StoryEditorOCM
Splitopijeni nastupom

‘Dogodine Eurosong u Splitu! Nije ni Malmö glavni grad, a Split je ipak prijestolnica hrvatske glazbe...‘ Ah.

Piše D.B.
8. svibnja 2024. - 08:31

Nije prošlo nekoliko sekundi od nastupa Baby Lasagne na Eurosongu, a društvene mreže i WhatsApp grupe preplavile su poruke tipa "Zagreb 2025.", aludirajući na to kako će se dogodine sigurno Eurovizija nakon pustih godina ponovno organizirati u hrvatskoj metropoli, jer Marko Purišić je u Malmö došao pobijediti.

Međutim, da parafraziramo znamenitu izjavu Kerumove sestre Nevenke Bečić, ima u Hrvatskoj i drugih gradova.

- Onda, dogodine Eurovision Song Contest u Splitu! Nije ni Malmö, a ni Liverpool, glavni grad, a Split je ipak prijestolnica hrvatske glazbe! I said what I said, a vi kako oćete! - pod dojmom prekrasnog nastupa Baby Lasagne na polufinalnoj večeri Eurosonga, bubu u uho dao nam je naš dragi, bivši kolega Siniša Jović, koji je prije nekoliko godina splitsku adresu zamijenio londonskom.

Da bar! Ups, ima jedan mali problem. Split nema gdje organizirati Eurosong. Sa starim "Gripama" stvarno ne možemo u Europu, a Spaladium Arena je - zatvorena. Znate već ono, dugovi, stečajni postupci, milijuni i sve te dosadne stvari, koje će, poznavajući kako u nas stvari idu potrajati godinama. 

Doduše, da se i sutra otvori i da nekim čudom nekome bitnome i padne Split kao grad domaćin na pamet -  pa ni ta i takva Spaladium Arena nije završena do kraja. Onaj njezin nikad sagrađeni dio na kojem i dandanas, 15 godina otkad je otvorena, vire armaturne žice izgleda totalno nakaradno...

Dakle, teška srca, ali ipak: neka nama Baby Lasagna pobijedi i neka bude "Zagreb 2025." Mi ćemo ga gledat na televiziji.

image

Nedovršen kompleks Spaladium arene izgrađene u vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 20:31