stdClass Object
(
[id] => 587106
[title] => Stiže nam i treća gastro fešta na kojoj ćete uživati u vrhunskim okusima
[alias] => stize-nam-i-treca-gastro-festa-na-kojoj-cete-uzivati-u-vrhunskim-okusima
[catid] => 377
[published] => 1
[introtext] =>
[fulltext] =>
Manifestacija "Vikend restorana" koji Slobodna Dalmacija dogovara sa najboljim splitskim ugostiteljskim objektima ususret Valentinovu, postala je tradicija koja se ne propušta. Zašto? Zato što vas i ovoga puta čekaju nezaboravni jelovnici "skrojeni" samo za ovu prigodu, a koji će poslužiti kao prava uvertira u nadolazeći praznik ljubavi. Dakle, 8. 9. i 10. veljače rezervirajte stol u jednom od deset restorana koji sudjeluju u ovom odličnom gastroprojektu. Svi su se istinski potrudili i složili odlične kombinacije a najveća dilema bit će izabrati u koji otići.
A evo i popisa : Biberon Sushi&Bar, Conlemani, Fabrique, Kadena, Kaštil Slanica, Noštromo, Terminal F, Olive Tree, Re di Mare i Zrno Soli.
Uživajte u svakom zalogaju...
Biberon Sushi & Bar
Jelovnik 1
Predjelo: Miso juha Glavno jelo: Uramaki sushi - Biberon roll Desert: Choko lješnjak/choux punjen nježnom kremom od lješnjaka, preliven tamnom čokoladom
Cijena - 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Tatar tuna i ebi tempura Glavno jelo: Uramaki sushi - Philadelphia roll Desert: Zen piramida/prhko tijesto, lagani mousse sa tonkom, pistachio biskvit, višnja žele
Cijena - 119 kn
Rezervacije: 021 280 448, book.sushi@biberon.hr
Conlemani, LE MERIDIEN LAV
Jelovnik 1
Predjelo: Napolitanski prstići punjeni Milanskom salamom, hrskavo tijesto s buffalo mozzarelom, grilana foccacia, pesto od bosiljka s pinjolima, pikantni umak od sušenih rajčica Glavno jelo: Juneće „braciole“ sa svježim bosiljkom, pire od cannellini graha s pečenim češnjakom i parmezanom, umak od crvenog vina Desert: Cassata Ricotta (Baršunasta Cassata s Ricotta sirom)
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Trgana mozzarella, povrće na žaru, pečene mini rajčice, maslinovo ulje Glavno jelo: Lagano pečeni jadranski kokot, pečeni komorač, mladi krumpiri,vinski umak, salata Desert: Limoncello tiramisu
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 021 500 240
Jela s različitih jelovnika se mogu kombinirati.
FABRIQUE PUB
Jelovnik 1
Predjelo: Domaći uštipci punjeni sirom i pancetom servirani s kajmakom Glavno jelo: Svinjski vrat serviran s pireom od batata Desert: Torta od sira i šumskog voća
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Krem juha od buče Glavno jelo: Burger od trgane piletine serviran s batatom i kumpirima Desert: Čokoladni crumble cake s sladoledom preliven vrucom cokoladom
Cijena: 119 kn
Rezervacije na broj : 099 3209 330
Restoran Kadena
Jelovnik 1
Predjelo: Ravioli sa vrganjima i umakom od sira iz mišine Glavno jelo: Medaljon svinjskog fileta sa grila uz umak od rajčice i poriluka,pečeni krumpir i povrće Desert: Čokoladni mousse sa cvijetom soli i maslinovim uljem
Cijena: 119,00 kuna
Jelovnik 2
Predjelo: Tris marinada,tuna, sipice i riblja mlađ Glavno jelo: Filet lubina sa kremom od batata i brokule Desert: Tiramisu sa šumskim voćem
Cijena: 119,00 kuna
Rezervacije: 021 389 400
Kaštil Slanica
Predjelo: Bruschetta od kruha ispod peke sa domaćom šalšom, rikulom, slanim inćunima i sirom
Omiška juha sa sirom
Crni rižot od sipe
Glavno jelo: Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom
Dalmatinska pašticada s domaćim njokima
Pohane žabe s tartar umakom
Desert: Rožata
Semifreddo
Palačinke ˝Kaštil Slanica˝ s preljevom od šumskog voća
Cijena 119,00 kn
Rezervacije: 021 861 783
Restoran Noštromo
Jelovnik 1
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Pašeta od morskog psa, krema od šparoga, umak od smokve, pečeni orašasti plodovi preliveni emulzijom maslinovog ulja i začinskog bilja Glavno jelo: Papinski brudet Desert: Sladoled rolan u zapečene orašaste plodove zaliven uljem od koštica grožđa i umakom od ruže
Jelovnik 2
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Juha od morskog kamena Glavno jelo: Medaljon bijele ribe alla Chef Desert: Parfe badema preliven umakom vanilije, bijele čokolade i otočke ruže
Predjelo: Punjena lignja u crnom vinu Glavno jelo: Black cod bakalar sa blitvom i mrkvom Desert: Fetish čokoladna pjenica s bademima
Jelovnik 2
Predjelo: Pull pork na palenti s kapulom Glavno jelo: Janjeća koljenica s restanim krumpirom i tartufatom Desert: Bijela čokolada, jogurt, šljive, cimet
Cijena 110 kn
Rezervacije: 021 781-103
Re di Mare
Jelovnik 1
Predjelo: Quinoa salata s krutonima Glavno jelo: Šarene njoke od povrća u pesto umaku Desert: Panna cotta s višnjom
Cijena: 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Bruschetta s mozzarelom & cherry/cheese ražnjić Glavno jelo: Njoke u bolognese umaku sa slatkim vinom Desert: Čokoladni mousse
Cijena: 109 kn
Jelovnik 3
Predjelo: Carpaccio od grdobine Glavno jelo: Rižoto od kozica i graška Desert: Rožata
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 095/725 55 55
TERMINAL F
Jelovnik 1
Predjelo: Zapečeni makaroni sa sirom i mladim špinatom Glavno jelo: Juneća pljeskavica, majoneza s tartufima, ukiseljene sotirane gljive, domaća kobasica od slavonske crne svinje, mladi kozji sir Desert: Slatki tacosi sa nadjevom od jabuka, servirani uz sladoled od bourbon vanilije
Predjelo: Sous vide krakovi lignje, krema od celera, brokula, pepel od maslina, mladi sir skuta Glavno jelo: File bijele ribe, mlada blitva, beluga leća, pržena cvjetača, umak od škampi Desert: Slatka čašica by Zrno Soli
Jelovnik 2
Predjelo: Kuhana teleća pisanica, sezonska salata, cvijet kapara, umak od mariniranih inćuna, gel od crvene paprike Glavno jelo: Confitirana otkoštena puretina, palenta “umeko”, špageti od tikvica, bourbon umak od kapule Desert: Topli rafiol od jabuka, redukcija med&cimet, bourbon vanilija sladoled
Manifestacija "Vikend restorana" koji Slobodna Dalmacija dogovara sa najboljim splitskim ugostiteljskim objektima ususret Valentinovu, postala je tradicija koja se ne propušta. Zašto? Zato što vas i ovoga puta čekaju nezaboravni jelovnici "skrojeni" samo za ovu prigodu, a koji će poslužiti kao prava uvertira u nadolazeći praznik ljubavi. Dakle, 8. 9. i 10. veljače rezervirajte stol u jednom od deset restorana koji sudjeluju u ovom odličnom gastroprojektu. Svi su se istinski potrudili i složili odlične kombinacije a najveća dilema bit će izabrati u koji otići.
A evo i popisa : Biberon Sushi&Bar, Conlemani, Fabrique, Kadena, Kaštil Slanica, Noštromo, Terminal F, Olive Tree, Re di Mare i Zrno Soli.
Uživajte u svakom zalogaju...
Biberon Sushi & Bar
Jelovnik 1
Predjelo: Miso juha Glavno jelo: Uramaki sushi - Biberon roll Desert: Choko lješnjak/choux punjen nježnom kremom od lješnjaka, preliven tamnom čokoladom
Cijena - 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Tatar tuna i ebi tempura Glavno jelo: Uramaki sushi - Philadelphia roll Desert: Zen piramida/prhko tijesto, lagani mousse sa tonkom, pistachio biskvit, višnja žele
Cijena - 119 kn
Rezervacije: 021 280 448, book.sushi@biberon.hr
Conlemani, LE MERIDIEN LAV
Jelovnik 1
Predjelo: Napolitanski prstići punjeni Milanskom salamom, hrskavo tijesto s buffalo mozzarelom, grilana foccacia, pesto od bosiljka s pinjolima, pikantni umak od sušenih rajčica Glavno jelo: Juneće „braciole“ sa svježim bosiljkom, pire od cannellini graha s pečenim češnjakom i parmezanom, umak od crvenog vina Desert: Cassata Ricotta (Baršunasta Cassata s Ricotta sirom)
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Trgana mozzarella, povrće na žaru, pečene mini rajčice, maslinovo ulje Glavno jelo: Lagano pečeni jadranski kokot, pečeni komorač, mladi krumpiri,vinski umak, salata Desert: Limoncello tiramisu
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 021 500 240
Jela s različitih jelovnika se mogu kombinirati.
FABRIQUE PUB
Jelovnik 1
Predjelo: Domaći uštipci punjeni sirom i pancetom servirani s kajmakom Glavno jelo: Svinjski vrat serviran s pireom od batata Desert: Torta od sira i šumskog voća
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Krem juha od buče Glavno jelo: Burger od trgane piletine serviran s batatom i kumpirima Desert: Čokoladni crumble cake s sladoledom preliven vrucom cokoladom
Cijena: 119 kn
Rezervacije na broj : 099 3209 330
Restoran Kadena
Jelovnik 1
Predjelo: Ravioli sa vrganjima i umakom od sira iz mišine Glavno jelo: Medaljon svinjskog fileta sa grila uz umak od rajčice i poriluka,pečeni krumpir i povrće Desert: Čokoladni mousse sa cvijetom soli i maslinovim uljem
Cijena: 119,00 kuna
Jelovnik 2
Predjelo: Tris marinada,tuna, sipice i riblja mlađ Glavno jelo: Filet lubina sa kremom od batata i brokule Desert: Tiramisu sa šumskim voćem
Cijena: 119,00 kuna
Rezervacije: 021 389 400
Kaštil Slanica
Predjelo: Bruschetta od kruha ispod peke sa domaćom šalšom, rikulom, slanim inćunima i sirom
Omiška juha sa sirom
Crni rižot od sipe
Glavno jelo: Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom
Dalmatinska pašticada s domaćim njokima
Pohane žabe s tartar umakom
Desert: Rožata
Semifreddo
Palačinke ˝Kaštil Slanica˝ s preljevom od šumskog voća
Cijena 119,00 kn
Rezervacije: 021 861 783
Restoran Noštromo
Jelovnik 1
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Pašeta od morskog psa, krema od šparoga, umak od smokve, pečeni orašasti plodovi preliveni emulzijom maslinovog ulja i začinskog bilja Glavno jelo: Papinski brudet Desert: Sladoled rolan u zapečene orašaste plodove zaliven uljem od koštica grožđa i umakom od ruže
Jelovnik 2
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Juha od morskog kamena Glavno jelo: Medaljon bijele ribe alla Chef Desert: Parfe badema preliven umakom vanilije, bijele čokolade i otočke ruže
Predjelo: Punjena lignja u crnom vinu Glavno jelo: Black cod bakalar sa blitvom i mrkvom Desert: Fetish čokoladna pjenica s bademima
Jelovnik 2
Predjelo: Pull pork na palenti s kapulom Glavno jelo: Janjeća koljenica s restanim krumpirom i tartufatom Desert: Bijela čokolada, jogurt, šljive, cimet
Cijena 110 kn
Rezervacije: 021 781-103
Re di Mare
Jelovnik 1
Predjelo: Quinoa salata s krutonima Glavno jelo: Šarene njoke od povrća u pesto umaku Desert: Panna cotta s višnjom
Cijena: 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Bruschetta s mozzarelom & cherry/cheese ražnjić Glavno jelo: Njoke u bolognese umaku sa slatkim vinom Desert: Čokoladni mousse
Cijena: 109 kn
Jelovnik 3
Predjelo: Carpaccio od grdobine Glavno jelo: Rižoto od kozica i graška Desert: Rožata
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 095/725 55 55
TERMINAL F
Jelovnik 1
Predjelo: Zapečeni makaroni sa sirom i mladim špinatom Glavno jelo: Juneća pljeskavica, majoneza s tartufima, ukiseljene sotirane gljive, domaća kobasica od slavonske crne svinje, mladi kozji sir Desert: Slatki tacosi sa nadjevom od jabuka, servirani uz sladoled od bourbon vanilije
Predjelo: Sous vide krakovi lignje, krema od celera, brokula, pepel od maslina, mladi sir skuta Glavno jelo: File bijele ribe, mlada blitva, beluga leća, pržena cvjetača, umak od škampi Desert: Slatka čašica by Zrno Soli
Jelovnik 2
Predjelo: Kuhana teleća pisanica, sezonska salata, cvijet kapara, umak od mariniranih inćuna, gel od crvene paprike Glavno jelo: Confitirana otkoštena puretina, palenta “umeko”, špageti od tikvica, bourbon umak od kapule Desert: Topli rafiol od jabuka, redukcija med&cimet, bourbon vanilija sladoled
Manifestacija "Vikend restorana" koji Slobodna Dalmacija dogovara sa najboljim splitskim ugostiteljskim objektima ususret Valentinovu, postala je tradicija koja se ne propušta. Zašto? Zato što vas i ovoga puta čekaju nezaboravni jelovnici "skrojeni" samo za ovu prigodu, a koji će poslužiti kao prava uvertira u nadolazeći praznik ljubavi. Dakle, 8. 9. i 10. veljače rezervirajte stol u jednom od deset restorana koji sudjeluju u ovom odličnom gastroprojektu. Svi su se istinski potrudili i složili odlične kombinacije a najveća dilema bit će izabrati u koji otići.
A evo i popisa : Biberon Sushi&Bar, Conlemani, Fabrique, Kadena, Kaštil Slanica, Noštromo, Terminal F, Olive Tree, Re di Mare i Zrno Soli.
Uživajte u svakom zalogaju...
Biberon Sushi & Bar
Jelovnik 1
Predjelo: Miso juha Glavno jelo: Uramaki sushi - Biberon roll Desert: Choko lješnjak/choux punjen nježnom kremom od lješnjaka, preliven tamnom čokoladom
Cijena - 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Tatar tuna i ebi tempura Glavno jelo: Uramaki sushi - Philadelphia roll Desert: Zen piramida/prhko tijesto, lagani mousse sa tonkom, pistachio biskvit, višnja žele
Cijena - 119 kn
Rezervacije: 021 280 448, book.sushi@biberon.hr
Conlemani, LE MERIDIEN LAV
Jelovnik 1
Predjelo: Napolitanski prstići punjeni Milanskom salamom, hrskavo tijesto s buffalo mozzarelom, grilana foccacia, pesto od bosiljka s pinjolima, pikantni umak od sušenih rajčica Glavno jelo: Juneće „braciole“ sa svježim bosiljkom, pire od cannellini graha s pečenim češnjakom i parmezanom, umak od crvenog vina Desert: Cassata Ricotta (Baršunasta Cassata s Ricotta sirom)
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Trgana mozzarella, povrće na žaru, pečene mini rajčice, maslinovo ulje Glavno jelo: Lagano pečeni jadranski kokot, pečeni komorač, mladi krumpiri,vinski umak, salata Desert: Limoncello tiramisu
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 021 500 240
Jela s različitih jelovnika se mogu kombinirati.
FABRIQUE PUB
Jelovnik 1
Predjelo: Domaći uštipci punjeni sirom i pancetom servirani s kajmakom Glavno jelo: Svinjski vrat serviran s pireom od batata Desert: Torta od sira i šumskog voća
Cijena: 119 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Krem juha od buče Glavno jelo: Burger od trgane piletine serviran s batatom i kumpirima Desert: Čokoladni crumble cake s sladoledom preliven vrucom cokoladom
Cijena: 119 kn
Rezervacije na broj : 099 3209 330
Restoran Kadena
Jelovnik 1
Predjelo: Ravioli sa vrganjima i umakom od sira iz mišine Glavno jelo: Medaljon svinjskog fileta sa grila uz umak od rajčice i poriluka,pečeni krumpir i povrće Desert: Čokoladni mousse sa cvijetom soli i maslinovim uljem
Cijena: 119,00 kuna
Jelovnik 2
Predjelo: Tris marinada,tuna, sipice i riblja mlađ Glavno jelo: Filet lubina sa kremom od batata i brokule Desert: Tiramisu sa šumskim voćem
Cijena: 119,00 kuna
Rezervacije: 021 389 400
Kaštil Slanica
Predjelo: Bruschetta od kruha ispod peke sa domaćom šalšom, rikulom, slanim inćunima i sirom
Omiška juha sa sirom
Crni rižot od sipe
Glavno jelo: Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom
Dalmatinska pašticada s domaćim njokima
Pohane žabe s tartar umakom
Desert: Rožata
Semifreddo
Palačinke ˝Kaštil Slanica˝ s preljevom od šumskog voća
Cijena 119,00 kn
Rezervacije: 021 861 783
Restoran Noštromo
Jelovnik 1
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Pašeta od morskog psa, krema od šparoga, umak od smokve, pečeni orašasti plodovi preliveni emulzijom maslinovog ulja i začinskog bilja Glavno jelo: Papinski brudet Desert: Sladoled rolan u zapečene orašaste plodove zaliven uljem od koštica grožđa i umakom od ruže
Jelovnik 2
Digestiv: rakija od jadranskih morskih trava Predjelo: Juha od morskog kamena Glavno jelo: Medaljon bijele ribe alla Chef Desert: Parfe badema preliven umakom vanilije, bijele čokolade i otočke ruže
Predjelo: Punjena lignja u crnom vinu Glavno jelo: Black cod bakalar sa blitvom i mrkvom Desert: Fetish čokoladna pjenica s bademima
Jelovnik 2
Predjelo: Pull pork na palenti s kapulom Glavno jelo: Janjeća koljenica s restanim krumpirom i tartufatom Desert: Bijela čokolada, jogurt, šljive, cimet
Cijena 110 kn
Rezervacije: 021 781-103
Re di Mare
Jelovnik 1
Predjelo: Quinoa salata s krutonima Glavno jelo: Šarene njoke od povrća u pesto umaku Desert: Panna cotta s višnjom
Cijena: 99 kn
Jelovnik 2
Predjelo: Bruschetta s mozzarelom & cherry/cheese ražnjić Glavno jelo: Njoke u bolognese umaku sa slatkim vinom Desert: Čokoladni mousse
Cijena: 109 kn
Jelovnik 3
Predjelo: Carpaccio od grdobine Glavno jelo: Rižoto od kozica i graška Desert: Rožata
Cijena: 119 kn
Rezervacije: 095/725 55 55
TERMINAL F
Jelovnik 1
Predjelo: Zapečeni makaroni sa sirom i mladim špinatom Glavno jelo: Juneća pljeskavica, majoneza s tartufima, ukiseljene sotirane gljive, domaća kobasica od slavonske crne svinje, mladi kozji sir Desert: Slatki tacosi sa nadjevom od jabuka, servirani uz sladoled od bourbon vanilije
Predjelo: Sous vide krakovi lignje, krema od celera, brokula, pepel od maslina, mladi sir skuta Glavno jelo: File bijele ribe, mlada blitva, beluga leća, pržena cvjetača, umak od škampi Desert: Slatka čašica by Zrno Soli
Jelovnik 2
Predjelo: Kuhana teleća pisanica, sezonska salata, cvijet kapara, umak od mariniranih inćuna, gel od crvene paprike Glavno jelo: Confitirana otkoštena puretina, palenta “umeko”, špageti od tikvica, bourbon umak od kapule Desert: Topli rafiol od jabuka, redukcija med&cimet, bourbon vanilija sladoled