StoryEditorOCM
Ostalokickboxing

Jedna Šibenčanka osigurala svjetsku medalja, druga velikanka ovog sporta morala prepustiti tron

Piše Krešimir Gulin
22. studenog 2023. - 19:12

Danas je završen treći dan svjetskog prvenstva u kickboxingu koje se održava u Portugalu, u gradu Albufeira.

Članica šibenskog ‘Dalmatina‘ Snježana Prgomet (low kick, - 48 kg) je pobjedom u četvrtfinalu protiv predstavnice Španjolske, Judith Galvez Carricondo, izborila polufinale.

- Interesantno je to da je Snježana prošle godine na europskom prvenstvu u Turskoj, izbačena upravo od ove protivnice. Snježana je očito, naučila lekciju i silovito uzvratila, tako da Španjolka nije imala nikakve šanse jer je bodovna prednost kod svih sudaca bila velika. Ovom pobjedom je osigurana najmanje bronca na svjetskom prvenstvu.

image

Snježana Prgomet

U polufinalu je očekuje predstavnica Turske, Barut Erivan. Ona je do polufinala stigla pobjedom nad Meksikankom i Poljakinjom. Radi se o vrlo opasnoj Turkinji, te Snježanu zasigurno očekuje iznimno teška borba- kazao je Damir Lambaša, trener u ‘Dalmatinu‘.

Iz Portugala je stigla i jedna manje dobra vijest. Naime, aktualna europska i svjetska prvakinja, Nives Radić je, nažalost, zaustavljena na početku svjetskog prvenstva i to od predstavnice Srbije. Ovim porazom, Nives će morati prepustiti svjetsku titulu.

image

 Nives Radić nakon pet titula svjetske prvakinje silazi s trona

arhiv/Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 10:15