput ostataka rimskog kazališta i gradskih zidina. Poseban šarm gradu daju brojne stare palače i rezidencije pomoraca po kojima je Cavtat, jednako kao i Dubrovnik, bio nadaleko poznat.

Konavoske stijene

Nakon Cavtata prema jugu slijedi, u duljini od 18 milja, strma obala bez mogućnosti zaštite, mjestimice se propinjući i 350 metara nad more (Konavoske stijene). Šest milja prije rta Oštra i skretanja u zaljev Boke kotorske iz ravne obalne crte izdvaja se poluotok s dvije uvale što gledaju prema SE i NW, a uz njih je selo Molunat. Ove dvije uvale – na kartama nazvane Lukama, jer mogu pružiti zaštitu i većim brodovima – nude se kao ugodna mjesta za sidrenje i kratak odmor, ali nećemo sada ulaziti u njih; ostavimo ih radije za povratak. Luka Gornji Molunat, to je ona koja gleda na jug, plića je (oko 8 metara po sredini) i znatno pogodnija za jahte, ali je otvorena na jugo.

---

MANJA PLOVILA

Manjim plovilima registriranima u Hrvatskoj za plovidbu obalnim morem (Plovidbeno područje/ Navigational area III) nije dozvoljen izlazak iz zemlje ili izvan teritorijalnog mora! Ipak, sa susjednim jadranskim zemljama postoji dogovor o međusobnom priznavanju ovakvih dozvola. Obavezno zatražite pismeno dopuštenje za izlazak iz Hrvatske od čarterske tvrtke, a stanje provjerite s lučkim vlastima u izlaznoj luci, u ovom slučaju u Cavtatu! Lučki kapetan može vam izdati privremenu dozvolu za rutu koju navedete.

---

Približavajući se Crnoj Gori red je prisjetiti se važnih propisa i procedura. Zato na vrijeme pripremite dvije važne zastavice: žutu (znak Q signalnog kodeksa – ona označuje karantenu, tj. spremnost za prijavu nadležnim pomorskim i carinskim vlastima), te nacionalnu zastavu Crne Gore. Obje se podižu pod desnim jarbolnim križem (a na plovilima koja nemaju križ, na pogodan način, ali opet na desnoj strani broda) i to čim ste uplovili u crnogorske vode, na način da je žuta iznad nacionalne. Ovo je postupak koji se koristi u cijelome svijetu i uvijek vrijedi kod uplovljenja u vode države u kojoj brod nije registriran. Nacionalna zastava zemlje-domaćina ostaje podignuta pod križem sve do isplovljenja iz te države. Žutu zastavu skinut ćete tek po prijavi u nekoj od luka međunarodnog prometa – u pravilu u najbližoj, ali crnogorske vlasti prihvaćaju i prijavu u nekoj sljedećoj luci, osobito u slučajevima lošeg vremena oko Zelenike, najbliže carinske luke u prilazu s otvorenog mora.

Rt Oštra - ulaz u Boku

Pretpostavit ćemo da je vrijeme ipak lijepo, dakle valja nam se prijaviti u Zeleniki. Hoćemo li tamo i zanoćiti ovisit će o više čimbenika; ali krenimo redom.

Nakon Molunta slijedi rt Oštra (ili Oštra punta, kako je radije nazivaju ovdje) i, konačno, otvara se pogled na prvi dio Boke kotorske. S obilaskom rta približilo se vrijeme za podizanje spomenutih zastavica. Morska granica bliža je hrvatskoj strani i s kopnom se spaja malo južnije od rta Kobila. Lijevo je uvala Cipavica, posljednja hrvatska uvala. Desno se, ispred širokog poluotoka Luštice, jasno ocrtava crnogorski otočić Mamula (u starijim pomorskim kartama naziva se i Lastavica ili Velika Žanjica). Na otoku je markantna okrugla tvrđava, prije 150 godina izgradio ju je austrougarski general prezimena Mamula. U dubini zaljeva već se vidi Herceg Novi, Zelenika će se uskoro pokazati iza rta Dobreč.

---

PROPISI U CRNOJ GORI

Ulaskom u teritorijalno more Republike Crne Gore treba se najaviti ili lučkim kapetanijama (i njihovim ispostavama) na VHF ch16, ili putem obalne radiopostaje BARRADIO, također na VHF ch 16. Potom obvezatno treba uploviti u prvu luku otvorenu za međunarodni promet.

Luke otvorene za međunarodni promet su: Bar, Budva, Kotor, Risan i Zelenika.

Uz zahtjev zapovjednik strane jahte prilaže: popis posade i putnika, s osobnim podacima (crew-listu), važeću brodsku ispravu plovila, prema propisima države zastave, isprave članova posade kojima se dokazuje da su po propisima svoje države osposobljeni za upravljanje plovilom, podatke o osiguranju plovila, suglasnost vlasnika plovila, ako je plovilo je u najmu (čarteru).

Ako vam zatreba više podataka, provjerite trenutno stanje na web-stranicama crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (www.mvpei.gov.me).

Zabrane: Ne smije se ploviti ili snimati u dijelovima obalnog mora jasno označenima znakovima zabrane pristupa i/ili fotografiranja.

Isplovljenje iz Crne Gore: Neposredno prije napuštanja obalnog mora zapovjednik jahte dužan je prijaviti odlazak nadležnoj Lučkoj kapetaniji.

Valuta u Crnoj Gori je euro, a Crna Gora je u istoj vremenskoj zoni kao Hrvatska (GMT +1), s izmjenama ljetnog i zimskog vremena.

Obalna postaja BARRADIO dežura na VHF ch 16, VHF DSC ch 70, MF 2182 KHz i MF DSC 2187,5 KHz. BARRADIO emitira i vremenske prognoze za pomorce na VHF kanalu 24, i to u 08h50, 14h20, 20h50 (UTC).

Na stranici http://pomorstvo.me Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore (Maritime Safety Department of Montenegro) može se preuzeti Nautički informator u PDF formatu.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => OTKRITI TE VIZURE S MORSKE RAZINE, OSJETITI MOĆ GOTOVO DVIJE TISUĆE METARA VISOKIH VRHUNACA NAD VAMA, UISTINU JE NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ. ALI U TOM EPSKOM KRAJOLIKU VALJA UVIJEK BITI SPREMAN I NA EKSTREMNE VREMENSKE PRILIKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => OTKRITI TE VIZURE S MORSKE RAZINE, OSJETITI MOĆ GOTOVO DVIJE TISUĆE METARA VISOKIH VRHUNACA NAD VAMA, UISTINU JE NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ. ALI U TOM EPSKOM KRAJOLIKU VALJA UVIJEK BITI SPREMAN I NA EKSTREMNE VREMENSKE PRILIKE jadranske đite 2 0 13893 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-10 12:53:17 [created_by] => 3261 [created_by_alias] => IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-07 12:05:33 [modified_by] => 3261 [publish_up] => 2023-09-05 08:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 418 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--nautika [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Nautika [menu-meta_description] => Donosimo nautičke savjete, izvještaje s regata i boat showova, testiramo brodove. Čitajte sve o jedrenju, đitama po Jadranu, brodovima na struju, brodskim motorima i popravku broda. Učimo vas kako održavati brod. [menu-meta_keywords] => nautika, jedrenje, regata, brod, nautički savjeti, boat show, test broda, plovidba, tradicijski brodovi, đita, drveni brodovi, Marijan Žuvić, Damir Višić [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => OTKRITI TE VIZURE S MORSKE RAZINE, OSJETITI MOĆ GOTOVO DVIJE TISUĆE METARA VISOKIH VRHUNACA NAD VAMA, UISTINU JE NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ. ALI U TOM EPSKOM KRAJOLIKU VALJA UVIJEK BITI SPREMAN I NA EKSTREMNE VREMENSKE PRILIKE [metadata] => robots= author= title=Ljepote i izazovi jadranskog fjorda: zaplovili smo do Boke Kotorske, evo na što morate pripaziti [metakey] => jadranske đite, najljepše jadranske plovidbe, Darko Tralić, Boka Kotorska, nautika [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25449794.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422058.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422059.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422060.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422061.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422062.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25422063.png","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/976350.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25449791.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/10\/25449793.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Zvonimir Bari\u0161in\/Cropix","","","","","","","Fe\u0111a Klari\u0107","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Zvonimir Bari\u0161in\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Boka Kotorska<\/p>","

Cavtatska luka: vezovi i sidri\u0161te<\/p>","

Cavtat<\/p>","

Zanimljiv akvatorij oko Mrkana i Bobare<\/p>","

Prirodna luka<\/p>","

Lu\u0161tica<\/p>","

Karta Boke kotorske iz 16. stolje\u0107a<\/p>","

Oto\u010di\u0107 Mamula<\/p>","

Gospa od \u0160krpjela je dobro osvijetljena<\/p>","

Cavtatska luka<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["49:48","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25449794_1920.jpg":"1920x1080","k_25449794_1280.jpg":"1280x1280","k_25449794_1024.jpg":"1024x1024","k_25449794_640.jpg":"640x640","k_25449794_480.jpg":"480x480","k_25449794_340.jpg":"340x340","k_25449794_220.jpg":"220x220","o_25449794_1280.jpg":"1280x853","o_25449794_1024.jpg":"1024x682","o_25449794_640.jpg":"640x426","o_25449794_480.jpg":"480x320","o_25449794_340.jpg":"340x226","o_25449794_220.jpg":"220x146","h_25449794_1280.jpg":"1280x854","h_25449794_1024.jpg":"1024x683","h_25449794_640.jpg":"640x427","h_25449794_480.jpg":"480x320","h_25449794_340.jpg":"340x227","h_25449794_220.jpg":"220x147","pp_25449794_1280.jpg":"1280x1628","pp_25449794_1024.jpg":"1024x1303","pp_25449794_640.jpg":"640x814","pp_25449794_480.jpg":"480x611","pp_25449794_340.jpg":"340x432","pp_25449794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x753","hd_25422058_1920.jpg":"1920x1080","k_25422058_1280.jpg":"1280x1280","k_25422058_1024.jpg":"1024x1024","k_25422058_640.jpg":"640x640","k_25422058_480.jpg":"480x480","k_25422058_340.jpg":"340x340","k_25422058_220.jpg":"220x220","o_25422058_1280.jpg":"1280x983","o_25422058_1024.jpg":"1024x786","o_25422058_640.jpg":"640x491","o_25422058_480.jpg":"480x368","o_25422058_340.jpg":"340x261","o_25422058_220.jpg":"220x169","h_25422058_1280.jpg":"1280x854","h_25422058_1024.jpg":"1024x683","h_25422058_640.jpg":"640x427","h_25422058_480.jpg":"480x320","h_25422058_340.jpg":"340x227","h_25422058_220.jpg":"220x147","pp_25422058_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422058_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422058_640.jpg":"640x814","pp_25422058_480.jpg":"480x611","pp_25422058_340.jpg":"340x432","pp_25422058_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2265","hd_25422059_1920.jpg":"1920x1080","k_25422059_1280.jpg":"1280x1280","k_25422059_1024.jpg":"1024x1024","k_25422059_640.jpg":"640x640","k_25422059_480.jpg":"480x480","k_25422059_340.jpg":"340x340","k_25422059_220.jpg":"220x220","o_25422059_1280.jpg":"1280x1510","o_25422059_1024.jpg":"1024x1208","o_25422059_640.jpg":"640x755","o_25422059_480.jpg":"480x566","o_25422059_340.jpg":"340x401","o_25422059_220.jpg":"220x259","h_25422059_1280.jpg":"1280x854","h_25422059_1024.jpg":"1024x683","h_25422059_640.jpg":"640x427","h_25422059_480.jpg":"480x320","h_25422059_340.jpg":"340x227","h_25422059_220.jpg":"220x147","pp_25422059_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422059_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422059_640.jpg":"640x814","pp_25422059_480.jpg":"480x611","pp_25422059_340.jpg":"340x432","pp_25422059_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1364","hd_25422060_1920.jpg":"1920x1080","k_25422060_1280.jpg":"1280x1280","k_25422060_1024.jpg":"1024x1024","k_25422060_640.jpg":"640x640","k_25422060_480.jpg":"480x480","k_25422060_340.jpg":"340x340","k_25422060_220.jpg":"220x220","o_25422060_1280.jpg":"1280x909","o_25422060_1024.jpg":"1024x727","o_25422060_640.jpg":"640x454","o_25422060_480.jpg":"480x341","o_25422060_340.jpg":"340x241","o_25422060_220.jpg":"220x156","h_25422060_1280.jpg":"1280x854","h_25422060_1024.jpg":"1024x683","h_25422060_640.jpg":"640x427","h_25422060_480.jpg":"480x320","h_25422060_340.jpg":"340x227","h_25422060_220.jpg":"220x147","pp_25422060_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422060_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422060_640.jpg":"640x814","pp_25422060_480.jpg":"480x611","pp_25422060_340.jpg":"340x432","pp_25422060_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2791","hd_25422061_1920.jpg":"1920x1080","k_25422061_1280.jpg":"1280x1280","k_25422061_1024.jpg":"1024x1024","k_25422061_640.jpg":"640x640","k_25422061_480.jpg":"480x480","k_25422061_340.jpg":"340x340","k_25422061_220.jpg":"220x220","o_25422061_1280.jpg":"1280x1860","o_25422061_1024.jpg":"1024x1488","o_25422061_640.jpg":"640x930","o_25422061_480.jpg":"480x697","o_25422061_340.jpg":"340x494","o_25422061_220.jpg":"220x319","h_25422061_1280.jpg":"1280x854","h_25422061_1024.jpg":"1024x683","h_25422061_640.jpg":"640x427","h_25422061_480.jpg":"480x320","h_25422061_340.jpg":"340x227","h_25422061_220.jpg":"220x147","pp_25422061_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422061_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422061_640.jpg":"640x814","pp_25422061_480.jpg":"480x611","pp_25422061_340.jpg":"340x432","pp_25422061_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2833","hd_25422062_1920.jpg":"1920x1080","k_25422062_1280.jpg":"1280x1280","k_25422062_1024.jpg":"1024x1024","k_25422062_640.jpg":"640x640","k_25422062_480.jpg":"480x480","k_25422062_340.jpg":"340x340","k_25422062_220.jpg":"220x220","o_25422062_1280.jpg":"1280x1888","o_25422062_1024.jpg":"1024x1510","o_25422062_640.jpg":"640x944","o_25422062_480.jpg":"480x708","o_25422062_340.jpg":"340x501","o_25422062_220.jpg":"220x324","h_25422062_1280.jpg":"1280x854","h_25422062_1024.jpg":"1024x683","h_25422062_640.jpg":"640x427","h_25422062_480.jpg":"480x320","h_25422062_340.jpg":"340x227","h_25422062_220.jpg":"220x147","pp_25422062_1280.jpg":"1280x1628","pp_25422062_1024.jpg":"1024x1303","pp_25422062_640.jpg":"640x814","pp_25422062_480.jpg":"480x611","pp_25422062_340.jpg":"340x432","pp_25422062_220.jpg":"220x280"},{"size0":"2767x3192","hd_25422063_1920.png":"1920x1080","k_25422063_1280.png":"1280x1280","k_25422063_1024.png":"1024x1024","k_25422063_640.png":"640x640","k_25422063_480.png":"480x480","k_25422063_340.png":"340x340","k_25422063_220.png":"220x220","o_25422063_1280.png":"1280x1476","o_25422063_1024.png":"1024x1181","o_25422063_640.png":"640x738","o_25422063_480.png":"480x553","o_25422063_340.png":"340x392","o_25422063_220.png":"220x253","h_25422063_1280.png":"1280x854","h_25422063_1024.png":"1024x683","h_25422063_640.png":"640x427","h_25422063_480.png":"480x320","h_25422063_340.png":"340x227","h_25422063_220.png":"220x147","pp_25422063_1280.png":"1280x1628","pp_25422063_1024.png":"1024x1303","pp_25422063_640.png":"640x814","pp_25422063_480.png":"480x611","pp_25422063_340.png":"340x432","pp_25422063_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_976350_1920.jpg":"1920x1080","k_976350_1280.jpg":"1280x1280","k_976350_1024.jpg":"1024x1024","k_976350_640.jpg":"640x640","k_976350_480.jpg":"480x480","k_976350_340.jpg":"340x340","k_976350_220.jpg":"220x220","o_976350_1280.jpg":"1280x840","o_976350_1024.jpg":"1024x672","o_976350_640.jpg":"640x420","o_976350_480.jpg":"480x315","o_976350_340.jpg":"340x223","o_976350_220.jpg":"220x144","h_976350_1280.jpg":"1280x854","h_976350_1024.jpg":"1024x683","h_976350_640.jpg":"640x427","h_976350_480.jpg":"480x320","h_976350_340.jpg":"340x227","h_976350_220.jpg":"220x147","pp_976350_1280.jpg":"1280x1628","pp_976350_1024.jpg":"1024x1303","pp_976350_640.jpg":"640x814","pp_976350_480.jpg":"480x611","pp_976350_340.jpg":"340x432","pp_976350_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25449791_1920.jpg":"1920x1080","k_25449791_1280.jpg":"1280x1280","k_25449791_1024.jpg":"1024x1024","k_25449791_640.jpg":"640x640","k_25449791_480.jpg":"480x480","k_25449791_340.jpg":"340x340","k_25449791_220.jpg":"220x220","o_25449791_1280.jpg":"1280x853","o_25449791_1024.jpg":"1024x682","o_25449791_640.jpg":"640x426","o_25449791_480.jpg":"480x320","o_25449791_340.jpg":"340x226","o_25449791_220.jpg":"220x146","h_25449791_1280.jpg":"1280x854","h_25449791_1024.jpg":"1024x683","h_25449791_640.jpg":"640x427","h_25449791_480.jpg":"480x320","h_25449791_340.jpg":"340x227","h_25449791_220.jpg":"220x147","pp_25449791_1280.jpg":"1280x1628","pp_25449791_1024.jpg":"1024x1303","pp_25449791_640.jpg":"640x814","pp_25449791_480.jpg":"480x611","pp_25449791_340.jpg":"340x432","pp_25449791_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25449793_1920.jpg":"1920x1080","k_25449793_1280.jpg":"1280x1280","k_25449793_1024.jpg":"1024x1024","k_25449793_640.jpg":"640x640","k_25449793_480.jpg":"480x480","k_25449793_340.jpg":"340x340","k_25449793_220.jpg":"220x220","o_25449793_1280.jpg":"1280x853","o_25449793_1024.jpg":"1024x682","o_25449793_640.jpg":"640x426","o_25449793_480.jpg":"480x320","o_25449793_340.jpg":"340x226","o_25449793_220.jpg":"220x146","h_25449793_1280.jpg":"1280x854","h_25449793_1024.jpg":"1024x683","h_25449793_640.jpg":"640x427","h_25449793_480.jpg":"480x320","h_25449793_340.jpg":"340x227","h_25449793_220.jpg":"220x147","pp_25449793_1280.jpg":"1280x1628","pp_25449793_1024.jpg":"1024x1303","pp_25449793_640.jpg":"640x814","pp_25449793_480.jpg":"480x611","pp_25449793_340.jpg":"340x432","pp_25449793_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7402008 Threads: 7 Questions: 1529213375 Slow queries: 4649948 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110620262 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 35 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/nautika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/nautika ) ) [link] => /om/nautika/ljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti-1320346 [printLink] => /om/nautika/ljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti-1320346?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 629605 [name] => jadranske đite [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-30 07:59:20 [main_article_id] => 0 [alias] => jadranske-dite [link] => /tag/jadranske-dite ) [1] => stdClass Object ( [id] => 699529 [name] => najljepše jadranske plovidbe [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-09 08:02:33 [main_article_id] => 0 [alias] => najljepse-jadranske-plovidbe [link] => /tag/najljepse-jadranske-plovidbe ) [2] => stdClass Object ( [id] => 638746 [name] => Darko Tralić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-14 20:59:21 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-tralic [link] => /tag/darko-tralic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 373336 [name] => Boka Kotorska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boka-kotorska [link] => /tag/boka-kotorska ) [4] => stdClass Object ( [id] => 321911 [name] => nautika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nautika [link] => /tag/nautika ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => OTKRITI TE VIZURE S MORSKE RAZINE, OSJETITI MOĆ GOTOVO DVIJE TISUĆE METARA VISOKIH VRHUNACA NAD VAMA, UISTINU JE NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ. ALI U TOM EPSKOM KRAJOLIKU VALJA UVIJEK BITI SPREMAN I NA EKSTREMNE VREMENSKE PRILIKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ljepote i izazovi jadranskog fjorda: zaplovili smo do Boke kotorske, evo na što morate pripaziti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3261 [name] => Miomir Štrbac [username] => miomir.strbac [email] => miomir.strbac@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$oBa2AAEGUKq/Ymg095Mrh.7uW.yCfYXSNnHxeF4nyWHs8x3qBlQvy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/miomir-strbac-3261 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1775 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/96410507fb7745ab8b7da88e9937be54?s=100&default=https%3A%2F%2Fmore.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25449794.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Zvonimir Barišin/Cropix [mainImageDesc] =>

Boka Kotorska

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25449794.jpg [title] =>

Boka Kotorska

Zvonimir Barišin/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422058.jpg [title] =>

Cavtatska luka: vezovi i sidrište

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422059.jpg [title] =>

Cavtat

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422060.jpg [title] =>

Zanimljiv akvatorij oko Mrkana i Bobare

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422061.jpg [title] =>

Prirodna luka

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422062.jpg [title] =>

Luštica

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25422063.png [title] =>

Karta Boke kotorske iz 16. stoljeća

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/976350.jpg [title] =>

Otočić Mamula

Feđa Klarić ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25449791.jpg [title] =>

Gospa od Škrpjela je dobro osvijetljena

Tonći Plazibat/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/10/25449793.jpg [title] =>

Cavtatska luka

Zvonimir Barišin/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tek nešto više od stotinu milja, nije to mnogo – ako krećete iz Dubrovnika. Slano je nešto sjevernije pa će pribrojiti plovidbi još dvadesetak milja. Ipak, ovoj smo ruti dali visoku ocjenu složenosti, a isključivi su razlog tome moguće poteškoće s vremenskim uvjetima.

U Boki, tom kotlu ispod strmih padina surih planina, svaku promjenu vremenske situacije primijetit ćete kasno. A zahvati li vas ozbiljno jugo ili, još gore, bura, sposobnosti i vještine posade bit će na kušnji.

Ranjivost na vjetar

Gotovo da i nema luke u Boki kotorskoj koja nije ranjiva na neki vjetar. S druge strane, u ovih vas sedam dana može zadesiti prekrasno vrijeme s laganim maestralima i sve će to biti tek dječja igra. Ali zbog mogućih izazova ipak je to plovidba za uvježbane posade!

A Boka je doista jedinstvena. Nalik skandinavskim fjordovima, ovaj duboki zaljev (od ulaznoga rta Oštra do Kotora punih je 16 milja) pruža posjetitelju doživljaj kakav se ne može naći nigdje na Sredozemlju. Boka se zapravo sastoji od nekoliko unutrašnjih zaljeva, od Hercegnovskog pa sve do Kotorskoga, a svaki je od njih po nečemu osobit. Promatrati te ljepote s morske razine, u plovidbi, privilegija je koju će znati cijeniti svi koji se odluče na ovaj po svemu jedinstven nautičarski pothvat. Ulaskom s otvorenoga mora u vanjski bazen Boke kotorske počinju se otkrivati novi, za Jadran posve neobični vidici. Na prvi se pogled niti ne zapaža da se iza vanjskoga dijela, spojen uskim tjesnacem Verige, krije još jedan dio Boke, okružen još višim planinama i obdaren još dramatičnijim suprotnostima.

Kako je nastao taj fenomen prirode? Izdizanjem morske razine poslije ledenog doba potopljena je dolina nekadašnjih rijeka i oblikovan je današnji razvedeni zaljev. Njegove ljepote su u oštrim oprekama. Impozantne planine Orjen (1894 m) i Lovćen (1749 m) ističu se nad cijelim krajem. Goli grebeni dižu se naglo i oštro, osobito iznad unutrašnjih dvaju zaljeva, Risanskoga i Kotorskog, a u suprotnosti s time blago je i šumovito uzobalno područje.

Klimatske osobine

Geografske opreke očituju se i u ekstremnim klimatskim osobinama. U kasno proljeće, dok okolne vrhove prekriva debeli snijeg, na pitomoj obali cvjeta limun, a brojne palme dočaravaju svu ljepotu tropske vegetacije. Zime su općenito blage i kišne, ali česte zimske bure (najjača je risanska, u NW dijelu Boke) te moćni levant u Kotorskom i Tivatskom zaljevu osjetno snižavaju temperaturu u primorju, podižući usto i znatne valove. U zaklonjenijem Hercegnovskom zaljevu manje se osjećaju hladni vjetrovi pa su tu zime vrlo blage.

Ujesen vlažna juga s otvorenoga mora, sve tamo od Otranta, tjeraju oblake koji zapinju na padinama Orjena i Lovćena i tu istresaju najveće europske količine oborina (selo Crkvice na visoravnima Orjena ima godišnje 4640 mm kiše).

---

OPASNO JUGO

Na potezu od Cavtata do Boke, dugom više od 20 milja, nema zaštite od opasnoga juga! Unutar zaljeva Boke kotorske jugo i SW vjetrovi mogu stvarati bibavicu na vezu, nevere su opasne, a bura puše iz raznih smjerova, mahovito i žestoko!

---

Ljeta su zato vruća, prava mediteranska – Boka je na geografskoj visini Rima i Barcelone – no i tada treba biti oprezan jer se zbog velikih visinskih razlika s brda na more zna sručiti kratkotrajna jaka bura ili noćni burin, pred jutro vrlo jak, pušući iz gotovo svih smjerova, već prema položaju strmih planinskih kosa i udolina. A ako ovamo usred ljeta doluta neka ciklona, past će sasvim sigurno značajna količina kiše, rashladivši pritom zrak nad morem, a to će neposredno nakon prestanka kiše prizvati kratkotrajnu buru s planina.

Burna povijest Boke

U rimsko doba zaljev je nosio naziv Sinus Rhizonicus, prema Risnu, značajnoj rimskoj utvrdi. Kasnije se u talijanskim dokumentima javlja naziv Bocca (usta, otvor), koji je najprije označavao samo ulaz, potom i cijeli prostor zaljeva. Starosjedioci Boke bili su Iliri. Oko 250. godine pr. Kr. ilirsko pleme Ardijejaca pod kraljem Agronom osnovalo je samostalnu državu uz južni Jadran sa sjedištem u Skodri (Skadar), u čijem je sklopu bila i cijela Boka. U stalne sukobe Ilira s grčkim kolonijama na Jadranu umiješali su se potom Rimljani, osobito nakon smrti rimskog poslanika na grčkoj koloniji Visu koji je stradao od ilirskih gusara. U to doba Ilirima je vladala kraljica Teuta, udovica Agronova. Ona se pod pritiskom rimske vojske povukla u utvrđeni Risan.

Mir, sklopljen 228. pr. Kr., nije potrajao dugo, jer su već 168. pr. Kr., u Trećem ilirskom ratu, Rimljani pokorili ilirsku državu i zarobili posljednjega kralja Gencija.

U idućim stoljećima, a osobito u srednjem vijeku, ovuda su prošle mnoge vojske. Risan je stradao u provalama Gota, Avara i konačno Slavena početkom 7. stoljeća. Opstao je Decadaron, danas Kotor, u koji su se sklonili ostaci Romana. Kotor, autonomni municipij, postaje uskoro glavnim gradom Boke. Sjeverozapadno od Kotora formirala se slavenska oblast Travunija, na jugoistoku Duklja. Prema zapisima popa Dukljanina i nekoliko bizantskih izvora (Porfirogenet i drugi) te su oblasti pripadale u razdoblju od 8. do 10. stoljeća Crvenoj Hrvatskoj, iz čega se zaključuje da su Hrvati među doseljenim slavenskim plemenima bili dominantna etnička skupina. Potom će Kotor, a vjerojatno i cijela Boka u užem smislu, pripasti istočnom carstvu kao Thema Dalmatia, a uskoro ga osvaja raški veliki župan Stefan Nemanja.

Ugarsko-hrvatski kralj Ludovik Veliki zagospodarit će Bokom u 14. stoljeću, a koju godinu kasnije Kotor će nastradati pod opsadom mletačkog admirala Vitorija Pisanija. Kraljica Jelisava poklonit će grad 1385. bosanskom kralju Tvrtku I. Od 16. stoljeća izredat će se u Boki mornarice Španjolske, papinske države, opet Venecije, pa Turske. Mirom u Campoformiju 1797. pripala je Boka Austriji, a ona ga je nakon poraza od Napoleona sedam godina kasnije morala prepustiti Francuzima. Vrtili su se tu i Rusi i tko zna tko sve ne; povijest nije mazila ove krajeve...

Pomorska tradicija

Za sve ljude od mora i plovidbe uz političku posebno je zanimljiva i pomorska povijest Boke. Već u doba Ilira i Rimljana pomorstvo je bilo najvažnija grana ovdašnjega gospodarstva. U srednjem vijeku nastavljena je bokeljska pomorska tradicija, pojačana trgovačkim nastojanjima dukljanskih, raških, bosanskih i hercegovačkih vladara i knezova. Brze bokeljske karavele plovile su do Carigrada, Venecije i Aleksandrije, a sredinom 16. stoljeća zalazile su u Sjeverno more, pa i u Indijski ocean. Perast je 1512. godine imao trgovačku mornaricu od 60 lađa. Na glasu su bili prčanjski brzi jedrenjaci. Dvjesto godina poslije toga čak je 300 bokeljskih brodova plovilo po gotovo svim svjetskim morima donoseći godišnji prihod od 130.000 mletačkih zlatnih dukata. U Perastu je potkraj 17. stoljeća osnovana prva pomorska ili nautička škola na Jadranu.

Zanimljivo je da se ruski car Petar Veliki 1698. godine obratio Mletačkoj Republici molbom da ga uputi na sposobna pomorca koji bi mu pomogao pri osnivanju ruske mornarice. Predložili su Marka Martinovića iz Perasta i on je svoju zadaću ispunio na najveće carevo zadovoljstvo. U općinskom domu u Perastu čuva se velika slika iz onoga vremena na kojoj je prikazan Martinović u krugu svojih ruskih đaka. Znamenitim pak ruskim admiralom postao je početkom 18. stoljeća Matija Zmajević iz Perasta, nekoliko puta pobijedivši Šveđane u pomorskim bitkama na Baltiku. Marko Vojnović iz Herceg-Novog organizirao je rusku mornaricu na Crnom moru, a Peraštanin Matija Melada, poznati inženjer svoga vremena, sagradio je mnoge ruske luke. Pomorski stručnjak Antun Grubaša iz Perasta prvi je opisao Jadransko more i sastavio prve nautičke karte za plovidbu po Jadranu, a velike mletačke lađe gradio je Augustinović iz Perasta. Na pomorstvu se temelji bogata kulturna baština Boke. Dokazi za to mogu se vidjeti u muzejima i pomoračkim zavjetnim crkvama uokolo Boke.

Dakle, ovamo doista vrijedi doploviti! Uvježbana posada s lakoćom će savladati eventualne probleme s vremenskim (ne)prilikama, a zauzvrat će pamtiti nezaboravne slike i doživljaje.

Od Dubrovnika do Cavtata

Prvih 36 milja plovidbe protječe uz hrvatsku obalu, sve do prolaska pokraj rta Oštra, najjužnije točke hrvatskoga kopna. Skretanjem u Boku kotorsku ulazi se u vode Crne Gore, a (do ulaska te zemlje u Europsku uniju) taj će vam prijelaz granice možda oduzeti ponešto vremena zbog graničnih i carinskih formalnosti. Polazne točke ove plovidbe su marina u Rijeci Dubrovačkoj i sam grad Dubrovnik ili, eventualno, marina u Slanom. Između poluotoka Babin kuk i otoka Dakse može se proći (dubina u prolazu je 35 m), ali držite se podalje od Babina kuka zbog plitkoga dna uz obalu. Slijedi rt Gnjilište s prostranom pličinom istoga naziva. Posljednja prepreka su Grebeni, niz stjenovitih hridi koji se pruža punih 1200 m zapadno od rta Petka. Iako se teoretski može proći nešto širim prolazom uza sam rt, nemojte riskirati; svakako zaobiđite cijelu tu skupinu grebena sa W strane.

Pogled s mora na impozantne dubrovačke zidine sigurno ćete iskoristiti za snimanje lijepih veduta. Slijedi otok Lokrum, rezervat prirode i omiljeno kupalište Dubrovčana i turista. Pravi je to raj obrastao pinijama, alepskim borom i raznovrsnim egzotičnim tropskim biljem donesenim iz svih krajeva svijeta. Zanimljiv je i po legendi o brodolomu engleskog kralja Richarda Lavljeg srca koji se upravo ovdje, kažu, spasio iz tonućega broda vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda u Palestinu, te je kao zahvalu u Gradu dao sagraditi zavjetnu crkvu.

Lokrum možete obići s vanjske ili unutrašnje strane (bliže kopnu). Ako se odlučite na potonje, pripazite na promet lokalnih brodica, a tu znaju sidriti i golemi cruiseri.

U prilazu Cavtatu očekuje vas nekoliko otoka i hridi. Otočić Supetar ostavite dovoljno daleko po lijevom boku. Slijedi hrid Seka Velika, na njoj je stup sa svjetlom i dvije kugle na vrhu, a preko puta – oko 150 m SW od rta Rat) pličina je Seka Mala (3 m). Uskoro se otvara prostrana uvala cavtatske luke.

Luka Cavtat

Luka Cavtat nije idealno zaštićena od vjetrova iz SW do NW, no po jugu ili buri ovdje ste sigurni. (Od maestrala je zaštićenija uvala Tiha, s druge strane poluotoka, ali je opasna po buri, a dubine za vez ima samo pri vrhu koljenastog mola; no tamo mnogi sidre.) Jahte pristaju ispred mjesne rive, tu su murinzi, struja i voda. Na sjevernom kraju rive je carinska zona i granični prijelaz (+385 (0)20 478 032). Tu možete, ako ima mjesta, odmah pristati jer sutra slijedi odjava broda i posade – idućom etapom napuštate hrvatske vode. A ako nemate sreće i naletite na popunjene vezove (pa i one carinske), nema druge nego sidriti. U južnom dijelu uvale sidro dobro drži na dubinama 12-20 metara.

Cavtat, nekadašnji grčki Epidaurum, a potom rimski grad Epidaurus, lijep je i tih gradić okružen palmama i borovima. Upravo su ovdašnji stanovnici, u bijegu pred Slavenima, godine 614. osnovali Dubrovnik. U staroj gradskoj jezgri nalazi se kuća Vlaha Bukovca, jednoga od najboljih hrvatskih slikara 19. stoljeća. Mauzolej obitelji Račić na groblju sv. Roka, na poluotoku nad gradom, izvanredno je djelo svjetski poznatoga kipara Ivana Meštrovića. Knežev dvor, uz južni dio rive, palača je iz 16. stoljeća; nekoć je bio sjedište dubrovačkog kneza, a danas je u njemu zbirka umjetnina zaklade Baltazara Bogišića, pravnika i pisca iz 19. stoljeća. Ima u Cavtatu još kulturnih vrijednosti, poput ostataka rimskog kazališta i gradskih zidina. Poseban šarm gradu daju brojne stare palače i rezidencije pomoraca po kojima je Cavtat, jednako kao i Dubrovnik, bio nadaleko poznat.

Konavoske stijene

Nakon Cavtata prema jugu slijedi, u duljini od 18 milja, strma obala bez mogućnosti zaštite, mjestimice se propinjući i 350 metara nad more (Konavoske stijene). Šest milja prije rta Oštra i skretanja u zaljev Boke kotorske iz ravne obalne crte izdvaja se poluotok s dvije uvale što gledaju prema SE i NW, a uz njih je selo Molunat. Ove dvije uvale – na kartama nazvane Lukama, jer mogu pružiti zaštitu i većim brodovima – nude se kao ugodna mjesta za sidrenje i kratak odmor, ali nećemo sada ulaziti u njih; ostavimo ih radije za povratak. Luka Gornji Molunat, to je ona koja gleda na jug, plića je (oko 8 metara po sredini) i znatno pogodnija za jahte, ali je otvorena na jugo.

---

MANJA PLOVILA

Manjim plovilima registriranima u Hrvatskoj za plovidbu obalnim morem (Plovidbeno područje/ Navigational area III) nije dozvoljen izlazak iz zemlje ili izvan teritorijalnog mora! Ipak, sa susjednim jadranskim zemljama postoji dogovor o međusobnom priznavanju ovakvih dozvola. Obavezno zatražite pismeno dopuštenje za izlazak iz Hrvatske od čarterske tvrtke, a stanje provjerite s lučkim vlastima u izlaznoj luci, u ovom slučaju u Cavtatu! Lučki kapetan može vam izdati privremenu dozvolu za rutu koju navedete.

---

Približavajući se Crnoj Gori red je prisjetiti se važnih propisa i procedura. Zato na vrijeme pripremite dvije važne zastavice: žutu (znak Q signalnog kodeksa – ona označuje karantenu, tj. spremnost za prijavu nadležnim pomorskim i carinskim vlastima), te nacionalnu zastavu Crne Gore. Obje se podižu pod desnim jarbolnim križem (a na plovilima koja nemaju križ, na pogodan način, ali opet na desnoj strani broda) i to čim ste uplovili u crnogorske vode, na način da je žuta iznad nacionalne. Ovo je postupak koji se koristi u cijelome svijetu i uvijek vrijedi kod uplovljenja u vode države u kojoj brod nije registriran. Nacionalna zastava zemlje-domaćina ostaje podignuta pod križem sve do isplovljenja iz te države. Žutu zastavu skinut ćete tek po prijavi u nekoj od luka međunarodnog prometa – u pravilu u najbližoj, ali crnogorske vlasti prihvaćaju i prijavu u nekoj sljedećoj luci, osobito u slučajevima lošeg vremena oko Zelenike, najbliže carinske luke u prilazu s otvorenog mora.

Rt Oštra - ulaz u Boku

Pretpostavit ćemo da je vrijeme ipak lijepo, dakle valja nam se prijaviti u Zeleniki. Hoćemo li tamo i zanoćiti ovisit će o više čimbenika; ali krenimo redom.

Nakon Molunta slijedi rt Oštra (ili Oštra punta, kako je radije nazivaju ovdje) i, konačno, otvara se pogled na prvi dio Boke kotorske. S obilaskom rta približilo se vrijeme za podizanje spomenutih zastavica. Morska granica bliža je hrvatskoj strani i s kopnom se spaja malo južnije od rta Kobila. Lijevo je uvala Cipavica, posljednja hrvatska uvala. Desno se, ispred širokog poluotoka Luštice, jasno ocrtava crnogorski otočić Mamula (u starijim pomorskim kartama naziva se i Lastavica ili Velika Žanjica). Na otoku je markantna okrugla tvrđava, prije 150 godina izgradio ju je austrougarski general prezimena Mamula. U dubini zaljeva već se vidi Herceg Novi, Zelenika će se uskoro pokazati iza rta Dobreč.

---

PROPISI U CRNOJ GORI

Ulaskom u teritorijalno more Republike Crne Gore treba se najaviti ili lučkim kapetanijama (i njihovim ispostavama) na VHF ch16, ili putem obalne radiopostaje BARRADIO, također na VHF ch 16. Potom obvezatno treba uploviti u prvu luku otvorenu za međunarodni promet.

Luke otvorene za međunarodni promet su: Bar, Budva, Kotor, Risan i Zelenika.

Uz zahtjev zapovjednik strane jahte prilaže: popis posade i putnika, s osobnim podacima (crew-listu), važeću brodsku ispravu plovila, prema propisima države zastave, isprave članova posade kojima se dokazuje da su po propisima svoje države osposobljeni za upravljanje plovilom, podatke o osiguranju plovila, suglasnost vlasnika plovila, ako je plovilo je u najmu (čarteru).

Ako vam zatreba više podataka, provjerite trenutno stanje na web-stranicama crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (www.mvpei.gov.me).

Zabrane: Ne smije se ploviti ili snimati u dijelovima obalnog mora jasno označenima znakovima zabrane pristupa i/ili fotografiranja.

Isplovljenje iz Crne Gore: Neposredno prije napuštanja obalnog mora zapovjednik jahte dužan je prijaviti odlazak nadležnoj Lučkoj kapetaniji.

Valuta u Crnoj Gori je euro, a Crna Gora je u istoj vremenskoj zoni kao Hrvatska (GMT +1), s izmjenama ljetnog i zimskog vremena.

Obalna postaja BARRADIO dežura na VHF ch 16, VHF DSC ch 70, MF 2182 KHz i MF DSC 2187,5 KHz. BARRADIO emitira i vremenske prognoze za pomorce na VHF kanalu 24, i to u 08h50, 14h20, 20h50 (UTC).

Na stranici http://pomorstvo.me Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore (Maritime Safety Department of Montenegro) može se preuzeti Nautički informator u PDF formatu.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Zvonimir Barišin/Cropix Feđa Klarić Tonći Plazibat/Cropix Zvonimir Barišin/Cropix
Zvonimir Barišin/Cropix

Boka Kotorska


Cavtatska luka: vezovi i sidrište


Cavtat


Zanimljiv akvatorij oko Mrkana i Bobare


Prirodna luka


Luštica


Karta Boke kotorske iz 16. stoljeća

Feđa Klarić

Otočić Mamula

Tonći Plazibat/Cropix

Gospa od Škrpjela je dobro osvijetljena

Zvonimir Barišin/Cropix

Cavtatska luka

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/nautika/ljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti-1320346 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ba9802d16dff5681cc7f502965ede3c4bfaf5168 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ljepote+i+izazovi+jadranskog+fjorda%3A+zaplovili+smo+do+Boke+kotorske%2C+evo+na+%C5%A1to+morate+pripaziti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti-1320346 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fljepote-i-izazovi-jadranskog-fjorda-zaplovili-smo-do-boke-kotorske-evo-na-sto-morate-pripaziti-1320346 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => OTKRITI TE VIZURE S MORSKE RAZINE, OSJETITI MOĆ GOTOVO DVIJE TISUĆE METARA VISOKIH VRHUNACA NAD VAMA, UISTINU JE NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ. ALI U TOM EPSKOM KRAJOLIKU VALJA UVIJEK BITI SPREMAN I NA EKSTREMNE VREMENSKE PRILIKE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM

jadranske điteLjepote i izazovi jadranskog fjorda: zaplovili smo do Boke kotorske, evo na što morate pripaziti

Piše IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE
5. rujna 2023. - 10:08

Tek nešto više od stotinu milja, nije to mnogo – ako krećete iz Dubrovnika. Slano je nešto sjevernije pa će pribrojiti plovidbi još dvadesetak milja. Ipak, ovoj smo ruti dali visoku ocjenu složenosti, a isključivi su razlog tome moguće poteškoće s vremenskim uvjetima.

U Boki, tom kotlu ispod strmih padina surih planina, svaku promjenu vremenske situacije primijetit ćete kasno. A zahvati li vas ozbiljno jugo ili, još gore, bura, sposobnosti i vještine posade bit će na kušnji.

Ranjivost na vjetar

Gotovo da i nema luke u Boki kotorskoj koja nije ranjiva na neki vjetar. S druge strane, u ovih vas sedam dana može zadesiti prekrasno vrijeme s laganim maestralima i sve će to biti tek dječja igra. Ali zbog mogućih izazova ipak je to plovidba za uvježbane posade!

A Boka je doi...

12. svibanj 2024 01:22