StoryEditorOCM
NogometNOVO LICE

Atraktivna Monika postala je glasnogovornicom Šibenika: evo što nam je ispričala o prvom radnom danu na Šubićevcu

Piše KREŠIMIR GULIN
12. travnja 2022. - 14:16

U šibenskom nogometnom prvoligašu sa Šubićevca žene doslovce drže tri kantuna kuće!

Još tamo od početka godine glavnu riječ ima predsjednica Uprave Marina Jurić, mlada ekonomistica, koja je na čelo kluba došla uz blagoslov brata Marina Jurića, poslovnog čovjeka koji živi u Miamiju, novog većinskog vlasnika HNK Šibenika.

Ovih dana Marina Jurić dobila je još jedno žensko pojačanje u važnim klupskim strukturama. Naime, nova glasnogovornica Šibenika postala je Monika Vojvodić.

Prijateljima sporta to je dobro poznato ime. Ta se 21- godišnja djevojka, više od pola svog životnog vijeka, točnije 12 godina, bavila košarkom. U svojoj karijeri promijenila je osam klubova (Zadar, Požega, Slavonski Brod, Split, Šibenik,...) i igrala su svim mlađim dobnim kategorijama reprezentacije Hrvatske. Međutim, zbog teške ozljede morala je prekinuti košarkašku karijeru, na žalost u mladim godinama.

- Poslije dugogodišnjeg bavljenja košarkom početkom ove godine sam zbog ozljede morala donijeti tešku odluku o prestanku s igranjem. Nakon te odluke morala sam se baciti u potragu za novim poslom i angažmanom. Kao što već znate, prijavila sam se na natječaj za voditelja marketinga u KK Zadar, no tamo je odabran drugi kandidat, Toni Jeričević. Očito, u HNK Šibeniku su čuli za mene i pozvali su me na razgovor. U Šibeniku su izrazili želju za proširenjem svog tima u poslovima marketinga i odnosa s javnošću, ali su željeli i približiti nogomet ženama. Iznimno mi je drago što su u meni prepoznali mladu i ambicioznu osobu koja je cijeli svoj život u sportu - kazala nam je Monika Vojvodić.

image

Monika u dresu ŽKK Split

Paun Paunović/Cropix

Za sebe kaže kako je u sportu 'otkako zna za sebe':

- Ja sport jednostavno dišem i mislim kako u sportu mogu puno toga dati. Držim kako mi puno može pomoći činjenica što sam 12 godina provela u košarci. Premda ste profesionalac i bazirate se na svoj sport, a to je u mom slučaju bila košarka, ne možete ne pratiti i druge sportove. Tako sam ja pratila i nogomet. Vjerujem da će mi ta činjenica pomoći u novom poslu, kao i to što znam kako sportaši 'dišu' i koje su im potrebe, govori nova glasnogovornica Šibenika.

Kada se pogleda njezin CV- čini se da je glasnogovornički u nekom sportskom klubu posao stvoren za nju. Ne samo što je bila profesionalna sportašica, već je i obrazovanjem usko vezana uz marketing, društvene medije i odnose s javnošću. Naime, apsolventica je istoimenog fakulteta u Mariboru, gdje joj je preostao samo jedan ispit do završetka studija.

Monika Vojvodić u ponedjeljak je odradila prvi radni dan na Šubićevcu, smjestila se u klupski stan u kvartu gdje je stadion i klupske prostorije. Srećom, sve stigne obaviti pješice jer automobil još nema, budući da nema ni položen vozački:

- Potpisala sam ugovor s probnim rokom do kraja ove sezone, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Veselim se novim izazovima, na prvu sam shvatila kako u Šibeniku ima puno prostora za nepredak što se tiče odnosa s javnošću. Stoga sam sa svojim kolegama od prvog dana počela raditi punom parom. Znate, nova uprava kluba je vrlo ambiciozna, imamo velike planove u sportskom i infrastrukutrnom smislu. Sigurna sam da ću se dobro uklopiti, za početak mogu reći da su me ljudi lijepo primili, optimistična je Vojvodić.

Vjerojatno će joj na ruku ići i činjenica što za šeficu ima ženu:

- Drago mi je što je žena na čelu kluba. Evo, nedavno je i u Zadru za predsjednicu izabrana Iva Bokanović. S gospođicom Marinom Jurić sam obavila poslovni razgovor. Dogovorili smo suradnju i drago mi je što je sve više žena u sportskim klubovima. Inače, prvi dan kada sam došla na Šubićevac pomislila sam 'ovo je nogomet, tu ću zateći sve muškarce', a onda sam se ugodno iznenadila kada sam vidjela koliko žena je zaposleno u klubu. Nije mi to mrsko, dapače, žene znaju kako sa ženama, vjerujem da ćemo naći zajednički jezik, veli Vojvodić.

Njoj preseljenje u Šibenik nije teško palo. U Krešimirovom gradu boravila je već kao košarkašica:

- Da, živjela sam već u Šibeniku, doduše jako kratko. Tek neka tri mjeseca, jer je došla nesretna korona... Iskreno, u tom periodu nisam baš dobro uspjela upoznati grad, nadam se kako ću sada to temeljito odraditi. Koliko znam, promijenilo se i dosta igrača u Šibeniku u odnosu na vrijeme kada sam ja igrala na Baldekinu. Tako da ću morati poraditi i na tome - otkriva Vojvodić.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image

Sportska dvorana na Baldekinu.
 

Ante Baranic/Cropix

Dalmatinski ambijent Moniki dobro paše:

- Ja sam vam rođena u Bosni, točnije u Tuzli. Međutim, prije sedam godina sam se preselila s roditeljima u Zadar zbog poziva u U14 reprezentaciju Hrvatske koji je tada stigao na moju adresu. No, nije to bio jedini razlog moje selidbe u Zadar. Naime, svi moji preci su s Velog Iža. Dakle, moji korijeni su dalmatinski, tako da ću se sigurno dobro snaći u Šibeniku. Uostalom, kao sportašica navikla sam na česte promjene gradova, otkriva svoje korijene glasnogovornica HNK Šibenika.

Osim što je uspješna u sportu i na fakultetu, Monika je ostavila dubok trag u svijetu ljepote i mode u kojem je osvojila šest lenti i dva puta predstavljala Hrvatsku na svjetskim izborima ljepote u Monte Carlu i Rimu. Među ostalim, izabrana je 2019. godine za World Top Model Croatia. Ove godine je bila pozvana da sudjeluje na Fashion Week u Milanu, koji je san svakog modela, međutim morala je odustati:

- Na žalost, čekala sam poziv od KK Zadar za već spomenuti natječaj glasnogovornika, i eto, propustila sam Milano Fashion Week. Ali, tako je to u životu, kada vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Inače, u svijet mode sam ušla prije tri godine, sasvim slučajno.

Taj svijet ostaje u mom životu, to je moja ljubav i hobi. Jasno, koliko ga budem mogla uskladiti s poslovnim i fakultetskim obvezama, zaključila je atraktivna Monika Vojvodić, čiji angažman na Šubićevcu jamačno neće proći nezamijećen, barem kod muške publike.

image

Monika s pobjedničkom lentom

26. travanj 2024 14:06