StoryEditorOCM
NogometŠibenik u ofenzivi

Narančasti doveli igrača iz milanskog Intera! Španjolskog trenera Rosasa podsjeća na legendarnog francuskog veznjaka

Piše Krešimir Gulin
20. kolovoza 2021. - 12:15

Uprava Šibenika u velikoj je ofenzivi glede dovođenja marketinški atraktivnih prinova. Naime, još se nije ni osušila tinta na potpisu Indijca Sandesha Jhingana, a na Šubićevcu su predstavili novog igrača- koji stiže iz milanskog Intera!

Riječ je o 20- godišnjem veznjaku Christopheru Attysu, rođenom na Haitiju koji ima i francusku putovnicu. Attys će u Šibeniku biti na posdbi do kraja sezone, a klub sa Šubićevca ima mogućnost otkupa ugovora.

To neće biti nimalo lako, ako se zna da mladi Francuz u talijanskom prvaku ima godišnju plaću od oko 850.000 eura, a tako nešto u Hrvatskoj si može priuštiti samo Dinamo.

Otkako su kolumbijski vlasnici preuzeli Šibenik, na Šubićevac su i do sada dolazili igrači iz poznatih klubova (Real Madrid, Atalanta, Leicester,...), međutim nitko od njih nije ostavio igrački trag koji će se posebno pamtiti.

image
Christopher Attys
Nikša Stipaničev/Cropix

Premda Attys praktički nema iskustva u seniorskom nogometu, po onome što je pokazao u dva tjedna otkako trenira sa Šibenikom mogao bi biti iznimka. Navodno, toliko je oduševio trenera Maria Rosasa da ga je ovaj htio postaviti u prvu momčad već u prošlom kolu s Hrvatskim dragovoljcem, ali svi papiri iz Milana još nisu bili stigli:

- Jako je pozitivno za naš klub što u njega dolaze igrači iz Intera ili Reala. Znate, Attys je jako mlad momak i nerealno je očekivati da bi mogao dati 10-20 golova po sezoni uz isto toliko asistencija. HNL je kvalitetna liga i nije lako bezbolno napraviti iskorak iz juniorskog u seniorski nogomet. Međutim, daleko od toga da nam neće biti od pomoći. Mi u manevru nemamo veliki broj igrača, a Attys ima karakteristike defanzivnog veznjaka, koji voli ići i prema naprijed kada god je to moguće. On je vezni igrač tipa 'box to box'. Kada bih ga uspoređivao s nekim od pozantih igrača, onda sliči na Francuza Patricka Vieiru- kazao je trener Šibenika Rosas.

image
Mario Rosas
Nikša Stipaničev/Cropix

Zanimljivo, Attysu je uzor jedan drugi Francuz- Pogba, iako je dijelio svlačionicu s brojnim zvijezdama Intera:

- Silno su mi koristili treninzi s prvom momčadi. Znam jako puno hrvatskig igrača, najbolje Brozovića i Perišića. prvi put sam u Hrvatskoj, znam da je to nogometna zemlja. Veliki je uspjeh to što se igrali u finalu Svjetskog prvenstva s mojom Francuskom. I Šibenik je lijep grad, iako sam malo toga vidio budući da treniram dvaput dnevno kako bih što prije bio 100 posto spreman. Fokusiram sam na svaki sljedeći trening Željan sam igre i cilj mi je igrački napredovati u Šibeniku, ali i pomoi klubu da ostvari što bolji rezultat- kazao je Attys, koji bi premijeru u narančastom dresu mogao imati u nedjelju kada Šibenik gostuje u Rijeci.

30. travanj 2024 20:04