StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettotalni kaos

Šokantne scene na stadionu: policija bacila suzavac na tribine, bebu prenosili preko bodljikave žice

Piše SPORT SD
18. rujna 2023. - 14:29

Nevjerojatne scene stižu ponovno iz Argentine. Dok je utakmica između Godoy Cruza i Belgrana u Liga kupu ponudila sterilnu predstavu bez pogodaka u konačnici (0:0), itekako zanimljivo, ali i napeto, bilo je oko terena i stadiona. Incidenti su se odvijali izvan samog stadiona, međutim u jednom trenutku do gotovo nestvarnih scena stiglo je na tribini, pišu Sportske novosti.

Sve je počelo kada su navijači Godoy Cruz pokušali ući na stadion bez ulaznica. Policija je njihov naum spriječila, a navijači su na to reagirali kamenovanjem na snage zakona, koje su, pak, na to odgovorili gumenim mecima i suzavcem.

Vjetar je suzavac doveo i do unutrašnjosti stadiona, konkretno do jedne tribine, a navijači su u panici tražili najbolju soluciju za bijeg. S obzirom na to da bi ih izlazak sa stadiona doveo u drugi, vanjski sukob, nastojali su prijeći na susjednu tribinu preko bodljikave žice. Posebno ugrožena bila su djeca, a u kadrovima se vidjelo kako ih roditelji prenose preko žice, čak i bebe.

U konačnici, navijačima je otvoren pristup na teren kako bi se izbjegla tragedija. Utakmica je prekinuta gotovo pola sata i nastavljena je tek kada je zajamčena sigurnost svih prisutnih na stadionu.

02. svibanj 2024 15:33