stdClass Object ( [id] => 1255774 [title] => Ljepote i tajne malog Dubrovnika: drukčiji krug iz marina Agana, Seget, Trogir, Kaštela, Split, Milna i Vrboska (3) [alias] => ljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3 [catid] => 418 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Grad Korčula ima dvije luke, zapadnu i istočnu, usto i marinu. Vjerojatno će vaš prvi izbor biti marina, što je logično i stoga što obje gradske luke nisu osobito pogodne za mala plovila (a i loše su zaštićene od vjetrova i valova). Ipak, i o njima valja reći riječ-dvije.

Zapadna luka proteže se čitavom duljinom zapadnoga gradskog zida. Na sjevernom kraju završava kratkim lukobranom ispruženim prema NW na čijem je vrhu crveno lučko svjetlo (C Bl 2s 4M). Dubine uz rivu su dovoljno velike i za najveće putničke brodove i trajekte, no oni češće pristaju (uz bacanje sidra po pramcu) ispred E luke. Najveći problem zapadne luke je, naime, njezina potpuna izloženost maestralu; a kako je ovdje taj vjetar izrazito jak, osobito u ljetnim poslijepodnevima, vez uz zapadnu rivu može biti vrlo neugodan, čak i opasan. Nautičari stoga posve izbjegavaju W luku, u njoj se može ponekad zateći jedino neka veća jahta, ali i ona je ovdje vjerojatno tek privremeno.

Logičan izbor

Istočnu luku čini 90 metara duga zidana obala sa SE strane staroga grada. I ovdje je lučko svjetlo, ali zeleno (Z Bl 3s 2M). Tu povremeno pristaje trajekt na liniji između Splita i Dubrovnika; nekoć je ta linija prometovala svakodnevno, danas tek povremeno. Osim trajekta tu rado pristaju i razni veći i manji turistički brodovi i jedrenjaci, pa i cruiseri. Ako tijekom ljeta ovdje i pokušate pristati, vjerojatno će vas dočekati lučki kapetan s molbom da se udaljite jer, eto, upravo stiže neki veći brod... Uostalom, istočna je luka, iako dobra po maestralu, posve otvorena na jugo i buru.

---

image

Pelješki kanal

---

ACI marina Korčula preostaje vam dakle kao jedini logičan izbor. Smještena je neposredno južno od E luke. Od juga i bure štiti je dugačak lukobran. Problem je nedostatna veličina marine; premalog je kapaciteta za ljetni nautički promet. Bez obzira u koji dio dana dođete, vjerojatno će biti popunjena. Jedino se možete pokušati dan-dva ranije najaviti.

Upravo zbog manjka vezova, u marini su (protivno nautičkoj logici) murinzima opremili i vanjsku stranu lukobrana. Time su dobili još tridesetak vezova, ali to je više no dvojbeno rješenje – na tim su mjestima brodovi posve izloženi buri. Neki će to opravdati riječima da su ljeti dani s burom rijetki; ali za jakih anticiklona čak je i noćni burin s visokoga Pelješca, s druge strane kanala, toliko jak da je boravak na tim dodatnim vezovima vrlo neugodan. Kako bilo, predlažemo vam da ne prihvatite ponuđen vez na ovoj strani lukobrana ako sumnjate na moguće dizanje bure, pa makar vas djelatnici marine uvjeravali da tu nema neke opasnosti. Bolje je puhati na hladno...

Inače, nautičari koji posjećuju Korčulu osim u marinu rado odlaze i na sidro ne neko od lijepih sidrišta u neposrednoj blizini. Najbliža je uvala Luka (0.5 milje E od marine – raspoznat ćete je po hotelskim zgradama) ili pod nedaleki otok Badiju (1,4 milje SE od grada). Možete čak i u Lumbardu (2,8 milje), tamo također postoji nevelika marina, a iz Lumbarde se do Korčule lako stiže lokalnim autobusom. Cijeli taj akvatorij između Korčule i E otočkog rta Ražnjić vrlo je lijep. No, o tim odredištima, istočno od grada, bit će riječi malo kasnije.

Mali Dubrovnik

Korčulu uistinu vrijedi posjetiti! Rado je nazivaju malim Dubrovnikom. Stara gradska jezgra neodoljivo nalikuje minijaturnom najljepšem sredozemnom gradu, Dubrovniku. Srednjovjekovni raster grada unutar zidina u obliku riblje kosti do danas je ostao sačuvan, te je stoga izvanredno zanimljiv povjesničarima urbanizma i drugim znanstvenicima.

---

image

Prilaz gradu Korčuli

---

Prema legendi, Korčulu je osnovao trojanski car Ahtenor u 12. stoljeću prije Krista. U pisanim djelima prvi se put spominje u 4. stoljeću prije Krista, u vrijeme doseljavanja starih Grka. Oni gradu i otoku daju ime Korkyra Melaina, a Rimljani nakon njih Korkyra Nigra - u doslovnom prijevodu Crna šuma, zacijelo prema karakterističnom otočkom šumovitom krajoliku. Rimljani su Korčulom vladali sve do 6. stoljeća, kada otok dospijeva pod vlast Bizanta. U 9. stoljeću grad osvajaju Hrvati s područja Neretve i daju mu ime Krkar ili Karkar.

Slijedi Venecija, u čak četiri navrata tijekom više stoljeća, a prohujale su ovim dijelom Jadrana i mnoge druge vojske i mornarice - od austrijske, ruske, napuljske i đenovske, do ruske i turske. Odsjaj tih vremena do danas je očuvan u plesnoj viteškoj igri Moreška koju lokalne bratovštine, čuvarice povijesnoga nasljeđa, svakoga ljeta rado prikazuju turistima. Igra je maurskoga porijekla, slična se nekoć izvodila po cijelom Mediteranu, ali je jedino u Korčuli ostala očuvana do danas. Sadržajem prikazuje ratni sukob mačevima: dvije vojske zaratile su se zbog ljubavi lijepe djevojke koju je crni kralj preoteo crvenome.

---

Kuća Marka Pola

Jeste li znali da je u Korčuli rodna kuća Marka Pola? Ako se zavučete u uske uličice unutar gradskih zidina, u jednoj ćete zapaziti natpis koji na to upućuje.

Marko (Marco) Polo (1254.–1324.) je venecijanski istraživač i svjetski putnik, prema jednom dokumentu iz 15. stoljeća podrijetlom iz grada Korčule. Oko vjerodostojnosti te tvrdnje neki se spore i danas, ali neki podaci mogu je potkrijepiti kao vrlo vjerojatnu. Naime, ulica i dio grada u kojem se, prema onovremenim zapisima (sačuvanima do danas) nalazila Markova rodna kuća odgovaraju prostoru koji stoljećima pripada upravo obitelji Polo, a ta obitelj (i prezime) postoji i danas. O talijanskom ili hrvatskom podrijetlu imena također ima sporenja, ali najlogičnijom se čini pretpostavka da je slavenskog (hrvatskog) podrijetla i da dolazi od ptice vodarice koja se u tom kraju nazivala pol. Tome u prilog ide i grb obitelji Polo koji u sebi sadrži slike četiri ptice vodarice, štoviše i sam se Marko potpisivao s Pol, a ne latiniziranim Polo.

Nastavljajući putovima svojega oca i brata, obojice trgovaca, Marko je u četiri godine (1271.–1275.) proputovao srednju Aziju i Kinu. U sljedećih 17 godina službe kod Kublaj-kana i dalje je putovao, sve do današnje Burme i Vijetnama, upoznavši mnoge jezike i običaje. Godine 1295. vraća se u Veneciju u pratnji svoga roba, Tatarina. Tri godine potom zarobljen je u sukobu đenovskog i mletačkog brodovlja u vodama nedaleko Korčule, odveden u Genovu i bačen u tamnicu. Tu je dijelio ćeliju sa stanovitim Rustichellom iz Pise kojemu je ispričao svoje doživljaje, a taj ih je zabilježio i izdao na francuskom jeziku u knjizi Livre des merveilles du monde. Knjiga je ubrzo prevedena na talijanski (pod naslovom Il milione) i bila je vrlo čitana u tadašnjoj Europi. Podaci iz knjige bili su osnova za izradu u to vrijeme značajno unaprijeđenoga portulana (pomorske karte) Azije kojim su se služili mnogi moreplovci i istraživači Dalekog istoka.

---

Važna povijesna znamenitost Korčule je Korčulanski Statut iz 1214. godine, jedan od starijih europskih statuta, ujedno jedan od najstarijih pravnih dokumenta u ovom dijelu Europe. Statutom je bio uređen život u srednjovjekovnom gradu. A iz istoga, trinaestog stoljeća stiže nam i najveća korčulanska povijesna priča – ili legenda, ovisno o gledištu: ona o Marku Polu, svjetskom putniku koji je, kažu, rođen upravo ovdje. Neki to poriču, a potporu onima koji vjeruju istinitost legende pruža čak i ugledna Encyclopaedia Britannica, ne bez osnove. Više o Marko Polu i Korčuli nađite u posebnom okviru na sljedećoj stranici.

Grbovi plemstva

Za obilaska stare Korčule oduševit će vas najljepši primjeri stambene arhitekture iz 15. i 16 stoljeća, građeni u gotičkom i renesansnom stilu. U staroj gradskoj jezgri gotovo svako pročelje krase grbovi korčulanskoga plemstva, biskupa i gradskih knezova. Jednaka pažnja posvećivala se i uređenju javnih površina, trgova i ulica. Posebno je lijep glavni gradski trg okružen s nekoliko palača i katedralom svetog Marka, građenom u nekoliko faza od 13. do 16. stoljeća. U katedrali je velika oltarna pala venecijanskog slikara Tintoretta (1518.-1594.) te renesansno-barokni oltar. Uz katedralu je Biskupska palača s riznicom umjetničkih radova izloženom u šest dvorana i dvorištu. Njoj nasuprot je prekrasna palača Gabriellis iz 15. stoljeća u kojoj je Gradski muzej. Šetnjom kroz izložbene prostore muzeja upoznat ćete kulturnu i gospodarsku prošlost Korčule od pretpovijesti do naših dana. Muzej je ljeti otvoren od 9 do 21.

Ako vam se ne pristaje u marinu (ili je marina popunjena), možete poput mnogih nautičara koji posjećuju ove vode izabrati sidrenje u bližoj ili malo daljoj okolici grada. Između Korčule i Lumbarde nekoliko je izvanredno lijepih sidrišta. Tu se nagusto naredalo par šumovitih otočića, uglavnom nenaseljenih (samo Vrnik ima stalne stanovnike, a na Badiji živi tek nekoliko redovnika franjevaca). Pod njihovom zaštitom, dakle u kanalu Ježevica između njih i otoka Korčule, uvijek se može skloniti pred jačim maestralom ili burom – ne i pred jugom, tada ACI marina Korčula, uvala Luka i marina u Lumbardi jedine pružaju sigurnu zaštitu.

---

image

Dubine oko Badije

---

Uvala Luka nalazi se neposredno E od ACI marine. Nije posve sigurna po buri. Ovdje mnogi sidre, a pomoćnim čamcem lako je skoknuti do grada.

Badija je najljepši otok korčulanskog arhipelaga. U prolazu između Badije i otoka Korčule (dubina 5,4 m, po jugu pojačana morska struja!) nalazi se korčulansko trajektno pristanište pa treba pripaziti na trajekte. Malo sjevernije od ovog pristaništa pomorska je crpka za gorivo. S južne strane Badije, ispred samostana, prostrano je sidrište nad pješčanim dnom koje moru daje prekrasnu tirkiznu boju. Prema Planjaku proteže se pličina (ispod 1,5 m) označena s tri plutače; ovuda mogu proći samo čamci maloga gaza! Pripazite i na dobro uočljivu hrid Bareticu (baretica znači šeširić). Dok ovdje boravite na sidru, osim lijepim kupanjem vrijeme možete ispuniti i posjetom crkvi i samostanu ispred kojih su dva molića; tu pristaju izletničke brodice iz Korčule.

Kamenolom na Vrniku

Badija se prvi put spominje 1368. kao Scolenum sancti Petri, Otok Svetog Petra. Godine 1392. naseljavaju ga franjevci iz Bosne. Ime je otok dobio po samostanu (lat. abbatia=opatija) izgrađenom na mjestu ranije crkve. Proširen je radom korčulanskih majstora u 15. i 16. stoljeću. Sastoji se od crkve i kapele Svetoga Križa s baroknim oltarom (obnovio ga je Giorgio Masario u 18. stoljeću) te izvanredno lijepog gotičkog klaustra s arkadama iz 1475. godine. Nakon drugog svjetskog rata franjevci su s otoka protjerani, a 1950. samostan je preuređen u sportski centar i odmaralište. Otok je 2003. vraćen franjevačkoj provinciji sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru, da bi ga potom zadarski franjevci ugovorom ustupili hercegovačkoj franjevačkoj provinciji na 99 godina.

Na više otočića korčulanskog arhipelaga i danas se dobro vide kamenolomi. Otok najstarijeg i najpoznatijeg korčulanskog kamenoloma je Vrnik, smješten nešto južnije od Badije. Kamen se na Vrniku vadio još u neolitu, postoje i podaci da je rimski car Dioklecijan na Vrnik slao kršćane iz Salone pomilovane nakon osude na smrtnu kaznu. U 14. stoljeću kamen se izvozio u Dubrovnik i Ston, kasnije u Šibenik i Zadar. Svojim svojstvima i strukturom vrnički je kamen izniman, a lokalni majstori gradili su njime u mnogim jadranskim gradovima, evropskim i svjetskim prijestolnicama, pa su tako mnoge palače u Dubrovniku, Veneciji, Beču, pa čak i Washingtonu izgrađene od vrničkog kamena. O bogatoj povijesti Vrnika govore lijepe kamene kuće, poput brižno održavanog gotičko–renesansnog ljetnikovca korčulanske plemićke obitelji Gabrieli–Ismaeli iz 15. stoljeća ili crkvice Gospe od pohođenja, sagrađene 1685. godine.

Danas na Vrniku, u okruženju guste šume, živi tek nekoliko obitelji koje nasljeđuju prezimena nekadašnjih majstora kamena i koje su u 20. stoljeću dale nekoliko poznatih kipara (najpoznatiji je Frano Kršinić, 1897.-1982.). U uvali na SW strani otoka nalazi se atelje kipara Luje Lozice.

U južnom izlazu iz kanala Ježevica, u prolazu između Vrnika i Korčule, dubina je po sredini 5 m. Tu maestral može pojačano puhati. Odavde je još samo 1200 metara do Lumbarde.

Dodajmo još da je na Veloj Stupi, otočiću daleko izbačenom prema Pelješcu, zanimljiv robinzonski restoran.

Opuštena Lumbarda

Vezati se u Lumbardi dobar je izbor ako je marina u Korčuli popunjena ili ako prednost dajete jednostavnosti i domaćoj atmosferi malene Lumbarde. Ovdašnja je marina skromnije uređena (i jeftinija), a neposredno uz nju lijepa je pješčana plaža s odličnim plažnim barom u sjeni nadstrešnica od trstike, pa je nekako sve nadohvat ruke: kupanje i odmor, restorani i trgovine. Sve to pruža ugodan osjećaj opuštenosti, a grad Korčula lako je dostupan lokalnim autobusom.

---

image

Lumbarda ima opasnu plič

---

Zanimljiv dokaz o dugoj povijesti Lumbarde je Lumbardska psefizma, u kamenu zapisan povijesni dokument kojim se potvrđuje zaključak skupštine o osnivanju i raspodjeli čestica zemlje kolonistima, kao ugovor sklopljen između doseljenih Grka Issejaca (Višana) i domaćih Ilira početkom 4. st. pr. Kr. ​Psefizma je najstariji zapis o podjeli zemlje u Hrvatskoj. Može se vidjeti u Gradskom muzeju Korčule.

Lumbarda bi bila izvanredno mjesto za opuštanje da nije stalne ljetne automobilske gužve. Nažalost, cesta prema Korčuli prolazi tik uz južnu obalu lučice, usto je nedovoljno parkirališnoga prostora, pa sve skupa odaje dojam turističke pretrpanosti i komunalne neuređenosti. Ljeti, naravno. Izvan sezone to je tiho i ljupko ribarsko i zemljoradničko selo. Cijeli taj vrh otoka Korčule sazdan je od pijeska, pješčane su i uvale Bili žal i Pržina sa sjeverne i južne strane rta Ražnjić. Na tom plodnom žuto-crvenom tlu odlično uspijeva vinova loza, pa je autohtono lumbrajsko vino sorte grk cijenjeno među ljubiteljima vrhunskih vina – iako se ne zna potječe li mu ime od starih Grka ili od osobitog plemenitog gorkastog okusa.

Varijante povratka

Vrijeme je razmišljanje o povratku. Toliko je u ovoj plovidbi bilo ili-ili varijanata, od izbora Neretva ili ne, pa, ako Neretva, onda pelješki vinski podrumi ili ne, usto i Mali Ston ili ne... Ako ste umjesto svega toga dospjeli izravno do Korčule već četvrtoga, ili (uz polazak iz Vrboske, na primjer) čak trećega dana, potom jedan dan proveli u netom opisanome korčulanskom arhipelagu, možda će u preostala tri dana biti vremena i za atraktivan povratak južnom stranom Korčule. Prava raskoš bila bi tek razmišljati o daljnjem osvajanju juga, naime o Pomeni na otoku Mljetu. Vjerojatnije je da za takvu dugu povratnu rutu neće više biti vremena te nam nema druge no zaploviti najkraćom crtom, uz Šćedro i oko Hvara, pa put polazne marine.

Za sretnike koji si mogu priuštiti dulji povratak oko otoka Korčule evo tek nekoliko napomena o tome što ih očekuje na toj ruti. Prvo valja oploviti rt Ražnjić, istočni vrh otoka; sam jezičac rta nastavlja se s pedesetak metara grebenaste pličine. Odmah iza rta pješčana je uvala Pržina, ljeti prepuna kupača koji ovamo dolaze iz Lumbarde i grada Korčule, a i nautičari rado sidre pred plažom, nakratko ili čak noće ovdje.

Ploveći dalje u zapadnom kursu, prvih petnaestak milja, sve do Brne, slijedi prilično neatraktivna obala s malo mogućnosti za pristajanje (tu su tek Pupnatska luka, uvala koja pruža dobru zaštitu od bure, ali slabu od juga i maestrala, te ružnim vikendicama zatrpana Zavalatica).

Brna je dobra luka, ali nautičarima nudi malo toga; ormarići za struju na (vrlo visokoj) rivi služe ribarima i uglavnom su zaključani (ipak, jedan ključ imaju i u mjesnom turističkom uredu), a osim hotela i jedne ili dvije gostionice tu nema atraktivnijih sadržaja. Nešto istočnije od Brne započinje zanimljiv akvatorij ispred Prižbe, a potom i prostrano sidrište Karbuni. Nedaleko od W kraja Korčule, rta Velo dance, nalazi se lijepa uvala Tri luke (Tri porta).

---

image

Rt Ražnjić

---

Još od rta Ražnjić pogled će vam privlačiti mrk obris Lastova, malo lijevo od kursa. No, za Lastovo sada jednostavno nema više vremena. Jedina izgledna solucija u ovoj prilici možda bi bilo zakretanje prema lijepom sidrištu pod otočićem Saplunom u Lastovnjacima, i to samo ako je vrijeme mirno, bez jakih vjetrova.

Nakon ove južne avanture preostaje još uhvatiti najkraći mogući pravac do polazne marine. Vrijeme teče i nema više otezanja, valja se ozbiljno prihvatiti timuna! Kao moguće luke noćenja na toj ruti nameću se Vela Luka, potom Hvar ili Paklinski otoci s ACI marinom Palmižana i nekoliko lijepih uvala na južnoj strani otočja. Još valja potegnuti prema sjeveru preko Hvarskoga kanala, i ova je plovidba uspješno završena.

Kraća ruta uz Šćedro

Kraći povratak bi bio uz Šćedro, ako konačni cilj nije u Vrboskoj; jer ako jest, tada će vam se možda učiniti logičnim zakrenuti oko Pelješca nazad prema Sućurju i s istočne strane uploviti u Hvarski kanal. No, dobitak na vremenu (i miljama) je zapravo vrlo malen, pogledajte na kartu i uvidjet ćete da je tako.

Zbog ranije spomenutoga jakog maestrala u Pelješkom kanalu, dobro je krenuti rano; ovoga će se puta trebati uspinjati u maestral i neka vas popodnevno pojačanje vjetra zahvati kad rt Osićac na Pelješcu ostavite po krmi. Nakon Osićca do otoka Šćedra još je 12,5 milja, što uz križanje u maestral može značiti više sati no što se čini u prvi mah.

---

image

Veli porat na Šćedru

---

Hoćete li pristajati na Šćedru (i noćiti u njegovoj zaštiti) ili ćete nastaviti prema luci Hvar, ovisit će i opet ponajviše o raspoloživom vremenu. Dvije lijepe uvale na Šćedru, Veli porat (poznatija kao Lovišće, no ovo potonje tek je naziv jedne uvale unutar Veloga porta) i Mostir, zaslužuju da ih pobliže upoznate. Veli se porat dijeli u četiri manje uvale: Junjac, Lovišće, Sridu i Rake. U tri posljednje nalaze se restorani, najpoznatiji je onaj obitelji Jakas u Lovišću. U Mostiru je također restoran. Bura i tramontana pušu u Veli porat i Mostir gotovo izravno, pa se jedino u uvalicama Lovišće i Rake može naći djelomična zaštita od nje. Treba reći da na ovoj mikrolokaciji bura može puhati iz vrlo širokoga raspona smjerova, od NW do E – to je posljedica visine otoka Hvara s druge strane kanala; zapusi bure obrušavaju se vrlo neuračunljivo, s lijeva i zdesna niz njegove strme kose, a kad zapuše s ušća Neretve bura stiže iz posve istočnoga smjera.

Ulazi u obje uvale, Veli porat i Mostir, teško su primjetni u jednoličnom zelenilu otoka. Otkrit ćete ih tek kada se ukaže crveni stup sa svjetlom (C Bl 3s 3M) na Gornjem Kurilu, E rtu Veloga porta.

U daljnjoj plovidbi prema zapadu ostat ćete zadivljeni ljepotom južne obale Hvara. Od Zavale, koja je točno nasuprot Šćedru, pa sve do Svete Nedjelje (točnije: Nedije, kako joj ime izgovaraju Hvarani) zapanjujuće je s kolikim je marom iskorišten svaki komadić plodnoga tla od mora do stjenovitih vrhova otoka. Tu se uzgaja loza mali plavac koja daje izvrsno crno vino.

Dalje, do luke polaska, nižu se Hvar i Paklinski otoci s lijepim sidrištima u uvalama Vinogradišće, Ždrilca, Taršće, Soline, Okorija i Studeni bok. A potom vas još samo korak dijeli od završetka ove plovidbe. Ako su vaš konačni cilj splitske marine ili Kaštela, za posljednje noćenje dolaze u obzir Milna na Braču ili uvala Lučice na SW strani Brača,

ako pak valja potegnuti do Trogira ili marine Agana, u obzir dolazi obilazak Šolte s W strane, uz noćenje u Maslinici ili uvali Šešula.

---

ACI marina Korčula

tel. +385 (0)20711-661

www.aci-marinas.com; m.korcula@aci-club.hr

Raspolaže sa 159 vezova u moru i 16 mjesta na suhom, a uz najavu može primiti plovila duljine do 40 m (vanjski vez). Voda i struja, restoran, praonica rublja, frizerski salon, mini market, prodavaonica nautičke opreme, sanitarni čvor, wi-fi, servisna radionica, dizalica 10 t. Crpka za gorivo je četvrt milje istočno, kod trajektnog pristaništa.

Prilaz: Marina je neposredno uz E luku. U prilazu iz smjera W treba obići gradske zidine; iz smjera E-SE sigurnije je oploviti otočiće Sestrice i Stupe sa sjeverne strane (prolaz ispod Badije izbjegavati po jakom jugu).

Oprez! Bura je ovdje vrlo jaka! Iako su zbog nedostatnog broja unutrašnjih vezova murinzi ljeti postavljeni i s vanjske strane lukobrana, ovi vanjski vezovi su ekstremno opasni kada zapuše bura - ne prihvaćajte privez izvana ako se očekuje bura (ili čak jak noćni burin)!

Vjetrovi: Unutar marine sigurno je od svih vjetrova. Po buri je otežano uplovljavanje i isplovljavanje. Jugo je umjereno i može stvarati bibavicu.

---

---

image

Uvala Lovišće na Šćedru

---

---

Marina Lumbarda

tel. +385 (0)20712-489

e-mail: lucica-lumbarda@du.htnet.hr

Smještena je u prirodnom zaljevu neposredno uz naselje Lumbardu. Ima 115 vezova, uz dvadesetak mjesta na suhom. Dubine uz gatove su od 1,5 do 6 m. Izvlačilište za manja plovila, po potrebi dolazi auto-dizalica. Radi tijekom cijele godine. Struja i voda na vezovima, dijelom i priključci za satelitsku televiziju. Sanitarni čvor. Gorivo u Korčuli (2 milje).

Prilaz: Iz smjera NW treba pripaziti na zapreke među otočićima (u trokutu Badija-Vrnik-Sestrice) označene stupovima sa znakovima na vrhu. Iz smjera E treba široko obići plitko more i otočić Knežić nedaleko uvale Bili žal. U završnoj fazi prilaska paziti na pličinu Bad (stup s oznakom na vrhu) 100 m WNW od vrha lukobrana marine.

Oprez! Bura je ovdje jaka, na što valja računati prilikom uplovljavanja i isplovljavanja! Mjesna lučica S od marine je većim dijelom plitka!

Vjetrovi: Unutar marine sigurno je od svih vjetrova. Po buri je otežan manevar pristajanja. Jugo puše snažno, ali bez valova na vezu.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => jadranske đite 2 0 17286 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-29 11:03:31 [created_by] => 3261 [created_by_alias] => IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-11 13:17:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-01-11 13:17:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 53 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 418 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--nautika [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Nautika [menu-meta_description] => Donosimo nautičke savjete, izvještaje s regata i boat showova, testiramo brodove. Čitajte sve o jedrenju, đitama po Jadranu, brodovima na struju, brodskim motorima i popravku broda. Učimo vas kako održavati brod. [menu-meta_keywords] => nautika, jedrenje, regata, brod, nautički savjeti, boat show, test broda, plovidba, tradicijski brodovi, đita, drveni brodovi, Marijan Žuvić, Damir Višić [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ljepote i tajne malog Dubrovnika: drukčiji krug iz marina Agana, Seget, Trogir, Kaštela, Split, Milna i Vrboska (3) [metakey] => jadranske đite, Lumbarda, Korčula, Badija, šćedro, Darko Tralić, darko tralić otvoreno more [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23808766.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892558.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892559.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892561.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892562.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892563.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892564.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892565.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892566.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892567.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892568.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892569.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/29\/23892570.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Duje Klari\u0107","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Panorama Kor\u010dule
\n\u00a0<\/p>","

Pelje\u0161ki kanal<\/p>","

Prilaz gradu Kor\u010duli<\/p>","

Samostan na Badiji<\/p>","

Dubine oko Badije<\/p>","

Kor\u010dula je lijepa i zanimljiva<\/p>","

Tri su svjetla<\/p>","

UZ OKVIR 1<\/strong><\/p>","

Lumbarda ima opasnu pli\u010d<\/p>","

Marina u Lumbardi<\/p>","

Rt Ra\u017enji\u0107<\/p>","

Veli porat na \u0160\u0107edru<\/p>","

Uvala Lovi\u0161\u0107e na \u0160\u0107edru<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1217","hd_23808766_1920.jpg":"1920x1080","k_23808766_1280.jpg":"1280x1280","k_23808766_1024.jpg":"1024x1024","k_23808766_640.jpg":"640x640","k_23808766_480.jpg":"480x480","k_23808766_340.jpg":"340x340","k_23808766_220.jpg":"220x220","o_23808766_1280.jpg":"1280x811","o_23808766_1024.jpg":"1024x649","o_23808766_640.jpg":"640x405","o_23808766_480.jpg":"480x304","o_23808766_340.jpg":"340x215","o_23808766_220.jpg":"220x139","h_23808766_1280.jpg":"1280x854","h_23808766_1024.jpg":"1024x683","h_23808766_640.jpg":"640x427","h_23808766_480.jpg":"480x320","h_23808766_340.jpg":"340x227","h_23808766_220.jpg":"220x147","pp_23808766_1280.jpg":"1280x1628","pp_23808766_1024.jpg":"1024x1303","pp_23808766_640.jpg":"640x814","pp_23808766_480.jpg":"480x611","pp_23808766_340.jpg":"340x432","pp_23808766_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1919x1299","hd_23892558_1920.jpg":"1920x1080","k_23892558_1280.jpg":"1280x1280","k_23892558_1024.jpg":"1024x1024","k_23892558_640.jpg":"640x640","k_23892558_480.jpg":"480x480","k_23892558_340.jpg":"340x340","k_23892558_220.jpg":"220x220","o_23892558_1280.jpg":"1280x866","o_23892558_1024.jpg":"1024x693","o_23892558_640.jpg":"640x433","o_23892558_480.jpg":"480x324","o_23892558_340.jpg":"340x230","o_23892558_220.jpg":"220x148","h_23892558_1280.jpg":"1280x854","h_23892558_1024.jpg":"1024x683","h_23892558_640.jpg":"640x427","h_23892558_480.jpg":"480x320","h_23892558_340.jpg":"340x227","h_23892558_220.jpg":"220x147","pp_23892558_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892558_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892558_640.jpg":"640x814","pp_23892558_480.jpg":"480x611","pp_23892558_340.jpg":"340x432","pp_23892558_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x744","hd_23892559_1920.jpg":"1920x1080","k_23892559_1280.jpg":"1280x1280","k_23892559_1024.jpg":"1024x1024","k_23892559_640.jpg":"640x640","k_23892559_480.jpg":"480x480","k_23892559_340.jpg":"340x340","k_23892559_220.jpg":"220x220","o_23892559_1280.jpg":"1280x971","o_23892559_1024.jpg":"1024x777","o_23892559_640.jpg":"640x485","o_23892559_480.jpg":"480x364","o_23892559_340.jpg":"340x258","o_23892559_220.jpg":"220x167","h_23892559_1280.jpg":"1280x854","h_23892559_1024.jpg":"1024x683","h_23892559_640.jpg":"640x427","h_23892559_480.jpg":"480x320","h_23892559_340.jpg":"340x227","h_23892559_220.jpg":"220x147","pp_23892559_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892559_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892559_640.jpg":"640x814","pp_23892559_480.jpg":"480x611","pp_23892559_340.jpg":"340x432","pp_23892559_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x750","hd_23892561_1920.jpg":"1920x1080","k_23892561_1280.jpg":"1280x1280","k_23892561_1024.jpg":"1024x1024","k_23892561_640.jpg":"640x640","k_23892561_480.jpg":"480x480","k_23892561_340.jpg":"340x340","k_23892561_220.jpg":"220x220","o_23892561_1280.jpg":"1280x979","o_23892561_1024.jpg":"1024x783","o_23892561_640.jpg":"640x489","o_23892561_480.jpg":"480x367","o_23892561_340.jpg":"340x260","o_23892561_220.jpg":"220x168","h_23892561_1280.jpg":"1280x854","h_23892561_1024.jpg":"1024x683","h_23892561_640.jpg":"640x427","h_23892561_480.jpg":"480x320","h_23892561_340.jpg":"340x227","h_23892561_220.jpg":"220x147","pp_23892561_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892561_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892561_640.jpg":"640x814","pp_23892561_480.jpg":"480x611","pp_23892561_340.jpg":"340x432","pp_23892561_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2239","hd_23892562_1920.jpg":"1920x1080","k_23892562_1280.jpg":"1280x1280","k_23892562_1024.jpg":"1024x1024","k_23892562_640.jpg":"640x640","k_23892562_480.jpg":"480x480","k_23892562_340.jpg":"340x340","k_23892562_220.jpg":"220x220","o_23892562_1280.jpg":"1280x1492","o_23892562_1024.jpg":"1024x1194","o_23892562_640.jpg":"640x746","o_23892562_480.jpg":"480x559","o_23892562_340.jpg":"340x396","o_23892562_220.jpg":"220x256","h_23892562_1280.jpg":"1280x854","h_23892562_1024.jpg":"1024x683","h_23892562_640.jpg":"640x427","h_23892562_480.jpg":"480x320","h_23892562_340.jpg":"340x227","h_23892562_220.jpg":"220x147","pp_23892562_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892562_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892562_640.jpg":"640x814","pp_23892562_480.jpg":"480x611","pp_23892562_340.jpg":"340x432","pp_23892562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x722","hd_23892563_1920.jpg":"1920x1080","k_23892563_1280.jpg":"1280x1280","k_23892563_1024.jpg":"1024x1024","k_23892563_640.jpg":"640x640","k_23892563_480.jpg":"480x480","k_23892563_340.jpg":"340x340","k_23892563_220.jpg":"220x220","o_23892563_1280.jpg":"1280x943","o_23892563_1024.jpg":"1024x754","o_23892563_640.jpg":"640x471","o_23892563_480.jpg":"480x353","o_23892563_340.jpg":"340x250","o_23892563_220.jpg":"220x162","h_23892563_1280.jpg":"1280x854","h_23892563_1024.jpg":"1024x683","h_23892563_640.jpg":"640x427","h_23892563_480.jpg":"480x320","h_23892563_340.jpg":"340x227","h_23892563_220.jpg":"220x147","pp_23892563_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892563_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892563_640.jpg":"640x814","pp_23892563_480.jpg":"480x611","pp_23892563_340.jpg":"340x432","pp_23892563_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x4030","hd_23892564_1920.jpg":"1920x1080","k_23892564_1280.jpg":"1280x1280","k_23892564_1024.jpg":"1024x1024","k_23892564_640.jpg":"640x640","k_23892564_480.jpg":"480x480","k_23892564_340.jpg":"340x340","k_23892564_220.jpg":"220x220","o_23892564_1280.jpg":"1280x2686","o_23892564_1024.jpg":"1024x2149","o_23892564_640.jpg":"640x1343","o_23892564_480.jpg":"480x1007","o_23892564_340.jpg":"340x713","o_23892564_220.jpg":"220x461","h_23892564_1280.jpg":"1280x854","h_23892564_1024.jpg":"1024x683","h_23892564_640.jpg":"640x427","h_23892564_480.jpg":"480x320","h_23892564_340.jpg":"340x227","h_23892564_220.jpg":"220x147","pp_23892564_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892564_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892564_640.jpg":"640x814","pp_23892564_480.jpg":"480x611","pp_23892564_340.jpg":"340x432","pp_23892564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x1307","hd_23892565_1920.jpg":"1920x1080","k_23892565_1280.jpg":"1280x1280","k_23892565_1024.jpg":"1024x1024","k_23892565_640.jpg":"640x640","k_23892565_480.jpg":"480x480","k_23892565_340.jpg":"340x340","k_23892565_220.jpg":"220x220","o_23892565_1280.jpg":"1280x1707","o_23892565_1024.jpg":"1024x1365","o_23892565_640.jpg":"640x853","o_23892565_480.jpg":"480x640","o_23892565_340.jpg":"340x453","o_23892565_220.jpg":"220x293","h_23892565_1280.jpg":"1280x854","h_23892565_1024.jpg":"1024x683","h_23892565_640.jpg":"640x427","h_23892565_480.jpg":"480x320","h_23892565_340.jpg":"340x227","h_23892565_220.jpg":"220x147","pp_23892565_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892565_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892565_640.jpg":"640x814","pp_23892565_480.jpg":"480x611","pp_23892565_340.jpg":"340x432","pp_23892565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1791","hd_23892566_1920.jpg":"1920x1080","k_23892566_1280.jpg":"1280x1280","k_23892566_1024.jpg":"1024x1024","k_23892566_640.jpg":"640x640","k_23892566_480.jpg":"480x480","k_23892566_340.jpg":"340x340","k_23892566_220.jpg":"220x220","o_23892566_1280.jpg":"1280x1194","o_23892566_1024.jpg":"1024x955","o_23892566_640.jpg":"640x597","o_23892566_480.jpg":"480x447","o_23892566_340.jpg":"340x317","o_23892566_220.jpg":"220x205","h_23892566_1280.jpg":"1280x854","h_23892566_1024.jpg":"1024x683","h_23892566_640.jpg":"640x427","h_23892566_480.jpg":"480x320","h_23892566_340.jpg":"340x227","h_23892566_220.jpg":"220x147","pp_23892566_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892566_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892566_640.jpg":"640x814","pp_23892566_480.jpg":"480x611","pp_23892566_340.jpg":"340x432","pp_23892566_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x853","hd_23892567_1920.jpg":"1920x1080","k_23892567_1280.jpg":"1280x1280","k_23892567_1024.jpg":"1024x1024","k_23892567_640.jpg":"640x640","k_23892567_480.jpg":"480x480","k_23892567_340.jpg":"340x340","k_23892567_220.jpg":"220x220","o_23892567_1280.jpg":"1280x568","o_23892567_1024.jpg":"1024x454","o_23892567_640.jpg":"640x284","o_23892567_480.jpg":"480x213","o_23892567_340.jpg":"340x151","o_23892567_220.jpg":"220x97","h_23892567_1280.jpg":"1280x854","h_23892567_1024.jpg":"1024x683","h_23892567_640.jpg":"640x427","h_23892567_480.jpg":"480x320","h_23892567_340.jpg":"340x227","h_23892567_220.jpg":"220x147","pp_23892567_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892567_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892567_640.jpg":"640x814","pp_23892567_480.jpg":"480x611","pp_23892567_340.jpg":"340x432","pp_23892567_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x722","hd_23892568_1920.jpg":"1920x1080","k_23892568_1280.jpg":"1280x1280","k_23892568_1024.jpg":"1024x1024","k_23892568_640.jpg":"640x640","k_23892568_480.jpg":"480x480","k_23892568_340.jpg":"340x340","k_23892568_220.jpg":"220x220","o_23892568_1280.jpg":"1280x943","o_23892568_1024.jpg":"1024x754","o_23892568_640.jpg":"640x471","o_23892568_480.jpg":"480x353","o_23892568_340.jpg":"340x250","o_23892568_220.jpg":"220x162","h_23892568_1280.jpg":"1280x854","h_23892568_1024.jpg":"1024x683","h_23892568_640.jpg":"640x427","h_23892568_480.jpg":"480x320","h_23892568_340.jpg":"340x227","h_23892568_220.jpg":"220x147","pp_23892568_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892568_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892568_640.jpg":"640x814","pp_23892568_480.jpg":"480x611","pp_23892568_340.jpg":"340x432","pp_23892568_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2303","hd_23892569_1920.jpg":"1920x1080","k_23892569_1280.jpg":"1280x1280","k_23892569_1024.jpg":"1024x1024","k_23892569_640.jpg":"640x640","k_23892569_480.jpg":"480x480","k_23892569_340.jpg":"340x340","k_23892569_220.jpg":"220x220","o_23892569_1280.jpg":"1280x1535","o_23892569_1024.jpg":"1024x1228","o_23892569_640.jpg":"640x767","o_23892569_480.jpg":"480x575","o_23892569_340.jpg":"340x407","o_23892569_220.jpg":"220x263","h_23892569_1280.jpg":"1280x854","h_23892569_1024.jpg":"1024x683","h_23892569_640.jpg":"640x427","h_23892569_480.jpg":"480x320","h_23892569_340.jpg":"340x227","h_23892569_220.jpg":"220x147","pp_23892569_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892569_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892569_640.jpg":"640x814","pp_23892569_480.jpg":"480x611","pp_23892569_340.jpg":"340x432","pp_23892569_220.jpg":"220x280"},{"size0":"980x735","hd_23892570_1920.jpg":"1920x1080","k_23892570_1280.jpg":"1280x1280","k_23892570_1024.jpg":"1024x1024","k_23892570_640.jpg":"640x640","k_23892570_480.jpg":"480x480","k_23892570_340.jpg":"340x340","k_23892570_220.jpg":"220x220","o_23892570_1280.jpg":"1280x960","o_23892570_1024.jpg":"1024x768","o_23892570_640.jpg":"640x480","o_23892570_480.jpg":"480x360","o_23892570_340.jpg":"340x255","o_23892570_220.jpg":"220x165","h_23892570_1280.jpg":"1280x854","h_23892570_1024.jpg":"1024x683","h_23892570_640.jpg":"640x427","h_23892570_480.jpg":"480x320","h_23892570_340.jpg":"340x227","h_23892570_220.jpg":"220x147","pp_23892570_1280.jpg":"1280x1628","pp_23892570_1024.jpg":"1024x1303","pp_23892570_640.jpg":"640x814","pp_23892570_480.jpg":"480x611","pp_23892570_340.jpg":"340x432","pp_23892570_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7470158 Threads: 2 Questions: 1602228726 Slow queries: 4756315 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110573939 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 35 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/nautika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/nautika ) ) [link] => /om/nautika/ljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3-1255774 [printLink] => /om/nautika/ljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3-1255774?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 629605 [name] => jadranske đite [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-30 07:59:20 [main_article_id] => 0 [alias] => jadranske-dite [link] => /tag/jadranske-dite ) [1] => stdClass Object ( [id] => 350447 [name] => Lumbarda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lumbarda [link] => /tag/lumbarda ) [2] => stdClass Object ( [id] => 422002 [name] => Korčula [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => korcula [link] => /tag/korcula ) [3] => stdClass Object ( [id] => 604122 [name] => Badija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-20 09:47:03 [main_article_id] => 0 [alias] => badija [link] => /tag/badija ) [4] => stdClass Object ( [id] => 379710 [name] => šćedro [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => scedro [link] => /tag/scedro ) [5] => stdClass Object ( [id] => 638746 [name] => Darko Tralić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-14 20:59:21 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-tralic [link] => /tag/darko-tralic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 658855 [name] => darko tralić otvoreno more [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-05 08:05:18 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-tralic-otvoreno-more [link] => /tag/darko-tralic-otvoreno-more ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ljepote i tajne malog Dubrovnika: drukčiji krug iz marina Agana, Seget, Trogir, Kaštela, Split, Milna i Vrboska (3) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3261 [name] => Miomir Štrbac [username] => miomir.strbac [email] => miomir.strbac@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$oBa2AAEGUKq/Ymg095Mrh.7uW.yCfYXSNnHxeF4nyWHs8x3qBlQvy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/miomir-strbac-3261 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1775 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/96410507fb7745ab8b7da88e9937be54?s=100&default=https%3A%2F%2Fmore.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23808766.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Duje Klarić [mainImageDesc] =>

Panorama Korčule
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23808766.jpg [title] =>

Panorama Korčule
 

Duje Klarić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892558.jpg [title] =>

Pelješki kanal

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892559.jpg [title] =>

Prilaz gradu Korčuli

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892561.jpg [title] =>

Samostan na Badiji

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892562.jpg [title] =>

Dubine oko Badije

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892563.jpg [title] =>

Korčula je lijepa i zanimljiva

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892564.jpg [title] =>

Tri su svjetla

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892565.jpg [title] =>

UZ OKVIR 1

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892566.jpg [title] =>

Lumbarda ima opasnu plič

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892567.jpg [title] =>

Marina u Lumbardi

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892568.jpg [title] =>

Rt Ražnjić

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892569.jpg [title] =>

Veli porat na Šćedru

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/29/23892570.jpg [title] =>

Uvala Lovišće na Šćedru

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Grad Korčula ima dvije luke, zapadnu i istočnu, usto i marinu. Vjerojatno će vaš prvi izbor biti marina, što je logično i stoga što obje gradske luke nisu osobito pogodne za mala plovila (a i loše su zaštićene od vjetrova i valova). Ipak, i o njima valja reći riječ-dvije.

Zapadna luka proteže se čitavom duljinom zapadnoga gradskog zida. Na sjevernom kraju završava kratkim lukobranom ispruženim prema NW na čijem je vrhu crveno lučko svjetlo (C Bl 2s 4M). Dubine uz rivu su dovoljno velike i za najveće putničke brodove i trajekte, no oni češće pristaju (uz bacanje sidra po pramcu) ispred E luke. Najveći problem zapadne luke je, naime, njezina potpuna izloženost maestralu; a kako je ovdje taj vjetar izrazito jak, osobito u ljetnim poslijepodnevima, vez uz zapadnu rivu može biti vrlo neugodan, čak i opasan. Nautičari stoga posve izbjegavaju W luku, u njoj se može ponekad zateći jedino neka veća jahta, ali i ona je ovdje vjerojatno tek privremeno.

Logičan izbor

Istočnu luku čini 90 metara duga zidana obala sa SE strane staroga grada. I ovdje je lučko svjetlo, ali zeleno (Z Bl 3s 2M). Tu povremeno pristaje trajekt na liniji između Splita i Dubrovnika; nekoć je ta linija prometovala svakodnevno, danas tek povremeno. Osim trajekta tu rado pristaju i razni veći i manji turistički brodovi i jedrenjaci, pa i cruiseri. Ako tijekom ljeta ovdje i pokušate pristati, vjerojatno će vas dočekati lučki kapetan s molbom da se udaljite jer, eto, upravo stiže neki veći brod... Uostalom, istočna je luka, iako dobra po maestralu, posve otvorena na jugo i buru.

---

image

Pelješki kanal

---

ACI marina Korčula preostaje vam dakle kao jedini logičan izbor. Smještena je neposredno južno od E luke. Od juga i bure štiti je dugačak lukobran. Problem je nedostatna veličina marine; premalog je kapaciteta za ljetni nautički promet. Bez obzira u koji dio dana dođete, vjerojatno će biti popunjena. Jedino se možete pokušati dan-dva ranije najaviti.

Upravo zbog manjka vezova, u marini su (protivno nautičkoj logici) murinzima opremili i vanjsku stranu lukobrana. Time su dobili još tridesetak vezova, ali to je više no dvojbeno rješenje – na tim su mjestima brodovi posve izloženi buri. Neki će to opravdati riječima da su ljeti dani s burom rijetki; ali za jakih anticiklona čak je i noćni burin s visokoga Pelješca, s druge strane kanala, toliko jak da je boravak na tim dodatnim vezovima vrlo neugodan. Kako bilo, predlažemo vam da ne prihvatite ponuđen vez na ovoj strani lukobrana ako sumnjate na moguće dizanje bure, pa makar vas djelatnici marine uvjeravali da tu nema neke opasnosti. Bolje je puhati na hladno...

Inače, nautičari koji posjećuju Korčulu osim u marinu rado odlaze i na sidro ne neko od lijepih sidrišta u neposrednoj blizini. Najbliža je uvala Luka (0.5 milje E od marine – raspoznat ćete je po hotelskim zgradama) ili pod nedaleki otok Badiju (1,4 milje SE od grada). Možete čak i u Lumbardu (2,8 milje), tamo također postoji nevelika marina, a iz Lumbarde se do Korčule lako stiže lokalnim autobusom. Cijeli taj akvatorij između Korčule i E otočkog rta Ražnjić vrlo je lijep. No, o tim odredištima, istočno od grada, bit će riječi malo kasnije.

Mali Dubrovnik

Korčulu uistinu vrijedi posjetiti! Rado je nazivaju malim Dubrovnikom. Stara gradska jezgra neodoljivo nalikuje minijaturnom najljepšem sredozemnom gradu, Dubrovniku. Srednjovjekovni raster grada unutar zidina u obliku riblje kosti do danas je ostao sačuvan, te je stoga izvanredno zanimljiv povjesničarima urbanizma i drugim znanstvenicima.

---

image

Prilaz gradu Korčuli

---

Prema legendi, Korčulu je osnovao trojanski car Ahtenor u 12. stoljeću prije Krista. U pisanim djelima prvi se put spominje u 4. stoljeću prije Krista, u vrijeme doseljavanja starih Grka. Oni gradu i otoku daju ime Korkyra Melaina, a Rimljani nakon njih Korkyra Nigra - u doslovnom prijevodu Crna šuma, zacijelo prema karakterističnom otočkom šumovitom krajoliku. Rimljani su Korčulom vladali sve do 6. stoljeća, kada otok dospijeva pod vlast Bizanta. U 9. stoljeću grad osvajaju Hrvati s područja Neretve i daju mu ime Krkar ili Karkar.

Slijedi Venecija, u čak četiri navrata tijekom više stoljeća, a prohujale su ovim dijelom Jadrana i mnoge druge vojske i mornarice - od austrijske, ruske, napuljske i đenovske, do ruske i turske. Odsjaj tih vremena do danas je očuvan u plesnoj viteškoj igri Moreška koju lokalne bratovštine, čuvarice povijesnoga nasljeđa, svakoga ljeta rado prikazuju turistima. Igra je maurskoga porijekla, slična se nekoć izvodila po cijelom Mediteranu, ali je jedino u Korčuli ostala očuvana do danas. Sadržajem prikazuje ratni sukob mačevima: dvije vojske zaratile su se zbog ljubavi lijepe djevojke koju je crni kralj preoteo crvenome.

---

Kuća Marka Pola

Jeste li znali da je u Korčuli rodna kuća Marka Pola? Ako se zavučete u uske uličice unutar gradskih zidina, u jednoj ćete zapaziti natpis koji na to upućuje.

Marko (Marco) Polo (1254.–1324.) je venecijanski istraživač i svjetski putnik, prema jednom dokumentu iz 15. stoljeća podrijetlom iz grada Korčule. Oko vjerodostojnosti te tvrdnje neki se spore i danas, ali neki podaci mogu je potkrijepiti kao vrlo vjerojatnu. Naime, ulica i dio grada u kojem se, prema onovremenim zapisima (sačuvanima do danas) nalazila Markova rodna kuća odgovaraju prostoru koji stoljećima pripada upravo obitelji Polo, a ta obitelj (i prezime) postoji i danas. O talijanskom ili hrvatskom podrijetlu imena također ima sporenja, ali najlogičnijom se čini pretpostavka da je slavenskog (hrvatskog) podrijetla i da dolazi od ptice vodarice koja se u tom kraju nazivala pol. Tome u prilog ide i grb obitelji Polo koji u sebi sadrži slike četiri ptice vodarice, štoviše i sam se Marko potpisivao s Pol, a ne latiniziranim Polo.

Nastavljajući putovima svojega oca i brata, obojice trgovaca, Marko je u četiri godine (1271.–1275.) proputovao srednju Aziju i Kinu. U sljedećih 17 godina službe kod Kublaj-kana i dalje je putovao, sve do današnje Burme i Vijetnama, upoznavši mnoge jezike i običaje. Godine 1295. vraća se u Veneciju u pratnji svoga roba, Tatarina. Tri godine potom zarobljen je u sukobu đenovskog i mletačkog brodovlja u vodama nedaleko Korčule, odveden u Genovu i bačen u tamnicu. Tu je dijelio ćeliju sa stanovitim Rustichellom iz Pise kojemu je ispričao svoje doživljaje, a taj ih je zabilježio i izdao na francuskom jeziku u knjizi Livre des merveilles du monde. Knjiga je ubrzo prevedena na talijanski (pod naslovom Il milione) i bila je vrlo čitana u tadašnjoj Europi. Podaci iz knjige bili su osnova za izradu u to vrijeme značajno unaprijeđenoga portulana (pomorske karte) Azije kojim su se služili mnogi moreplovci i istraživači Dalekog istoka.

---

Važna povijesna znamenitost Korčule je Korčulanski Statut iz 1214. godine, jedan od starijih europskih statuta, ujedno jedan od najstarijih pravnih dokumenta u ovom dijelu Europe. Statutom je bio uređen život u srednjovjekovnom gradu. A iz istoga, trinaestog stoljeća stiže nam i najveća korčulanska povijesna priča – ili legenda, ovisno o gledištu: ona o Marku Polu, svjetskom putniku koji je, kažu, rođen upravo ovdje. Neki to poriču, a potporu onima koji vjeruju istinitost legende pruža čak i ugledna Encyclopaedia Britannica, ne bez osnove. Više o Marko Polu i Korčuli nađite u posebnom okviru na sljedećoj stranici.

Grbovi plemstva

Za obilaska stare Korčule oduševit će vas najljepši primjeri stambene arhitekture iz 15. i 16 stoljeća, građeni u gotičkom i renesansnom stilu. U staroj gradskoj jezgri gotovo svako pročelje krase grbovi korčulanskoga plemstva, biskupa i gradskih knezova. Jednaka pažnja posvećivala se i uređenju javnih površina, trgova i ulica. Posebno je lijep glavni gradski trg okružen s nekoliko palača i katedralom svetog Marka, građenom u nekoliko faza od 13. do 16. stoljeća. U katedrali je velika oltarna pala venecijanskog slikara Tintoretta (1518.-1594.) te renesansno-barokni oltar. Uz katedralu je Biskupska palača s riznicom umjetničkih radova izloženom u šest dvorana i dvorištu. Njoj nasuprot je prekrasna palača Gabriellis iz 15. stoljeća u kojoj je Gradski muzej. Šetnjom kroz izložbene prostore muzeja upoznat ćete kulturnu i gospodarsku prošlost Korčule od pretpovijesti do naših dana. Muzej je ljeti otvoren od 9 do 21.

Ako vam se ne pristaje u marinu (ili je marina popunjena), možete poput mnogih nautičara koji posjećuju ove vode izabrati sidrenje u bližoj ili malo daljoj okolici grada. Između Korčule i Lumbarde nekoliko je izvanredno lijepih sidrišta. Tu se nagusto naredalo par šumovitih otočića, uglavnom nenaseljenih (samo Vrnik ima stalne stanovnike, a na Badiji živi tek nekoliko redovnika franjevaca). Pod njihovom zaštitom, dakle u kanalu Ježevica između njih i otoka Korčule, uvijek se može skloniti pred jačim maestralom ili burom – ne i pred jugom, tada ACI marina Korčula, uvala Luka i marina u Lumbardi jedine pružaju sigurnu zaštitu.

---

image

Dubine oko Badije

---

Uvala Luka nalazi se neposredno E od ACI marine. Nije posve sigurna po buri. Ovdje mnogi sidre, a pomoćnim čamcem lako je skoknuti do grada.

Badija je najljepši otok korčulanskog arhipelaga. U prolazu između Badije i otoka Korčule (dubina 5,4 m, po jugu pojačana morska struja!) nalazi se korčulansko trajektno pristanište pa treba pripaziti na trajekte. Malo sjevernije od ovog pristaništa pomorska je crpka za gorivo. S južne strane Badije, ispred samostana, prostrano je sidrište nad pješčanim dnom koje moru daje prekrasnu tirkiznu boju. Prema Planjaku proteže se pličina (ispod 1,5 m) označena s tri plutače; ovuda mogu proći samo čamci maloga gaza! Pripazite i na dobro uočljivu hrid Bareticu (baretica znači šeširić). Dok ovdje boravite na sidru, osim lijepim kupanjem vrijeme možete ispuniti i posjetom crkvi i samostanu ispred kojih su dva molića; tu pristaju izletničke brodice iz Korčule.

Kamenolom na Vrniku

Badija se prvi put spominje 1368. kao Scolenum sancti Petri, Otok Svetog Petra. Godine 1392. naseljavaju ga franjevci iz Bosne. Ime je otok dobio po samostanu (lat. abbatia=opatija) izgrađenom na mjestu ranije crkve. Proširen je radom korčulanskih majstora u 15. i 16. stoljeću. Sastoji se od crkve i kapele Svetoga Križa s baroknim oltarom (obnovio ga je Giorgio Masario u 18. stoljeću) te izvanredno lijepog gotičkog klaustra s arkadama iz 1475. godine. Nakon drugog svjetskog rata franjevci su s otoka protjerani, a 1950. samostan je preuređen u sportski centar i odmaralište. Otok je 2003. vraćen franjevačkoj provinciji sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru, da bi ga potom zadarski franjevci ugovorom ustupili hercegovačkoj franjevačkoj provinciji na 99 godina.

Na više otočića korčulanskog arhipelaga i danas se dobro vide kamenolomi. Otok najstarijeg i najpoznatijeg korčulanskog kamenoloma je Vrnik, smješten nešto južnije od Badije. Kamen se na Vrniku vadio još u neolitu, postoje i podaci da je rimski car Dioklecijan na Vrnik slao kršćane iz Salone pomilovane nakon osude na smrtnu kaznu. U 14. stoljeću kamen se izvozio u Dubrovnik i Ston, kasnije u Šibenik i Zadar. Svojim svojstvima i strukturom vrnički je kamen izniman, a lokalni majstori gradili su njime u mnogim jadranskim gradovima, evropskim i svjetskim prijestolnicama, pa su tako mnoge palače u Dubrovniku, Veneciji, Beču, pa čak i Washingtonu izgrađene od vrničkog kamena. O bogatoj povijesti Vrnika govore lijepe kamene kuće, poput brižno održavanog gotičko–renesansnog ljetnikovca korčulanske plemićke obitelji Gabrieli–Ismaeli iz 15. stoljeća ili crkvice Gospe od pohođenja, sagrađene 1685. godine.

Danas na Vrniku, u okruženju guste šume, živi tek nekoliko obitelji koje nasljeđuju prezimena nekadašnjih majstora kamena i koje su u 20. stoljeću dale nekoliko poznatih kipara (najpoznatiji je Frano Kršinić, 1897.-1982.). U uvali na SW strani otoka nalazi se atelje kipara Luje Lozice.

U južnom izlazu iz kanala Ježevica, u prolazu između Vrnika i Korčule, dubina je po sredini 5 m. Tu maestral može pojačano puhati. Odavde je još samo 1200 metara do Lumbarde.

Dodajmo još da je na Veloj Stupi, otočiću daleko izbačenom prema Pelješcu, zanimljiv robinzonski restoran.

Opuštena Lumbarda

Vezati se u Lumbardi dobar je izbor ako je marina u Korčuli popunjena ili ako prednost dajete jednostavnosti i domaćoj atmosferi malene Lumbarde. Ovdašnja je marina skromnije uređena (i jeftinija), a neposredno uz nju lijepa je pješčana plaža s odličnim plažnim barom u sjeni nadstrešnica od trstike, pa je nekako sve nadohvat ruke: kupanje i odmor, restorani i trgovine. Sve to pruža ugodan osjećaj opuštenosti, a grad Korčula lako je dostupan lokalnim autobusom.

---

image

Lumbarda ima opasnu plič

---

Zanimljiv dokaz o dugoj povijesti Lumbarde je Lumbardska psefizma, u kamenu zapisan povijesni dokument kojim se potvrđuje zaključak skupštine o osnivanju i raspodjeli čestica zemlje kolonistima, kao ugovor sklopljen između doseljenih Grka Issejaca (Višana) i domaćih Ilira početkom 4. st. pr. Kr. ​Psefizma je najstariji zapis o podjeli zemlje u Hrvatskoj. Može se vidjeti u Gradskom muzeju Korčule.

Lumbarda bi bila izvanredno mjesto za opuštanje da nije stalne ljetne automobilske gužve. Nažalost, cesta prema Korčuli prolazi tik uz južnu obalu lučice, usto je nedovoljno parkirališnoga prostora, pa sve skupa odaje dojam turističke pretrpanosti i komunalne neuređenosti. Ljeti, naravno. Izvan sezone to je tiho i ljupko ribarsko i zemljoradničko selo. Cijeli taj vrh otoka Korčule sazdan je od pijeska, pješčane su i uvale Bili žal i Pržina sa sjeverne i južne strane rta Ražnjić. Na tom plodnom žuto-crvenom tlu odlično uspijeva vinova loza, pa je autohtono lumbrajsko vino sorte grk cijenjeno među ljubiteljima vrhunskih vina – iako se ne zna potječe li mu ime od starih Grka ili od osobitog plemenitog gorkastog okusa.

Varijante povratka

Vrijeme je razmišljanje o povratku. Toliko je u ovoj plovidbi bilo ili-ili varijanata, od izbora Neretva ili ne, pa, ako Neretva, onda pelješki vinski podrumi ili ne, usto i Mali Ston ili ne... Ako ste umjesto svega toga dospjeli izravno do Korčule već četvrtoga, ili (uz polazak iz Vrboske, na primjer) čak trećega dana, potom jedan dan proveli u netom opisanome korčulanskom arhipelagu, možda će u preostala tri dana biti vremena i za atraktivan povratak južnom stranom Korčule. Prava raskoš bila bi tek razmišljati o daljnjem osvajanju juga, naime o Pomeni na otoku Mljetu. Vjerojatnije je da za takvu dugu povratnu rutu neće više biti vremena te nam nema druge no zaploviti najkraćom crtom, uz Šćedro i oko Hvara, pa put polazne marine.

Za sretnike koji si mogu priuštiti dulji povratak oko otoka Korčule evo tek nekoliko napomena o tome što ih očekuje na toj ruti. Prvo valja oploviti rt Ražnjić, istočni vrh otoka; sam jezičac rta nastavlja se s pedesetak metara grebenaste pličine. Odmah iza rta pješčana je uvala Pržina, ljeti prepuna kupača koji ovamo dolaze iz Lumbarde i grada Korčule, a i nautičari rado sidre pred plažom, nakratko ili čak noće ovdje.

Ploveći dalje u zapadnom kursu, prvih petnaestak milja, sve do Brne, slijedi prilično neatraktivna obala s malo mogućnosti za pristajanje (tu su tek Pupnatska luka, uvala koja pruža dobru zaštitu od bure, ali slabu od juga i maestrala, te ružnim vikendicama zatrpana Zavalatica).

Brna je dobra luka, ali nautičarima nudi malo toga; ormarići za struju na (vrlo visokoj) rivi služe ribarima i uglavnom su zaključani (ipak, jedan ključ imaju i u mjesnom turističkom uredu), a osim hotela i jedne ili dvije gostionice tu nema atraktivnijih sadržaja. Nešto istočnije od Brne započinje zanimljiv akvatorij ispred Prižbe, a potom i prostrano sidrište Karbuni. Nedaleko od W kraja Korčule, rta Velo dance, nalazi se lijepa uvala Tri luke (Tri porta).

---

image

Rt Ražnjić

---

Još od rta Ražnjić pogled će vam privlačiti mrk obris Lastova, malo lijevo od kursa. No, za Lastovo sada jednostavno nema više vremena. Jedina izgledna solucija u ovoj prilici možda bi bilo zakretanje prema lijepom sidrištu pod otočićem Saplunom u Lastovnjacima, i to samo ako je vrijeme mirno, bez jakih vjetrova.

Nakon ove južne avanture preostaje još uhvatiti najkraći mogući pravac do polazne marine. Vrijeme teče i nema više otezanja, valja se ozbiljno prihvatiti timuna! Kao moguće luke noćenja na toj ruti nameću se Vela Luka, potom Hvar ili Paklinski otoci s ACI marinom Palmižana i nekoliko lijepih uvala na južnoj strani otočja. Još valja potegnuti prema sjeveru preko Hvarskoga kanala, i ova je plovidba uspješno završena.

Kraća ruta uz Šćedro

Kraći povratak bi bio uz Šćedro, ako konačni cilj nije u Vrboskoj; jer ako jest, tada će vam se možda učiniti logičnim zakrenuti oko Pelješca nazad prema Sućurju i s istočne strane uploviti u Hvarski kanal. No, dobitak na vremenu (i miljama) je zapravo vrlo malen, pogledajte na kartu i uvidjet ćete da je tako.

Zbog ranije spomenutoga jakog maestrala u Pelješkom kanalu, dobro je krenuti rano; ovoga će se puta trebati uspinjati u maestral i neka vas popodnevno pojačanje vjetra zahvati kad rt Osićac na Pelješcu ostavite po krmi. Nakon Osićca do otoka Šćedra još je 12,5 milja, što uz križanje u maestral može značiti više sati no što se čini u prvi mah.

---

image

Veli porat na Šćedru

---

Hoćete li pristajati na Šćedru (i noćiti u njegovoj zaštiti) ili ćete nastaviti prema luci Hvar, ovisit će i opet ponajviše o raspoloživom vremenu. Dvije lijepe uvale na Šćedru, Veli porat (poznatija kao Lovišće, no ovo potonje tek je naziv jedne uvale unutar Veloga porta) i Mostir, zaslužuju da ih pobliže upoznate. Veli se porat dijeli u četiri manje uvale: Junjac, Lovišće, Sridu i Rake. U tri posljednje nalaze se restorani, najpoznatiji je onaj obitelji Jakas u Lovišću. U Mostiru je također restoran. Bura i tramontana pušu u Veli porat i Mostir gotovo izravno, pa se jedino u uvalicama Lovišće i Rake može naći djelomična zaštita od nje. Treba reći da na ovoj mikrolokaciji bura može puhati iz vrlo širokoga raspona smjerova, od NW do E – to je posljedica visine otoka Hvara s druge strane kanala; zapusi bure obrušavaju se vrlo neuračunljivo, s lijeva i zdesna niz njegove strme kose, a kad zapuše s ušća Neretve bura stiže iz posve istočnoga smjera.

Ulazi u obje uvale, Veli porat i Mostir, teško su primjetni u jednoličnom zelenilu otoka. Otkrit ćete ih tek kada se ukaže crveni stup sa svjetlom (C Bl 3s 3M) na Gornjem Kurilu, E rtu Veloga porta.

U daljnjoj plovidbi prema zapadu ostat ćete zadivljeni ljepotom južne obale Hvara. Od Zavale, koja je točno nasuprot Šćedru, pa sve do Svete Nedjelje (točnije: Nedije, kako joj ime izgovaraju Hvarani) zapanjujuće je s kolikim je marom iskorišten svaki komadić plodnoga tla od mora do stjenovitih vrhova otoka. Tu se uzgaja loza mali plavac koja daje izvrsno crno vino.

Dalje, do luke polaska, nižu se Hvar i Paklinski otoci s lijepim sidrištima u uvalama Vinogradišće, Ždrilca, Taršće, Soline, Okorija i Studeni bok. A potom vas još samo korak dijeli od završetka ove plovidbe. Ako su vaš konačni cilj splitske marine ili Kaštela, za posljednje noćenje dolaze u obzir Milna na Braču ili uvala Lučice na SW strani Brača,

ako pak valja potegnuti do Trogira ili marine Agana, u obzir dolazi obilazak Šolte s W strane, uz noćenje u Maslinici ili uvali Šešula.

---

ACI marina Korčula

tel. +385 (0)20711-661

www.aci-marinas.com; m.korcula@aci-club.hr

Raspolaže sa 159 vezova u moru i 16 mjesta na suhom, a uz najavu može primiti plovila duljine do 40 m (vanjski vez). Voda i struja, restoran, praonica rublja, frizerski salon, mini market, prodavaonica nautičke opreme, sanitarni čvor, wi-fi, servisna radionica, dizalica 10 t. Crpka za gorivo je četvrt milje istočno, kod trajektnog pristaništa.

Prilaz: Marina je neposredno uz E luku. U prilazu iz smjera W treba obići gradske zidine; iz smjera E-SE sigurnije je oploviti otočiće Sestrice i Stupe sa sjeverne strane (prolaz ispod Badije izbjegavati po jakom jugu).

Oprez! Bura je ovdje vrlo jaka! Iako su zbog nedostatnog broja unutrašnjih vezova murinzi ljeti postavljeni i s vanjske strane lukobrana, ovi vanjski vezovi su ekstremno opasni kada zapuše bura - ne prihvaćajte privez izvana ako se očekuje bura (ili čak jak noćni burin)!

Vjetrovi: Unutar marine sigurno je od svih vjetrova. Po buri je otežano uplovljavanje i isplovljavanje. Jugo je umjereno i može stvarati bibavicu.

---

---

image

Uvala Lovišće na Šćedru

---

---

Marina Lumbarda

tel. +385 (0)20712-489

e-mail: lucica-lumbarda@du.htnet.hr

Smještena je u prirodnom zaljevu neposredno uz naselje Lumbardu. Ima 115 vezova, uz dvadesetak mjesta na suhom. Dubine uz gatove su od 1,5 do 6 m. Izvlačilište za manja plovila, po potrebi dolazi auto-dizalica. Radi tijekom cijele godine. Struja i voda na vezovima, dijelom i priključci za satelitsku televiziju. Sanitarni čvor. Gorivo u Korčuli (2 milje).

Prilaz: Iz smjera NW treba pripaziti na zapreke među otočićima (u trokutu Badija-Vrnik-Sestrice) označene stupovima sa znakovima na vrhu. Iz smjera E treba široko obići plitko more i otočić Knežić nedaleko uvale Bili žal. U završnoj fazi prilaska paziti na pličinu Bad (stup s oznakom na vrhu) 100 m WNW od vrha lukobrana marine.

Oprez! Bura je ovdje jaka, na što valja računati prilikom uplovljavanja i isplovljavanja! Mjesna lučica S od marine je većim dijelom plitka!

Vjetrovi: Unutar marine sigurno je od svih vjetrova. Po buri je otežan manevar pristajanja. Jugo puše snažno, ali bez valova na vezu.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Duje Klarić
Duje Klarić

Panorama Korčule
 


Pelješki kanal


Prilaz gradu Korčuli


Samostan na Badiji


Dubine oko Badije


Korčula je lijepa i zanimljiva


Tri su svjetla


UZ OKVIR 1


Lumbarda ima opasnu plič


Marina u Lumbardi


Rt Ražnjić


Veli porat na Šćedru


Uvala Lovišće na Šćedru

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/nautika/ljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3-1255774 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=134dd0ddfb3096fce578a3fa57c861501f2e6b31 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ljepote+i+tajne+malog+Dubrovnika%3A+druk%C4%8Diji+krug+iz+marina+Agana%2C+Seget%2C+Trogir%2C+Ka%C5%A1tela%2C+Split%2C+Milna+i+Vrboska+%283%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3-1255774 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fljepote-i-tajne-malog-dubrovnika-drukciji-krug-iz-marina-agana-seget-trogir-kastela-split-milna-i-vrboska-3-1255774 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jadranske đite [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM

jadranske điteLjepote i tajne malog Dubrovnika: drukčiji krug iz marina Agana, Seget, Trogir, Kaštela, Split, Milna i Vrboska (3)

Piše IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE
11. siječnja 2023. - 14:17

Grad Korčula ima dvije luke, zapadnu i istočnu, usto i marinu. Vjerojatno će vaš prvi izbor biti marina, što je logično i stoga što obje gradske luke nisu osobito pogodne za mala plovila (a i loše su zaštićene od vjetrova i valova). Ipak, i o njima valja reći riječ-dvije.

Zapadna luka proteže se čitavom duljinom zapadnoga gradskog zida. Na sjevernom kraju završava kratkim lukobranom ispruženim prema NW na čijem je vrhu crveno lučko svjetlo (C Bl 2s 4M). Dubine uz rivu su dovoljno velike i za najveće putničke brodove i trajekte, no oni češće pristaju (uz bacanje sidra po pramcu) ispred E luke. Najveći problem zapadne luke je, naime, njezina potpuna izloženost maestralu; a kako je ovdje taj vjetar izrazito jak, osobito u ljetnim poslijepodnevima, vez uz zapadnu rivu može biti v...

11. svibanj 2024 20:53