StoryEditorOCM
Šibeniklijepa instalacija

Skulptura gramofona preseljena iz đardina: ovo ljeto će krasiti zidine Tvrđave sv. Mihovila

Piše Toni Veljača
4. travnja 2023. - 10:59
Gramofon koji je krasio šibensku adventuru ovo ljeto će krasiti zidine Tvrđave sv. MihovilaNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Skulptura mehaničkog gramofona koja je u vrijeme Adventure bila postavljena u Perivoju Roberta Visianija ovo ljeto će krasiti zidine Tvrđave sv. Mihovila.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kako su nam potvrdili iz Tvrđave kulture, Javne ustanove koja upravlja trima kopnenim gradskim utvrdama – gramofon je trenutno privremeno postavljen kod ulaza u Tvrđavu, a uskoro seli i na novu, prigodniju lokaciju.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Na ljeto, za vrijeme trajanja desete koncertne sezone na sv. Mihovilu gramofon će pronaći novu poziciju na kojoj će biti vidljiv dnevnim i večernjim posjetiteljima kao lijepa instalacija na Tvrđavi – potvrdili su nam iz Tvrđave kulture.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Podsjetimo, riječ je o pet metara visokoj i pola tone teškoj instalaciji koja uz gramofon sa zvučnikom sadrži i repliku gramofonske ploče iz 1909. godine a koja je izgrađena u čast operne dive Ester Mazzoleni - fetivoj Šibenčanki nazivanoj "opernom božicom" i "kraljicom bel canta" početkom 20. stoljeća.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 12:00