StoryEditorOCM

Jeste li gledali? Pompozno najavljivana nova serija HRT-a doživjela debakl među gledateljima: ‘Ovo je katastrofa!‘

Piše Scena SD
3. listopada 2023. - 17:13

Nova HRT-ova serija ‘Gora‘, snimana u Gorskom kotaru, bazirana na avanturama članova Hrvatske gorske službe spašavanja, započela je s prikazivanjem u ponedjeljak navečer na Prvom programu i pobrala mahom negativne kritike gledatelja.

Evo što su napisali na Forum.hr-u.

Ne shvaćam što se događa koja je poanta serije, malo se kupaju, malo veslaju, malo neki hotel, neki lik ide u napuštenu kuću i nađe limenku pive.

Ovo je baš loše. Ne znam jesu li gori dijalozi ili glumci.

Koji je ovo mućak od serije. Muke im tako nabiti 22 epizode.

Ok, nisam shvatio ništa.

Ajme koji dijalozi, koji scenarij... Moja nećakinja koja ide u drugi osnovne napisala bi smislenije dijaloge. Ono, riga mi se... Da nema osobe koja bi napisala smislen dijalog??? Evo, ja baš slučajno imam dron pa da potražimo tatu...? Ili one dvije drnde na jezeru... Omg. Sram me...

Ne znam jesam li ja luda ali u nekim trenucima ih ništa nisam razumjela.

Teško da je itko razumio što se događa, tko, zašto, kako, kada i gdje...

Ma ne samo to nego pola njih nerazgovijetno i prebrzo priča.

Zaspao sam u pola serije, i ne nema šanse da rewatcham i opet prolazim kroz to.

Malo je reći da je ova serija katastrofa. Radnja, gluma, dijalozi... Ne znaš što je gore. Sve je kaotično i negledljivo.

Ova "Antitalent" produkcija je izgleda opravdala svoje ime. Mislio sam konačno ćemo dobiti proceduralnu seriju s malo akcije, ljubavne drame na poslu, ono neki workplace serija s predivnim scenama s planina/prirode, kad ono užas, negledljivo. Što više čekaju vratiti se telenovelama prije Dnevnika. Vrime je.

image

Gora

HRT

Bože sačuvaj di ide naša lova za pretplatu.

Kako uništiti prirodne ljepote i vizure katastrofalnom kamerom. Foršpan bi bolje napravio moj učenik s prilagodbom, gluma ne postoji, dijalozi nemaju veze sa životom, zvuk se vraća na stare postavke, fotografija kriminalna, rakursi ubij me u mozak. Imam bolje kadrove sa svojih izleta, mame mi.

Goru je za HRT proizvela produkcijska kuća Antitalent. U središtu serije, čija je pretpremijera održana u subotu, 23. rujna, u Lokvama u Gorskom kotaru, tim je gorskih spašavatelja, a njihove akcije, ali i privatni život bit će prikazane u 22 nastavka. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nepromišljenost, ali i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista.

U glavnim ulogama su Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković.

30. travanj 2024 23:00