StoryEditorOCM
Split‘Pravo misto‘

Građani od danas na novoj stranici Županije mogu dobiti sve informacije na jednom mjestu u samo par klikova. Bacite oko

Piše Petra Klarić
21. svibnja 2024. - 16:59

Svim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije od danas će prijave na županijske programe biti značajno olakšane, a sve zahvaljujući projektu ‘Pravo misto‘. ‘Pravo misto‘ je novi alat na službenoj stranici Županije s pomoću kojeg će korisnici moći vidjeti sve natječaje za programe koji su trenutno u tijeku, ali i prošle te buduće programe.

- Danas smo prezentirali novi alat rada Splitsko-dalmatinske županije, naime mi imamo preko 100 aktivnih programa raspoređenih po svim odjelima Županije. Ovom stranicom sve projekte i programe na jednom mjestu otvaramo svim našim sugrađanima na korištenje. Neovisno o tome o kojoj se vrsti projekta radi, bili oni demografski, gospodarstveni, energetski, svi projekti na jednom su mjestu - kazao je župan Blaženko Boban

image

Župan Blaženko Boban sa suradnicima, koji su također odigrali veliku ulogu u pokretanju ovog projekta

Paun Paunović/Cropix

Dakle, svi zainteresirani za neki od programa Županije u samo nekoliko klikova mogu saznati koji su programi trenutno u tijeku i na jednom mjestu dobiti sve obrasce koje trebaju ispuniti, a u svrhu transparentnosti dostupne su i informacije o rezultatima programa koji su već zaključeni. Osim toga, korisnicima će biti dostupne informacije o programima koji će se tek provesti. Ta mogućnost posebno je važna za programe za koje je proces prijave nešto kompliciraniji i zahtjeva pripremu velikog broja dokumenata.

Osim svih korisnih informacija vezanih za programe, na ‘Pravom mistu’ uz svaki od programa navedena je i kontakt osoba za taj program pa će korisnici na jednostavan način dvosmjernom komunikacijom moći dobiti pojašnjenja i dodatne informacije koje bi im mogle biti potrebne za prijavu. 

image

Pročelnik Davor Pavić otkrio je pojedinosti projekta

Paun Paunović/Cropix

- Cilj Županije je da našim građanima ovim komunikacijskim projektom na jednom mjestu damo uvid u sve naše programe, njih stotinjak, s obrazloženjima, dokumentima i svim ostalim korisnim podacima. Ovaj projekt podijeljen je u tri faze: fazu natječaja u tijeku, fazu s natječajima koji će tek biti otvoreni i fazu zatvorenih natječaja koja će u sebi sadržavati rezultate samih natječaja, odnosno imena i prezimena korisnika koji su se aplicirali i kojima su odobrena ta sredstva.

Nalazi se tu još bitnih informacija, novina je to da smo odabrali za svaki program osobu iz nekog od naših Upravnih odjela, koja će biti na usluzi građanima. Dostupni su njihovi brojevi telefona i adresa e-pošte, a zadatak im je da građanima pojasne neke nedoumice. Naglasio bi da županija stvarno živi i radi za svoje građane, zato je Splitsko-dalmatinska županija zaista ‘Pravo misto‘ - rekao je pročelnik Davor Pavić.

Pročelnik Pavić dodao je da su nastojali informacije maksimalno pojednostaviti, a kako bi ovaj koristan projekt približili građanima, u promociju su uključili i zvijezde dalmatinskog glumišta - Vedrana Mlikotu i Filipa Radoša. Oni su snimili spot kojim se promovira projekt ‘Pravo misto‘, ali i vrlo uspješan demografski program ‘Tu je tvoj dom!‘. 

Kako su najavili iz Županije, ‘Pravo misto‘ tek je prvi korak prema potpunoj digitalizaciji prijave na županijske projekte. U budućnosti bi cijeli proces prijave na projekt mogli obaviti iz udobnosti svog doma, što je posebno korisno za ljude kojima dolazak u Split iz udaljenijih mjesta nije jednostavan zadatak.

Ako ste zainteresirani za prijavu na neki od projekata Splitsko-dalmatinske županije, ‘Pravo misto‘ je mjesto za vas! Sve informacije o programima Županije od danas ćete moći potražiti na jednom mjestu, a u slučaju prijave na neki od programa možete zaboraviti na klasične administrativne prepreke jer ćete sve informacije dobiti na direktan i jednostavan način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 05:12