StoryEditorOCM
Crna kronikaŽDO DONIO RJEŠENJE O PREKIDU ISTRAGE

Boris Luketa nije raspravno sposoban, niti može iznijeti obranu pred sudom, iz Krapinskih toplica premješten je u Knin

26. travnja 2018. - 18:56

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o prekidu istrage protiv 60-godišnjaka zbog tri teška ubojstva i jednog pokušaja teškog ubojstva, priopćio je u četvrtak DORH na svojim stranicama. Kako je otprije poznato riječ je o Borisu Luketi (60) koji je prije točno godina dana na Brodarici pokraj Šibenika uz Ivana Bajića (65) usmrtio bračni par Milku (70) i Hakiju Keranović (73) te pokušao ubiti njihovog sina Kemala Keranovića (51). Protiv Lukete se vodila istraga zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. KZ/11 i jednog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. KZ/11 u svezi čl. 34. st. 1. KZ/11. (26. 4. 2018.)

Iz DORH-a je priopćeno kako iz rezultata provedenog kombiniranog psihologijskog i psihijatrijskog vještačenja proizlazi da je osumnjičeni 60-godišnji hrvatski državljanin raspravno nesposoban jer da je njegovo aktualno psihičko i fizičko stanje takvo da nije sposoban pratiti tijek rasprave, razumjeti pojedine procesne radnje, savjetovati se s braniteljem i iznijeti svoju obranu, a kako je čl. 223. st. 1. ZKP-a propisano da državni odvjetnik prekida rješenjem istragu ako je okrivljenik zbog zdravstvenih smetnji raspravno nesposoban, tako je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo navedeno rješenje o prekidu istrage. Sukladno čl. 223. st. 4. ZKP-a prije prekida istrage prikupljeni su svi dokazi o kaznenim djelima i krivnji okrivljenika.

Kao što je već poznato, Luketa je nakon počinjenja kaznenih djela, okružen specijalnom policijom, i nakon nesupješnih pregovora o predaji pucao sam sebi u glavu, nanijevši si teške tjelesne ozljede nakon kojih je vegetirao i oporavljao se u Krapinskim Toplicama. Iz njih je ovih dana, kako se može saznati od njegovog odvjetnika Krešimira Škarice, prevezen u bolnicu u Knin, gdje će također biti na daljnjoj liječničkoj skrbi pod stalnim policijskim nadzorom.

28. travanj 2024 00:50