StoryEditorOCM
Domaći nogometuzeo samo 3 plaće

Potpisao raskid: Kraj kakav Zoran Zekić nije zaslužio, sada je i službeno bivši

Piše Nikola Patković/SN
21. svibnja 2024. - 20:02

Zoran Zekić ipak neće imati priliku još jednom pozdraviti navijače Osijeka, makar i u Varaždinu. Naime, u utorak je s klubom potpisao raskid ugovora tako da više ni službeno nije trener Osijeka. Dan nakon što mu je sportski direktor Jose Boto rekao da neće biti trener Osijeka u sljedećoj sezoni, odnosno da će se s njim ugovor raskinuti nakon posljednjeg HNL kola i susreta u Varaždinu u klubu su se ipak predomislili i raskinuli ugovor i prije te utakmice.

Momčad će u Varaždinu voditi Ivo Smoje, Zekićev pomoćnik, koji je več jesenas vodio jednu utakmicu, protiv Rudeša, dok se čekalo da Zekić raskine ugovor u Albaniji i naslijedi smijenjenog Stjepana Tomsasa. Zekić za sada ne želi ništa komentirati. I njemu očito treba još vremena da shvati što mu se zapravo dogodilo. Zekić je iz kluba otišao s otpremninom od tri plaće, što također govori o tome da mu je pri povratku u Osijek bilo važnije gdje se vraća nego li financijski uvjeti.

Inače, nismo uspjeli doznati je li s njim raskinut i ugovor na funkciju sportskog direktora. Naime, s obzirom da Jose Boto nema UEFA Pro trenersku licencu, a koja je uvjet za obnašanje funkcije sportskog direktora u profesionalnom nogometnom klubu, Osijek je u HNS-u kao sportskog direktora prijavio Zekića.

Tako se Zekićev povratak u Osijek, na žalost, pokazao njegovom pogrešnom odlukom, s obzirom da ga je dočekao kraj kojeg nije zaslužio ni kao čovjek ni kao trener. No, vjerovao je obećanjima klupskih čelnika i njihovim uvjeravanjima da ga dovede kao dugoročnije rješenje i kao svojevrstan temeljni kamen nekog novog Osijeka. Međutim, nakon toga doveli su Bota, koji u Zekiću ne vidi to što su planirali čelnici kluba, a koji su u konačnici podržali Botovu odluku i tako odgovornost za Zekićev otkaz preuzeli na sebe. On, pak, može biti zadovoljan sa svime što je napravio u ovih sedam mjeseci, jer je ostvario i više od planiranoga, pišu Sportske novosti.

Uspio je sa svojim stožerom izboriti nastup u Europi, isprofilirao je juniore Marina Prekodravca i Antona Matkovića na kojima bi Osijek uskoro mogao ‘masno‘ zaraditi, dao priliku još nekim juniorima i kadetima, priključio ih treninzima prve momčadi i s njima dodatno radio individualno, nastavio razvijati Bukvića, uskrsnuo Jurišićevu karijeru, Nejašmiću pomogao da igra najbolju sezonu karijere, podigao Miereza do statusa najboljeg strijelca i MVP-ja lige.

U konačnici, kada se pogleda tablica HNL-a u ovoj godini, Osijek je treća momčad lige. Sve to događalo se u turbulentnim okolnostima i, od dolaska mađarskih vlasnika, nikada težoj situaciji u smislu rješavanja nagomilanih igračkih problema, gdje je trebalo naći balans i pronaći neke nove igrače koji će Osijek dovesti tamo gdje treba biti. Zekić je u sa svojim stožerom u tome uspio i na tome mu svatko pošten i dobronamjeran mora čestitati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 17:15