StoryEditorOCM
ŠibenikBit će ludilo

Šibenik može organizirati ono što je u Splitu i Zadru doživjelo fijasko! Dubioza dobila pojačanje za doček Nove; doznajte koliko će koštati bogat blagdanski program

Piše Katarina Rudan
23. studenog 2017. - 16:11

- "Adventura 2017" zapravo je nastavak turističke sezone i grad Šibenik nema prekida u tom smislu. "Adventura" i doček Nove Godine imaju za cilj omogućiti našim građanima ali i svim gostima da dožive Šibenik gradom u kojem se i u zimskom periodu može boraviti i doživjeti puni i turistički osmišljen sadržaj.

Dižemo ljestvicu i poručujemo svima da je Šibenik postao brend svojim imenom, poviješću i načinom osmišljavanja jednog specifičnog perioda u godini kad ispraćamo Staru i dočekujemo Novu godinu. Središnje zbivanje, sam doček Nove Godine, je na Poljani uz park Roberta Visianija u kojem će biti različita događanja. Ujedno je to oproštaj od Poljane kao parkirališta jer će vrlo brzo ona postati centralni gradski uređeni trg, rekao je danas na konferenciji za medije gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić na tvrđavi Barone gdje je predstavljen ovogodišnji blagdanski program „Adventura 2017. – Šibenik“.


Program koji obuhvaća Adventski sajam u Perivoju Roberta Visianija i doček Nove godine, uz gradonačelnika Željka Burića, predstavili su ravnateljica Javne ustanove „Tvrđava kulture“ Gorana Barišić-Bačelić, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole te Morana Periša, koordinatorica programa.



- Već je poznato da nam opet dolazi Duboza Kolektiv i s njom ćemo dočekati Novu Godinu, a predgrupa će biti Elemental. Cilj nam je ponoviti jednu sjajnu priču iz 2014.godine i dočeka 2015-te uz bend koji se od regionalne atrakcije prometnuo u europsku, koji je nedavno napunio najveću hrvatsku dvoranu – Arenu u Zagrebu. Tvrđava kulture je u četiri sezone organizirala velike koncerte, doveli smo svjetska glazbena imena i zadovoljni smo što naša sezona nije gotova, već zajedničkim snagama nastavljamo našu turističku priču, rekla je među ostalim ravnateljica Tvrđave kulture Šibenika, Gorana Barišić Bačelić. Gostovanje Dubioze Kolektiva Tvrđavu Kulture koštat će 50.000 eura bez PDV-a.


Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je bio predsjednik Povjerenstva za odabir kućica, rekao je da nikad bolji nije bio ni odaziv na javni poziv za najam kućica na koji je pristiglo čak 40 prijava od kojih ćemo proizvode i usluge 24 najbolja imati prilike vidjeti na ovogodišnjoj Adventuri i to u produljenom radnom vremenu. Adventske kućice radit će svakoga dana od 10 ujutro do 23 sata, a vikendom i dulje, do 1 sat iza ponoći.

- Zadovoljni smo količinom i sadržajima pristiglih prijava, a usprkos činjenici što smo povećali broj ugostiteljskih kućica, odabir najboljih nije bio lagan zadatak. Nadam se da će sljedećih godina biti još i teži jer će to biti prava potvrda ove priče koju gradimo polaganim, ali sigurnim korakom, dodao je Rakić.


- Glazbeni program Adventure na Kraljevu dvoru otvara TBF, a samo neka od imena koja nas očekuju ovog prosinca su Mayales, Detour, Opća Opasnost, Auguste, Mnogi Drugi… Strateški su raspoređene i domaće snage tako da će nam na silvestarsko jutro zabavu prirediti grupa Bagatin, na badnje Feniksi, dok je ove godine doček šibenskih studenata u zadatku The Living rooma.



Adventuru 2017. ćemo zaključiti prvim danom Nove godine s Nenom Belanom i Fiumensima. Osim živih svirki očekuju nas iznenađenja iz ''kuhinje'' Adventurinog DJ dvojca, Kristića i Živkovića, odnosno Kraljeve straže, a kuhati, odnosno frigat će se i na sada već tradicionalnoj Freetuladi u parku na blagdan Osmina, referirala je Morana Periša te dodala da će tvrđava sv. Mihovila nakon kićenja biti "pretvorena" u adventski vijenac.


Mirjana Žurić, pod čijim je Upravnim odjelom glavnina koordinacije, objasnila je kako se pri kreiranju sadržaja uvijek ide za tim da se zadovolji što više različitih interesnih skupina. Tako će se, osim glazbenog programa na Kraljevu dvoru posebna pozornost posvetiti programima za djecu – Adventurici, koja će svakodnevnim, posebno osmišljenim sadržajima animirati najmlađe sugrađane.


- Budući da Adventuru otvaramo na dan zaštitnika djece, posebno me veseli što će ju otvoriti vrtićke skupine Balarin i Crvčak. Na blagdan sv. Nikole za posjetitelje će se otvoriti i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića, koje će, kao i dosadašnjih godina, biti pod pokroviteljstvom Gradskog parkinga. Osim Adventure, valja napomenuti kako se bogat program sprema i u sklopu Božićnih čarolija koje će 25. godinu za redom blagdanski duh proširiti i izvan užeg gradskog područja, rekla je pročelnica Žurić. Odgovorila je i na novinarsko pitanje o cijeni "Adventure". Prema troškovniku ona će koštati oko 400.000 kuna, s tim što će se 300.000 kuna prikupiti od sponzora, pa će iz gradske blagajne biti izdvojeno samo 100.000 kuna.


Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika naglasio je kako će, osim samog dočeka, goste privući i Adventura koja postaje sve prepoznatljiv šibenski brend.
- Očekujemo dolazak gostiju iz drugih hrvatskih gradova ali i susjednih država, jer su brojni i prije tri godine neovisno o velikoj hladnoći Novu Godinu došli dočekati u Šibenik upravo zbog Dubioze Kolektiva, rekao je Karađole te dodao da će i ove godine biti puštanje lampiona na Badnju večer čiji će prihod, kao i lani, ići u dobrotvorne svrhe.






















 

08. svibanj 2024 23:15