StoryEditorOCM

istraga u tijekuLučka kapetanija o incidentu u splitskoj luci: ‘Izdali smo zabranu plovidbe...‘

Piše Lucija Vujnović
3. listopada 2023. - 10:58

U splitskoj trajektnoj luci radni tjedan loše je započeo, a u jutarnjim je satima došlo je do pomorske nezgode, a sudarili su se trajekt i katamaran. 

Nakon sudara brodova djelatnici Lučke kapetanije izašli su na teren kako bi utvrdili detalje nesreće i štetu koja je nastala. 

- Navedena pomorska nezgoda dogodila se danas, 2. listopada oko 07.40 sati u Gradskoj luci Split, kada je katamaran „Adriana“ tijekom pristajanja na vez broj 21 udario u trajekt „Hrvat“ koji se u tome trenutku nalazio na vezu broj 23 - poručili su iz  Lučke kapetanije. 

image
Paun Paunović/Cropix

Poručili su kako su, kao posljedica udara, na katamaranu „Adriana“ nastala oštećenja na desnome krmenom dijelu, u vidu pukotine oplate iznad morske linije i ogrebotine na desnoj strani, također iznad razine mora, dok je na trajektu „Hrvat“ uočeno oštećenje u vidu ogrebotina desnoga krmenog dijela.

image
Paun Paunović/Cropix

- U ovoj pomorskoj nezgodi nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša - tvrde.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Split katamaranu „Adriana“ izdana je mjera zabrane plovidbe, dok će se daljnjim istražnim radnjama utvrditi odgovornost osoba, koje su sudjelovale u ovoj pomorskoj nezgodi.

27. travanj 2024 08:53