StoryEditorOCM
SplitSVE GORE I GORE

Čitatelj s Pujanki nam je poslao dokaz da je situacija sa smećem danas gora nego ikad: ‘Djeca moraju hodati po cesti!‘

Piše Frano Kiso
4. svibnja 2024. - 20:45

Gotovo da ne prođe dan da nam čitatelji ne pošalju očajnički apel zbog hrpe smeća u nekom dijelu Splita, naročito kada gradske službe uporno ignoriraju njihove upite i zahtjeve.

Javio nam se stanovnik Pujanki koji nas moli za pomoć nakon, kako kaže, višetjednog civiliziranog apeliranja na problem s gomilanjem otpada u Ulici Ive Tijardovića.

- Ponukan sam neaktivnosti komunalnog redarstva i smanjenom frekvencijom odvoza smeća na spomenutoj lokaciji i tražim vašu pomoć kako bi se stvari pomakle s mrtve točke. Situacija sa smećem je na spomenutoj lokaciji užasna, a još više žalosti činjenica što se smeće gomila na nogostupu kojim djeca idu u školu - piše nam i dodaje da je nekoliko puta na svoje oči vidio učenike kako zbog smeća izbjegavaju nogostup i hodaju cestom.

image
Čitatelj

Veli da se javio komunalnom redarstvu koje se oglasilo samo jednom i to generičkim odgovorom, pa je svoj upit preusmjerio ‘Čistoći‘.

- Vinko Marača je bio izuzetno ljubazan i brz, ali nažalost problem je veće naravi, tako da entuzijazam jednog pojedinca teško može uroditi plodom. Pohvalno je da je gospodin nekoliko puta osobno inzistirao na odvozu - iskreno kaže čitatelj koji se bacio na posao i preko Google karata izvukao vizualne dokaze koji idu u prilog njegovim tezama.

image

Kronološki rast otpada

Google Maps

- Tu je nekoliko slika koje zorno pokazuju razinu nečinjenja i nefunkcioniranja. Situacija je od uređenog gradskog sustava kontejnera došla do divljeg ilegalnog deponija u nenaseljenim područjima. Od strane ‘Čistoće‘ mi nije jasno zašto je uklonjen znatan dio kontejnera, pa da se na praznom prostoru još to dodatno baca - veli nam dok je na fotografijama kronološki vidljivo kako se situacija pogoršava iz godine u godinu.

- Građanima je dosta generičkih odgovora. Ne, ne činite sve. Koliko je kazni podijeljeno? Imate dovoljno ljudi, radite na efikasnosti i kvaliteti, građani vas plaćaju za to - zaključuje.

image
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:22