StoryEditorOCM
NogometNOVO POJAČANJE

Direktan okršaj za ostanak u HNL-u: ‘Čujte, tih +10 bodova je velika prednost, ali svašta se može dogoditi‘

Piše Davor Trutin/SN
23. veljače 2023. - 13:55

U petak je gost Šubićevca momčad koja ove sezone na radost svojih navijača napokon uspijeva naplatiti svoju dobru igru. Riječ je o Istri 1961, starom znancu Narančastih.

Šibenik još čeka na svoju prvu domaću pobjedu u nastavku sezone, a nakon Rijeke i Lokomotive, koji su se osladili bodovima, slično priželjkuju i Puljani. A jedan od onih koji će im stati na put je i bivši igrač Zeleno-žutih, iskusni Dejan Radonjić. Snažni centarfor zbog prehlade nije bio u Koprivnici, ali za svoju bivšu momčad je spreman.

- Sada je sve O.K., imao sam jaču prehladu i nisam putovao za Koprivnicu. Sada sam spreman i kao svi u momčadi očekujemo nastavak pozitivne serije iz Koprivnice - kaže Radonjić.

U Puli je ostavio veliki trag, nazabijao se golova i osvojio srca tamošnjih navijača. Ima li sada nekih posebnih emocija prije te utakmice?

- Imam emocije za utakmicu, ali osim toga ništa posebno drugo. Pula će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju, ali sada sam igrač Šibenika i naravno da želim ostvariti dobar rezultat u dresu svog novog kluba.

Malo je ostalo poznatih likova iz doba kada je Radonjić stanovao na Drosini.

- Od igrača samo Blagojević i još neki ljudi iz kluba.

Radonjić je ove zime među desetoricom novih igrača, redom pojačanja koji su došli na poziv novog vlasnika Željka Karajice, odnosno, sportskog direktora kluba sa Šubićevca, Hrvoja Kulušića.

- Meni je lijepo u Šibeniku, osjećam se jako ugodno, imamo dobru ekipu, atmosferu. Sviđa mi se za sada sve. Došli smo pomoći Šibeniku da ostvari trenutno glavni cilj, a to je jasno ostanak u ligi.

Je li bilo ranije nekih kontakata sa Šibenikom?

- Ne, nije. Šibenik je bio par godina u Drugoj ligi kada sam igrao ovdje.

Za Narančaste je debitirao u Velikoj Gorici, i u Turopolju i protiv Lokosa je imao šansi doći do premijernog gola za svoj novi klub.

- Naravno da mi je žao, kako zbog mene, tako i zbog kluba. Protiv Gorice smo dobili uvjerljivo, ali protiv Lokomotive lopta nije htjela u gol. Da smo zabili za 2:1 kada smo stisnuli vjerujem da bi se utakmica drugačije rasplela. Ali, doći će i golovi...

Je li +10 nad Goricom nedostižna prednost?

- Čujte, velika je to prednost, ali ništa nije gotovo. Uza svu čast HD-u, ekipa Gorice i slučaj kluba iz Sigeta iz lanjske sezone ne mogu se uspoređivati. Gorica će se boriti do kraja, a mi se ne smijemo opuštati. Ima puno do kraja, svašta se još može dogoditi.

Kako mu se čini HNL sada i onaj koji je napustio?

- Iskreno, zadnje dvije godine HNL je po meni u padu. Ne toliko zbog igračkog kadra, iako i tu ima promjena, već ponajprije zbog terena. Travnjaci su nam krš, iako se dosta uložilo u to. Što se same lige tiče, ima dosta mladih igrača, ali i to se promijenilo. Sada s 25 nisi više mlad, već etabliran igrač.

I za kraj prognoza petka i dvoboja s Istrom?

- Teška utakmica, Istra igra jako dobro, imaju prepoznatljiv štih i bit će teško. Ali, nadam se da ćemo doći do bodova - zaključio je snažni centarfor Šibenčana.

29. travanj 2024 12:03