StoryEditorOCM

Lena Stojković i Toni Kanaet europski prvaci u taekwondou

Piše sport sd
11. svibnja 2024. - 19:48

Hrvatska reprezentacija u taekwondou osvojila je danas dva zlata na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Lena Stojković je osvojila i šesto zlato u nizu, trostruka je uzastopna prvakinja Europe i dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, a tome je dodala i naslov pobjednica europskih igara. Brončani olimpijac Toni Kanaet postao je drugi put prvak Europe na impresivan način, bez izgubljene runde, a znamo da mu je ovom naslovu prethodio lom noge i taman kad se oporavio i lom ruke.

Izvrsni su tako još jednom članovi taekwondo kluba Marjan koji od pet hrvatskih medalja dosad u Beogradu imaju četiri odličja oko vrata.  

Kanaet je na putu do finala u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Čeha s 2:0 da bi četvrtfinalnom pobjedom protiv Danca Hrnica osigurao novu europsku medalju, svoju šestu u karijeri na prvenstvima starog kontinenta. U polufinalu je Kanaet s novih 2:0 pobijedio odličnog Nedžada Husića iz Bosne i Hercegovine, iako je u toj borbi bilo i više od samog sportskog dijela jer je Kanaetu još svježe sjećanje na lom noge koji ga je udaljio od plasmana u Pariz na Olimpijske igre, a koji se na Grand Prixu dogodio upravo protiv Husića. Tako je Kanaet ovom pobjedom pokazao koliko je fizički i psihički jak i koliko se još jednom vratio na tatami bolji i čvršći. U finalu je Kanaet deklasirao Ukrajinca koji je prije toga u polufinalu izbacio olimpijskog pobjednika, Rusa Khramcova.

Fantastična je bila još jednom Lena Stojković, dvije godine zaredom najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a, prošle godine i najbolja u izboru SN-i te šesterostruka uzastopna zlatna na svjetskim i europskim prvenstvima te europskim igrama.

Lena je na putu do novog finala kategorije do 46 kilograma slavila protiv Azerbajdžanke Hasanzade s 2:0, Cipranke Kouttouki još jednom s 2:0 te Ukrajinke Nahurne, i treći put s 2:0. U finalu je Lena djelovala kao da neće obraniti naslov, izgubila je prvu rundu 4:9 i gubila u drugoj 3:9, ali je onda još jednom pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu za novo slavlje s trenerima Veljkom Laurom Šišom i Tonijem Tomasom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 01:13