StoryEditorOCM
Splitshow some respect

Splitski turisti sad imaju crno na bijelo što ne smiju raditi po gradu. Osim ako nemaju viška 300 €

Piše split sd
6. srpnja 2023. - 13:20

Grad Split postavio je info table na najfrekventnijim mjestima u staroj gradskoj jezgri kojima posjetitelje informiramo o pravilima ponašanja u našem gradu, objavili su danas na službenoj Facebook stranici Grada Splita.

Na tabeli se na engleskom jeziku goste ljubazno upozorava da se moraju pridržavati lokalnih propisa jer da bi u suprotnom mogli ostati kratki za 300 eura. Sreća da su upravo mladi Britanci, koji su, po svjedočenju stanara Geta, najproblematičniji. Svakako, razumjet će što se od njih traži.

Tako ih se upozorava da alkohol mogu piti samo u ugostiteljskim objektima, a ne na ulicama. Ukazuje im se i da ljudi tu žive i da ne bi smjeli biti bučni, da ne smiju u kupaćima šetati po gradu, nego da je to roba za plažu, te da odu na WC ako im dođe nužda, a ne da to obavljaju uz zidove Palače. Ništa posebno, ništa rigorozno.

- Svim našim gostima i posjetiteljima želimo da se u Splitu osjećaju ugodno i dobrodošlo, uz poštivanje pravila koja omogućavaju našim sugrađanima u centru grada nesmetan život - poručili su iz Banovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:22