StoryEditorOCM
Šibenikvrlo konkretni prijedlozi

‘Prekipjelo‘ stanarima Starog grada: organiziraju prvi zbor građana u novijoj povijesti Šibenika

Piše Šibenski.hr
10. studenog 2023. - 08:02

Večeras u 18 sati u Gradskoj vijećnici bit će održan prvi zbor građana Šibenika u novijoj povijesti. Okupljaju se stanari šibenske Gradske četvrti Stari grad kojima je očito ‘prekipjelo‘. Kako navode, imaju više razloga za taj potez:

- Zbor su zatražili građani povodom otežanih uvjeta života u Gradskoj četvrti Stari Grad, a kao kap koja je prelila čašu su kazne zbog zaustavljanja na nekoliko sekundi za obavljanje svakotrebnih potreba življenja u Gradskoj četvrti Stari Grad-kazao je Davor Živković, predsjednik GČ Stari grad.

Stanovnici starog dijela Šibenika stavit će konkrente prijedloge na stol gradske vlasti.

Prije svega, zahtijevaju Izrada ugibališta, te skidanje kamenog zida uz cestu od česme do podzemnih kontejnera na Starom pazaru.

Njihov prijedlog je da se između caffe Lasica, do ulaza u Županiju, na šibenskoj rivi dio zelene površine pretvori u nogostup, a dio nogostupa u ugibalište za ukrcaj i iskrcaj stvari i ljudi, samo za potrebe stanara, nikako parking.

Stanari Starog grada žele oživjeti i jednu staru oni ideju.Oni bi htjeli da gradska vlast vrati rampa na početku rive, gdje je nekad bila. Na tom mjestu trebala bi biti rampa i naplatna kućica za sve koji žele automobilom prema Docu.

Na koncu, stanari šibenske gradske jezgre traže da se do izvršenja, odnosno izgradnje ugibališta za stanare Gradske četvrti Stari grad ukinu svi prekršaji zbog zaustavljanja i parkiranja.

03. svibanj 2024 11:43