StoryEditorOCM
ZanimljivostiLUKSUZNO ZDANJE

Šibenska dizajnerica interijera Franka Baranović uredila dom mlade obitelji na Brodarici. Stan oduzima dah, pogledajte

Piše Šibenski.hr
24. travnja 2024. - 11:25

Šibenska dizajnerica interijera Franka Baranović uredila je dom mlade tročlane obitelji tako da bude elegantan, ali s dozom tradicije te razigran elementima modernog i neopterećenog duha

Kad uđete u stan od 105 četvornih metara u Brodarici pokraj Šibenika, potpuno preuređen za potrebe mlade tročlane obitelji, imate osjećaj kao da ste odškrinuli ulazna vrata nekog otmjenog svjetskog hotela. S druge strane, odmah osjetite miris mora i šum borova, jer se stan nalazi u vili samo pedesetak metara udaljenoj od plaže, a projektiran je tako da sve prostorije, osim garderobe i kupaonice, imaju predivan pogled na more, obližnje otoke i zelenilo. Vlasnici su se odlučili za taj stan zbog odlične pozicije blizu mora, a ujedno i blizine centra grada, koji je udaljen pet minuta vožnje automobilom, što je bila dobra odluka za mladu obitelj s predškolskim djetetom.

- Stan je podijeljen u tri zone. Dio dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje povezan je u cjelinu. Na ulazu u stan je mali hodnik iz kojeg puca pogled na blagovaonicu i more, tako da osvaja na prvu. U hodniku i dnevnom boravku postavljene su zidne obloge, a na njima su vrata u ravnini sa zidom, tako da su gotovo potpuno nevidljiva. Iza njih nalazi se glavna spavaća soba s garderobnim ormarima i ogledalima (kako bi se dodatno proširio prostor) te zasebno glavna kupaonica i odvojena terasa na kojoj možete uživati uz jutarnju kavu s pogledom na more - objašnjava dizajnerica interijera Franka Baranović, koja je bila zadužena za rekonstrukciju stare kuće u potpuno novu vilu s tri stambene jedinice.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

24. travanj 2024 11:47