StoryEditorOCM
Domaći nogometstanoviti enio

Drama na Gradskom vijeću, pitanje uzburkalo duhove: Privatni klub s ‘gostujućom upravom‘ financiramo s 300.000 eura

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2023. - 16:25

Iva Bokanović i Krševan Santini su bili pokretači cijele te priče, a evo sada su napustili HNK Zadar. To je sada privatni klub koji ima "gostujuću upravu", a mi ga financiramo s 300.000 eura, pa me zanima što je s ostalim klkubovima i njihovim omladinskim pogonima - pitao je Enio Meštrović na Aktualnom satu Gradskog vijeća Zadar, a prenosi Zadarski.hr.

- Tražit ćemo povećanje za sve klubove koji imaju škole nogometa, a ne prioritet dati privatnom klubu, rekao je Meštrović.

- Grad Zadar financijski pomaže svim klubovima i svi oni mogu biti zadovoljni! Djeca iz HNK Zadra sada igraju u Prvoj ligi, a ako ispadnu u niži rang, sredstva će im biti manja, odgovorio mu je gradonačelnik Branko Dukić.

- Obvezali smo se davati privatnom klubu 300.000 eura kroz 15 godina. Drugima nedovoljno pomažete, jer su neki od tih klubova blokirani od strane Grada Zadra jer nisu pokrili troškove termina na Višnjiku, uzvratio je Meštrović.

- Svi imaju identične uvjete i sufiunanciramo ih, ali neki ne plaćaju svoje obveze, što bi trebali, a ne da se dugovi gomilaju, pa da ih rješava Grad Zadar, završio je priču gradonačelnik Dukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:00