StoryEditorOCM
ShowbizPOVIJESNI SPORAZUM

Nakon 118 dana završen najduži štrajk u Hollywoodu; oglasio se i Čombe iz ‘Lud, zbunjen, normalan‘: Povratak na posao

Piše I.P.
9. studenog 2023. - 21:33

Potpisom predstavnika sindikata Američke udruge glumaca SAG-AFTRA na privremeni ugovor sa predstavnicima TV i filmskih studija, završen je najduži štrajk glumaca u povijesti Hollywooda. Dosad najveća i najžešća pobuna glumaca i kreativca na filmu i televiziji, završena je poslije 118 dana prosvjeda pred sjedištima najvećih filmskih kuća u Los Angelesu i u New Yorku. Američka federacija televizijskih i radijskih umjetnika jučer je objavila da su postigli okvirni sporazum o novom ugovoru sa Savezom filmskih i televizijskih producenata. 

image

Štrajk glumaca

Robyn Beck/Afp

Riječ je dogovoru koji uključuje povećanje minimalne nadnice, naknadu i odredbe koja će zaštititi članove sindikata od prijetnje umjetne inteligencije, poseban honorar i za reprize i za sudjelovanje u svim projektima koji se prikazuju na streaming platformama, piše Vanity Fair.

Tim povodom oglasio se i bosanskohercegovački glumac s losanđeleskom adresom Miraj Grbić.

"Štrajk je gotov", natpis je na fotografiji s logom Udruženja glumaca i televizijskih umjetnika koju je Miraj podijelio na svom Instagram profilu. "Povratak na posao", dodao je.

Grbića je regionalna javnost upoznala kroz ulogu Čombeta u popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan". Već nekoliko godina živi u Los Angelesu sa svojom obitelji gdje radi na internacionalnoj karijeri. Do sada je ostvario nekolio manjih uloga u seriji "S.W.A.T", ali i u filmu "Nemoguća misija".

image

Marija Omaljev Grbić i Miraj Grbić


 

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 03:05