StoryEditorOCM
Županijanagrade županije

Trofejnom šibenskom treneru Ivici Tucku stiže još jedno priznanje, i ovo je vezano uz rodni kraj

Piše K. G.
7. svibnja 2024. - 11:56

Trofejni šibenski vaterpolski trener Ivica Tucak ovih bi dana trebao dobiti još jedno u nizu priznanja.

Naime, Tucak je predložen za Nagradu Šibensko- kninske županije, zbog iznimnih sportskih postignuća i doprinosa sportskoj zajednici, izvanrednom vođenju hrvatskog veterpolskog tima i promoviranju Šibensko-kninske županije u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Osim Tucka, isto priznanje trebalo bi otići u ruke nogometnom entuzijastu Goranu Ercegoviću zbog iznimnog doprinosa u razvoju sporta, osobito kao osnivaču malog nogometa, te dugogodišnjem igraču i treneru malog i velikog nogometa na području Šibensko-kninske županije.

Za Grb Šibensko-kninske županije predloženi su Gordana Birin zbog velikog doprinosa u dugogodišnjem djelovanju na području kulture, osobito kroz promoviranje vodičke kulturne baštine, njenog valoriziranja i očuvanja te Joso Smolić zbog iznimnog doprinosa u razvoju obrtništva i poduzetništva kao i organiziranja niza manifestacija kojima se promovira Šibensko-kninska županija u RH i inozemstvu.

Za Plaketu Šibensko-kninske županije predloženi su Društvu sportske rekreacije ‘Feel the Power’ zbog doprinosa u razvoju sporta, brojnih natjecateljskih nastupa i osvajanja medalja u zemlji i inozemstvu, te Radio Ritam zbog višegodišnjeg neprekidnog djelovanja lokalnog radija, osobitog doprinosa u Domovinskom ratu i organiziranja brojnih kulturno-zabavnih, sportskih i humanitarnih događanja na području Šibensko-kninske županije.

Odluku o priznanjima trebali bi potvrditi vijećnici Skupštine Šibensko-kninske županije na sjednici u ponedjeljak. Nagrade se dodjeljuju u povodu Dana županije koji je 17. svibnja.

29. svibanj 2024 10:53