StoryEditorOCM
OstaloŠibenik na ekipnom prvenstvu

Plivačice pete u elitnoj diviziji, plivači drugi u B razredu

Piše K. G.
13. ožujka 2017. - 14:59

Plivačice Šibenika zauzele su peto mjesto u A diviziji na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju. Na taj način, djevojke su osigurale nastup u najjačem rangu i iduće sezone.

Momci su, pak, osvojili drugo mjesto u B diviziji, u koju su se plasirali prošle godine:
– Ostvaren je cilj koji smo postavili na početku priprema za Ekipno prvenstvo. U svakoj pojedinačnoj utrci u prva dva dijela natjecanja djevojke su plivale s osobnim rekordima i marljivo skupljali bodove. Poslije svih problema koje smo imali, uspjeli smo zadržati petu poziciju, iako smo u bodovnom saldu nešto slabiji u odnosu na prošlu godinu.

Plivači su, pak, prije samo tri mjeseca izborili ulazak u B diviziju, sa željom da tu ostanu. Druga pozicija i bodovni prag od 16.000 bodova nam daje nadu da na sljedećem Ekipnom prvenstvu pokušamo osvojiti prvo mjestu i ulazak u elitno društvo hrvatskog plivanja. Ekipa je mlada i sa velikim prostorom za napredak – kazala je tajnica Plivačkog kluba Šibenik Danira Tepić.

Prvo mjesto kod plivačica u A diviziji osvojilo riječko Primorje, a u B diviziji plivača više bodova od Šibenčana skupila je tek zagrebvačka Igra,

10. svibanj 2024 08:42